Superblog 2010: etapa nr 16

Sponsor: AMD
Nume proba: Amd Phenom II X6
Enunt proba:
Stii ca Phenom II X6 este cel mai accesibil procesor cu 6 nuclee? Realizeaza un articol pe blogul tau in care sa ne povestesti cum ai putea sa promovezi acest procesor?
....................................................................................................
 
         Dupa cum se stie procesorul este cea mai importanta componenta a unui PC  insa foarte putina lume stie ce este acesta, dupa parerea mea mai mult de 80% din persoanele care au un calculator sau laptop. In general cand cineva cumpara un PC, pentru prima data si nu numai, nici nu are idee despre aceasta componenta si hotaraste ce sistem sa isi achizitioneze dupa alte aspecte cum ar fi monitorul, ce sistem de boxe are inclus sau in cele mai multe cazuri dupa pret insa se va lovi de acesta informatie abia atunci cand PC nu mai face fata diferitelor moduri in care este utilizat.
Procesorul  sau unitatea centrala de procesare este cel care coordoneaza si integreaza totul, de la componentele instalate pe sistem pana la programele cele mai complexe. El proceseaza date si comenzi, primind si trimitand informatii codate in limbaj binar prin impulsuri electrice. In mare, el este raspunzatorul pentru viteza de reactie a calculatorului nostru. Insa pentru a putea alege trebuie sa stii si cateva caracterisici ale acestuia. Ce performante doresti sa atinga PC-ul tau? Cate nuclee ar trebui sa aiba procesorul pentru atingerea acelor performante sau una dintre cele mai importante caracteristici este pretul acestuia iar AMD este producatorul de procesoare cu raportul calitate pret cel mai bun de pe piata.
AMD a lansat de curand un nou procesor si anume AMD Phenom II X6. Acesta este cel mai ieftin procesor cu 6 nuclee de pe piata. Poate fi asemanat cu o bestie cu 6 capete care abia asteapta sa fie deslantuita si sa puna pe fuga toate programele care iti ingreuneaza viteza de reactie a calculatorului. Fiecare din cele 6 nuclee de care dispune acesta beneficiază de 128KB L1 cache (64KB Instrucţiuni + 64KB Data) şi 512KB memorie L2 Cache iar memoria L3 Cache este de tip bloc, fiind disponibilă dintr-o bucată tuturor nucleelor. Lucrurile trec apoi prin System Request Interface şi apoi prin Crossbar Switch de unde sunt trimise / primite de memorie şi tehnologia Hyper Transport. Folosind memorii DDR3-1333 lăţimea de bandă este de 12.8GB/s, pe HyperTransport beneficiind de un maxim de 19.2GB/s pe procesor.


Astea fiind spuse mai ramane modul despre cum le sunt transmise oamenilor aceste informatii si cum este promovat procesorul AMD Phenom II X6 zis si Thuban.
Cele mai folosite moduri de promovare a produselor de acest fel sunt dupa cum bine stiti reclamele (pe diferite bloguri, siteuri de nisa sau nu, prin anumite concursuri, la TV sau radio-- in diferite emisiuni care au un subiect asemanator sau in pauzele de publicitate-, in reviste de specialitae, pe siteuri de socializare etc.), prin distribuirea de fluturasi pe strada, afise, postere, folosirea unor panouri publicitare in intersectii foarte aglomerate, prin organizarea de evenimente, competitii sportive ( cum ar fi un maraton la care cei mai rapizi participanti vor primi pe langa alte premii si cel mai rapid procesor, Phenom II X6 iar la festivitatea de premiere sa fie prezentata compania AMD iar apoi rolul procesoarelor intr-un PC si in final procesorul Phenom II X6) si lista ar putea continua.
Totusi in cele mai multe cazuri de promovare, pentru ca dupa cum am spus mai sus multa lume nu stie ce este acela un procesor sau importanta acestuia, nu este atrasa de acele reclame iar o promovare a procesoarelor AMD care tinteste persoanele tinere, in scoli si licee de exemplu, cred ca ar fi un succes. Bine, acum veti spune ca elevii oricum fac ore de informatica si cu siguranta stiu ce este acela un procesor insa cu parere de rau vreau sa va contrazic. De obicei in timpul acestor ore baietii fac un joc si fetele stau pe mess, hi5 sau dau cate o tura prin magazinele online de haine, bijuterii sau cosmetice. De aceea ideea de a realiza niste echipe de oameni structurate pe judete care sa prezinte acestui grup de utilizatori componentele unui PC axandu-se foarte mult pe procesor iar in final prezentarea procesoarelor AMD cum ar fi si Phenom II X6 ar fi foarte buna. Un alt avantaj al acestui tip de promovare ar fi si faptul ca elevii au la dispozitie un program sustinut de stat (numit Euro 200) prin care sunt sustinuti sa-si achizitioneze PC-uri. Astfel atunci cand acel copil cand va primi cuponul de 200 de Euro si se va duce cu parintii sa isi ia calculatorul isi v-a aduce aminte de AMD si va vrea ca PC-ul sa aibe procesor AMD sau chiar procesorul Phenom II X6, pentru ca a auzit el ca este foarte bun si mai este si accesibil.
Cu aceasta idee inchei acest articol pentru Superblog 2010, foarte obosit, cu ochii aprope inchisi (e ora 1) si sper ca celelalte articole ale celorlalti participanti sa nu fi fost deja trimise spre jurizare si astfel sa fiu depunctat pentru ca am intarziat cateva zile.

Niciun comentariu: