Esentele tari sunt ținute în recipiente mici


         [... O gaita albastruie zbura poposind pe degetul de la picior al heruvimului gol din curte. Prea ingâmfată pentru a se bălăci in fântâna cu placere asemnea vrăbiei, gaița ciuguli o inghițitura de apă si îsi luă repede zborul. Parea sa nu aibă incredere in seninătatea dintre zidurile vechi din cărămidă acoperite de viță de vie in floare. Bondarii harnici zumzăiau printre bobocii pastel. Apa mai picura incă pe ferigi din ploaia ce căzuse înainte de ivirea zorilor, iar pe frunzele ceruite ale filodendronilor și pe tufele de camelii picăturile de apă sclipeau în lumina puternică a soarelui. In acest loc minunat traia un suflet de artist, talentat si intelept. Maestrul adora copiii si ii placea sa-i rasfete cu incantatoare daruri: lucrusoare minunate, nascute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase dar foarte mici !

           Oricat de mult se straduiau bietii copii sa fie grijulii cu noile jucarii, fermecatoarele daruri erau pierdute foarte repede,. Micutii disperati plangeau cu amaraciune. Iar peste ceva timp, batranul intelept le oferea alte daruri minunate: ametitor de frumoase, dar... si mai mici!
         Dupa ceva timp cand copiilor au mai crescut ceva, au batut la usa batranului si i-au zis:

         "- Maestre, esti atat de intelept! Stim ca ne doresti numai bine si ca tii la noi! Dar de ce ne faci astfel de cadouri? Sunt incantatoare, dar atat de micute incat ne este foarte greu sa le mai gasim!"
         Batranul intelept le raspunse zambind:
         "-Vor trece doar cativa ani si cineva va va oferi... inima sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici si frumoase, si tristetea de a le pierde intr-o clipa, vor invata sa fie macar un pic mai grijulii cu acel dar de nepretuit..." ...]

         Nepoata isi privea bunicul cu ochii ei mari si scanteietori, in fiecare seara ii spunea cate o povestioara frumoasa. 

         - Bunicule, tot asa trebuie sa avem grija si de acel obiect micuț si rosu pe care la adus taticul aseara iar atunci cand ma uit la desene animate pe laptop il pot lua orinde vreau, pentru ca nu mai este legat de acel cablu?
         - Exact draga mea, cam asa este si cu routerul broadband wireless BR-6258n de la Edimax adus de tatal tau. Trebuie sa ai mare grija pe unde il lasi pentru ca apoi s-ar putea sa il cauti cu lupa. Insa ma gandesc eu ca daca il cumperi il si folosesti, sau poate il faci cadou, iar cel mai sigur loc este sa-l ții in portul USB al laptopului. Acolo va fi in siguranta iar datorita dimensiunilor foarte mici pe care la are nu te va incomoda cu nimic. De asemenea este prevenita deteriorarea accidentala a acestuia atunci cand este conectat, fiind foarte bine ascuns in portul USB.
         - Da...., daca ar fi fost mai mare, laptopul ar fi aratat ca si cum ar avea urechi, spune fetița putin amuzata
         - Stiu, ti-am mai spus <Esentele tari sunt ținute în recipiente mici.>, acea jucarioara poate face mai mult de atat, poate fi folosit ca router sau ca adaptor wireless, si astfel laptopul dar si smartphone-ul mamei tale sau tableta tatalui tau pot fi conectate foarte simplu la internet doar trebuie introdus cablu de Internet in nano-routerul Edimax si nimic mai mult, putem discuta cu prietenii de pe Facebook fara nici o problema, spune bunicul in timp ce isi înveleste nepotica fiind deja in taramul viselor.

          Articol participant la SuperBlog2011, sponsor Edimax.ro .

Niciun comentariu: