LG KM900 ARENA


     Desi nu este smartphone, KM900 Arena are functii avansate de multitasking. Daca tii apasat butonul din centru, ai acces la un meniu in care vezi toate aplicatiile care ruleaza la un moment dat. Poti sa alternezi astfel foarte usor intre ele. Aplicatiile pot sa ruleze in fundal, astfel incat poti sa asculti muzica in timp ce navighezi pe Internet.Viteza de lucru a telefonului este foarte buna. Nu am nimic de reprosat la acest capitol.
     Ecranul tactil al lui KM900 Arena are 3 inch si ofera o rezolutie WVGA, adica 480 x 800 pixeli, precum si 16 milioane de culori. Luminozitatea si contrastul sunt foarte bune. Din pacate, soarele puternic nu este un prieten bun al acestui ecran. Desi poti sa mai folosesti telefonul, trebuie sa te chinui totusi ca sa intelegi ce scrie.
     Camera foto are 5 megapixeli si foloseste lentile Schneider-Kreuznach. Pentru captura foto in conditii de iluminare slaba, telefonul are flash cu tehnologie LED. Din pacate, flash-ul nu prea are putere. Imaginile ies foarte bine cand ai lumina buna, sunt pline de viata si de culoare. Zgomotul este insa foarte mare daca nu ai lumina suficienta. Poti sa adaugi geotag-uri fotografiilor pe care le faci.
     KM900 Arena poate inregistra si fisisre video la rezolutii bune. Rezolutia maxima este 720 x 480 pixeli, iar captura se face cu 30 fps. Este foarte bine pentru un telefon mobil. din pacate, fisierele sunt salvate in format 3GP.Filmele redate cu playerul video se vad bine pe ecranul de 3 inch. LG si-a facut o traditie din a suporta formatele DivX si Xvid, iar Arena nu face exceptie. Redarea se poate face atat in modul portrait cat si in modul landscape (fullscreen), rotirea facandu-se automat, datorita accelerometrului. Filmele pot fi derulate cu viteza de 2X sau 4X.
     Playerul de muzica are functia Dolby Mobile, ceea ce duce la o calitate superioara de redare a sunetului. Acest "superioara" este relativ, este toutusi un telefon mobil, nu te astepta la minuni. Playerul are cateva efecte vizuale 3D destul de interesante. Partea de management al melodiilor este bine facuta, muzica se poate sorta dupa nume, artist sau album. Mai mult, playerul vine cu o multime de setari gata facute pentru egalizatorul grafic.Daca vrei sa asculti muzica in conditii mai bune, poti sa conectezi niste casti Bluetooth stereo, pentru ca telefonul suporta protocolul A2DP.
     Radioul FM are RDS, este stereo si functioneaza doar daca ai conectat castile, care tin loc de antena. Aplicatia poate memora pana la 50 de posturi radio. Interfata este simpla si intuitiva. Poate rula in fundal si poate fi controlat printr-un widget. KM900 Arena are functia de transmitator FM, adica vei putea sa iti pui muzica in radioul masinii fara sa folosesti vreun cablu.
     Calitatea muzicii in casti este buna, insa nu se compara cu un MP3 player performant.
Pentru Internet, ai la dispozitie WiFi si HSDPA 7,2 Mbps. In locurile fara HSDPA, te poti descurca si cu 3G, EDGE sau GPRS.
     Telefonul se poate sincroniza cu PC-ul folosind aplicatia LG PC Suite.KM900 vine cu un viewer de documente preinstalat. Poti sa deschizi cu el fisiere Word, Excel, PowerPoint sau PDF.Telefonul are GPS, insa nu vine cu o aplicatie care sa suporte navigarea vocala. LG a mers pe varianta ieftina si a instalat Google Maps. Va trebui sa iti gasesti tu o aplicatie Java de navigare.
     Concluzie:
     LG KM900 Arena este un telefon atragator, foarte bogat in functii multimedia. Desi nu este smartphone, face cam orice ar trebui sa faca un telefon. Singura limitare ar putea fi lipsa posibilitatii de a instala anumite aplicatii, cum ar fi cele special facute pentru Symbian sau Windows Mobile.