Ai colectat! Ai castigat!


     
         Ne plangem cand avem ocazia de fiecare data de gunoiul din oras, uriasele gropi de la marginea acestuia sau mirosul insuportabil al acestora, de aerul irespirabil, de cresterea preturilor unelor obiecte si mai nou de incalzirea globala, dar de cate ori ai colectat selectiv? Credeai ca toate acestea nu au nici o legatura? Ba chiar mai mult de atata. In primul rand prin colectarea selectiva reducem poluarea, reducem suprafetele ocupate de depozitele de gunoi, conservam resursele naturale, economisim energie, se creeaza materie prima secundara. Asa ca toate aceste beneficii se pierd daca nu colectam selectiv.

          De aceea cei de la colecteazaselectiv.ro incearca sa schimbe obiceiurile romanilor printr-o campanie numita: 'Ai colectat! Ai castigat!' sustinuti de Blogal Initiative si chiar puteti castiga anumite premii. Cei care vor aduce la punctele de colectare minim 10 deseuri de ambalaje vor primi un tichet răzuibil pe care va scrie fie “Castigator” (pix din carton reciclat, un evantai, o bratara reflectorizanta pentru biciclisti, o minge de plaja, un frisbee, magneţi de frigider) sau “Continua sa colectezi selectiv“. Toate tichetele razuibile au un cod unic de identificare. Acest cod trebuie inscris pe siteul www.colecteazaselectiv.ro sau trimis prin SMS la 1899. Marele premiu este un Ford Ka, ce va fi castigat prin tragere la sorti dintre cei care introduc codul de identificare de pe tichete pe colecteazaselectiv.ro sau care trimit SMS la 1899.

         Campania se desfasoara la punctele de colectare între 25 iunie si 28 iulie iar lista oraselor care participa in actiune sunt : Alexandria, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Baia Mare, Craiova, Ploiești, Focșani, Roman, Arad, Deva, Mediaș, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu, Tulcea, Târgu Mures, Zalău, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, precum si sectoarele 1, 2, 3, 6 din Bucuresti.

         Asadar va urez succes la premii si mi-as dori sa colectati selectiv tot timpul de acum inainte, nu doar cu aceasta ocazie.

Niciun comentariu: