Viitorul in IT...


          Ma trezesc din cauza unui soc, incerc sa privesc in jur insa privirea imi este incetosata, vad foarte multe luminite, butoane, ecrane. Ma linistesc cateva minute si incerc sa ma ridic. Auuuuu!!! Tocmai am dat cu capul in ceva, spatiul este atat de mic, noroc ca nu sunt claustrofobic, privire mi se opreste la cel mai mare ecran din jurul meu, este un film, il pornesc, incredibil, se pare ca sunt niste persoane cunoscute... acum inteleg totul, imi amintesc cu lux de amanunte, nu pot crede ca a functionat, am fost trimis in viitor cu misiunea de a afla cum arata si ce pot face calculatoarele viitorului, daca au ajuns device-urile portabile sa inlocuiasca desktop-urile. Ar cam trebuii sa ma grabesc, in maxim 3 ore capsula de teleportare va pierde din energia necesara intoarcerii mele acasa.

        Cobor grabit, prima privire imi taie respiratia, peisajul foarte schimbat, cladiri incredibil de inalte dintr-un material asemanator sticlei. Merg putin si gasesc un fel de mall, trebuie sa gasesc ceva si asa si este, pornesc reportofonul...
        Se pare ca 2D-ul este istorie, ecranele pe care noi le folosim in prezent nu mai exista. Ochelari cu ajutorul carora ochii nostrii percepeau 3D-ul au fost eliminati. Ce bine, in primul rand erau cam incomozi iar in al doilea rand ne mai dau si niste dureri de cap. 3D-ul chiar se pare ca este un lucru banal, hologramele domina viitorul.
        Dispozitive intuitive, flexibile si extrem de interactive au inlocuit calculatoarele desktop greoaie si ecranele fixe. Acestea fi controlat prin gesturi care permit accesul rapid in fisierele dorite. S-a schimbat fundamental modul in care oamenii folosesc calculatorul la serviciu, in livingul de acasa, in salile de conferinta, in masini, interfata tridimensionala este controlata prin gesturi, folosind niste manusi speciale.

        Functia a influentat progresiv aspectul PC-urilor. O persoana mai in varsta, care probabil are nevoie nevoie de ajutor, poarta un PC in forma unui ceas de mana pe care-l poate folosi la reamintirea programarile la medic sau orarul administrarii medicamentelor. Un angajat tehnic are PC-ul in forma de ochelari, permitandu-i acestuia sa acceseze si sa vizualizeze informatia, prin intermediul unor monitoare integrate, si sa impartaseasca ceea ce vede cu colegii si supervizorii, cu ajutorul unei camere din ochelari. PC-urile din viitor sunt mai flexibile in orice sens, chiar si fizic. Pentru inceput, device-urile au ecrane ajustabile, pe care utilizatorii le pot mari, rula sau desfasura pentru a le deschide.

       Gratie tehnologiei hologramelor jocurile video nu mai arata ca acum - tu in fata ecranului, iar personajele jocului - dincolo de el. Personajele vor veni chiar in camera, sub forma de imagini tridimensionale. Si tot asa vor putea fi prezenti si toti prietenii la nunta, tot asa s-ar putea desfasura sedintele cu membrii filialelor din intreaga lume ale unei companii multinationale (va imaginati cum ar fi sa te certi in sedinta cu holograma lui cutare?).

       Raman surprins la fiecare pas, dar se pare ca am pierdut notiunea timpului, ar cam fi timpul sa plec, sau... sa raman aici, intotdeauna tehnologia a fost coltul meu de rai, insa nu pot sta departe de prietenii si familia mea si ma indrept grabit spre capsula.

        Se pare ca realitatea unor interfete interactive - precum cele vazute in filmele "Minority Report", "Avatar" si "Star Trek" - era o idee nerealista pentru multi, cu putine sanse de realizare dar se pare ca viitoarele calculatoare vor fi extrem de interactive, controlate de gesturi. Insa pana ma voi bucura de aceste minunatii tehnologice, va mai dura ceva timp iar desktop-ul meu are nevoie urgent de un monitor nou, si unul care sa-mi fie de ajutor si in pasiunea mea, si anume fotografia. Mi-a atras atentia monitorul Asus PA246Q gasit in magazinul online mediadot.ro .


       Acesta are un aspect serios cu linii simple, un echipament cu o constructie robusta si sanatoasa. Nu am cum sa nu remarc acea linie rosie de la baza lui, parca cei de la Asus au vrut sa il apropie de gama de gaming ROG. Odata ce te apuci sa citesti specificatiile tehnice ale modelului PA246Q, ramai poza: scala reală Quick Fit, unghiuri de vizibilitate mari de 178°, ajustare personalizabilă de culori și funcția multitasking Picture-in-Picture, care permite utilizatorilor să vizualize imagini și de la alte surse de semnal, în același timp, conectivitate fara batai de cap (DisplayPort, HDMI, DVI, D-sub, card reader 7-in-1 și două porturi USB 2.0).

       Iti pune la dispozitie multiple posibilitati de ajustare a pozitiei sale. Poate fi inclinat la 20 de grade, are o cursa de 10 cm pentru ajustarea inaltimii si poate fi rasucit cu +/- 60 de grade in jurul axei sale. De asemenea, ecranul poate fi rotit la 90 de grade in plan vertical, transformand-ul din format landscape in unul tip portrait. Faptul ca poate fi ajustat in functie de pozitia de lucru a fiecaruia, nu este deloc de neglijat.
       Datorita acestui monitor voi putea printa exact asa cum vad lumea din spatele obiectivului.  Cu Asus PA246Q diferenta este vizibila.


Niciun comentariu: