HTC LEGEND

   
     Dupa ce HTC a lansat Hero si a avut succes cu acest model, i-a creat si urmasul Legend. Un super smartphone cu Android 2.1, dotari hardware de exceptie si un design placut. Carcasa din aluminiu face impresie, iar ecranul AMOLED ofera o imagine foarte reusita.
     Pe langa hardware-ul performant, software-ul contribuie cel mai mult la reusita acestui model. Android 2.1 are o multime de noutati utile si interesante, iar aplicatiile din Android Market iti ofera posibilitatea sa faci aproape orice cu telefonul. Legend foloseste noua interfata de utilizare Sense. Este extrem de reusita si face folosirea telefonului foarte placuta. Procesorul este suficient de performant, iar dimensiunea memoriei suficient de generoasa pentru a elimina intarzierile de raspuns. Telefonul se foloseste foarte intuitiv, chiar daca nu ai mai folosit Android sau Sense.
     Ecranul principal nu este foarte mult schimbat fata de versiunile precedente de Android. Sense iti ofera in plus trei butoane tactile in partea de jos a ecranului. Acestea te ajuta sa deschizi rapid meniul principal, sa intri in agenda sau sa deschizi lista tuturor aplicatiilor de pe telefon. Ai in total sase ecrane pe care le poti personaliza cum vrei tu. Trecerea de la un ecran la altul se face prin miscarea de dat pagina catre stanga sau catre dreapta. Cred ca cele sase ecrane sunt suficiente chiar si pentru cei care instaleaza sute de aplicatii, de fapt mi-am dat seama ca un utilizator normal va folosi doua, maxim patru ecrane.
     Meniul principal poate fi organizat in doua moduri, sub forma de matrice sau sub forma de lista. Aplicatiile sunt afisate in ordine alfabetica, deci le gasesti usor.
     Trackpad-ul care a inlocuit trackball-ul isi face treaba bine. L-am folosit insa destul de rar, pentru ca toate comenzile sunt usor de folosit direct pe ecran. Sensibilitatea trackball-ului este ridicata, dar mi-a dat impresia ca nu este tocmai precis. Poate aceasta problema se va rezolva cu un update de software.
     Ecranul lui HTC Legend este capacitiv si are o diagonala de 3,2 inch. Acesta ofera o rezolutie de 320 x 480 pixeli. Spre deosebire de ecranele pe care le folosea pe alte telefoane, HTC a pus pe Legend un AMOLED cu 16 milioane de culori. Noul ecran nu rezolva totusi problema lizibilitatii in lumina puternica.
Galeria multimedia gestioneaza excelent imaginile si filmele stocate in telefon. Pozele si filmele pot fi grupate pe foldere. De asemenea, iti poate gestiona imaginile din conturile tale Facebook si Flickr. Ai posibilitatea sa share-uiesti foarte usor pozele, ai un meniu usor accesibil de unde iti alegi ce faci cu imaginea respectiva. O poti trimite prin email, o poti incarca in contul Picasa sau o poti trimite pe Facebook sau Flickr. Multitouch-ul este foarte util in vizualizarea pozelor, pentru ca iti permite sa maresti pozele printr-o miscare simpla cu doua degete.
     Playerul video nu are suport DivX/ Xvid, deci te poti uita doar la filme 3GP si MP4. Rezolutiile mari nu blocheaza telefonul, pentru ca procesorul este suficient de rapid.Playerul de muzica nu aduce mari noutati, este cel standard de pe telefoanele Android. Poate organiza melodiile dupa album, gen si artist. Interfata este la fel de simpla si usor de utilizat ca si pana acum.
      Radioul FM este prezent pe HTC Legend. Are posibilitatea de a cauta in mod automat posturile radio FM aflate in raza de acoperire si de a le memora. Ofera si functia RDS. Functioneaza doar daca ai castile conectate, pentru ca acestea au rol de antena, insa poate reda sunetul si in difuzorul extern.
     Camera foto are 5 megapixeli si flash LED. Ai destul de multe setari asupra imaginii, cum ar fi configurarea sensibilitatii ISO si a balansului de alb, modificare rezolutiei, a aspectului fotografiei etc. Din pacate nu are tasta dedicata de fotografiere. Calitatea imagini este destul de buna, dar ma asteptam la mai mult de la o camera de 5 megapixeli pe un telefon cu pretentii.Inregistrea video se face la rezolutie VGA (640 x 480 pixlei) si 30 fps. Interfata de utilizare nu difera mult de cea a camerei foto. Ai posibilitatea de a modifica rezolutia capturii video si formatul in care se salveaza fisierul. Calitatea video este buna pentru o camera de acest tip.
     Conectivitatea lui HTC Legend este completa si ofera o viteza foarte buna. Pentru Internet ai WiFi si HSPA (7,2 Mbps download si 2 Mbps upload).Browserul web este excelent, asa cum ne-a obisnuit Android si pana acum. Incarca paginile rapid si corect, poti sa te misti in pagina fara blocari, chiar daca aceasta este complexa. Functia copy & paste este disponibila in Android peste tot, dar este foarte utila in browserul web. Are suport pentru Flash, deci poti sa navighezi pe site-urile Flash si pe YouTube. HTC Legend are GPS si foloseste Google Maps ca aplicatie de harti. Google Maps nu are navigare vocala decat in foarte putine tari deocamdata, asa ca nu vei putea folosi telefonul ca GPS de masina decat daca iti cumperi alte aplicatii de navigare.
     Concluzie:
     Legend este unul dintre cele mai performante telefoane ale producatorului HTC, daca excludem Desire. Androidul este un sistem de operare excelent, care face ca acest telefon sa fie bun pentru orice tip de utilizator. Fie ca il folosesti pentru muzica si poze, fie ca navighezi des pe Internet sau ai nevoie de GPS.

2 comentarii:

Anonim spunea...

un telefon de nota 10

Anonim spunea...

da dar nu este cel mai bun!