LG GD510 Pop


     LG GD510 Pop are ceva cu adevarat nou. Capacul din spate gazduieste un panou solar, astfel incat poti incarca telefonul oriunde ai lumina. Acest lucru te scuteste de dependenta de priza, dar te ajuta si sa fii putin ecologist. Desi nu exceleaza la specificatii, urmeaza modelul care pare sa fie de succes: are un ecran tactil mare.
     Segmentul telefoanelor medii cu touchscreen incepe sa se aglomereze. Succesul lui LG Cookie si al lui Samsung S5230 a fost dat de noutatea lor, de oferirea unor functii decente la un pret corect. Acum sunt mult mai multe modele cu caracteristici asemanatoare, deci diferentierea intre ele devine dificila.
     LG GD510 Pop urmeaza moda telefoanelor cu ecran tactil mare. Dimensiunile sunt reduse pentru un model din aceasta clasa. Lungimea este de 97,8 mm, latimea de 49,5 mm, iar grosimea de numai 11,2 mm. Nici greutatea nu e mare, are doar 87 de grame. Singura culoare disponibila pentru carcasa este cea argintie.
LG GD510 Pop foloseste interfata de utilizare S-Class. Procesorul este suficient de puternic astfel incat interfata sa ruleze fluid, fara intreruperi. Efectele de tranzitie si animatiile sunt reusite.
     Telefonul are trei ecrane de asteptare. Primul poate fi umplut cu widget-uri, care pot fi asezate in orice ordine. Daca atingi ecranul in coltul din dreapta jos, poti sa vezi toate widget-urile instalate, nu doar pe cele afisate pe ecran. Celelalte doua ecrane de asteptare contin scurtaturi pentru aplicatiile preinstalate sau instalate de tine.
     In partea de jos a interfetei S-Class vei gasi bara de navigare cu patru comenzi rapide: prima este cea care initiaza apelurile, a doua deschide lista de contacte, penultima te duce la mesaje, iar ultima la meniul principal.
     Meniul principal arata la fel ca pe LG Arena, Viewty Smart sau Crystal. Vei intalni aceeasi dispunere sub forma de matrice cu patru linii si patru coloane, cu icon-uri suficient de mari astfel incat sa nu ai nevoie de stylus. Cu ajutorul accelerometrului, meniul poate fi rotit si in pozitia landscape. Icon-urile pot fi mutate in orice alta pozitie.
     Ecranul tactil al lui GD510 Pop este un TFT de 3 inch ce ofera o rezolutie WQVGA (240 x 400 pixeli) si 256.000 de culori. Ecranul raspunde bine si precis la atingere, chiar daca nu este cel mai performant de pe piata. Calitatea imaginii este buna in spatii interioare, insa lumina puternica a soarelui il face aproape de necitit.
     Telefonul are un task manager reusit, care iti permite sa alternezi intre aplicatii si sa le inchizi.
Playerul de muzica este foarte bun. Interfata arata bine, iar optiunile de configurare sunt bogate. Iti poate afisa coperta albumului in timp ce asculti o melodie. Are si egalizator grafic, deci poti optimiza sunetul in functie de preferintele tale. Poti sorta melodiile in functie de artist, album, gen sau data adaugarii. Widgetul dedicat iti permite sa il controlezi din ecranul de asteptare. Din pacate nu are jack audio de 3,5 mm, treubie sa folosesti castile din dotare, cu conector microUSB.
     Playerul video nu este foarte reusit. Suporta formatele 3GP si MP4. Ecranul este destul de mare, astfel incat filmuletele se vad bine. Nu cred ca vei putea sa urmaresti un film in intregime totusi. Vizualizarea se poate face atat in mod portrait, cat si landscape.
     Camera foto are 3,2 megapixeli, dar nu are autofocus sau flash. Rezolutia maxima a fotografiilor este de 2.048 x 1.536 pixeli. Forma telefonului iti da posibilitatea de a face fotografii foarte usor cu o singura mana. Exista cateva setari ale camerei cum ar fi expunerea, modul de fotografiere (o singura poza/ mai multe poze) si altele. Calitatea foto este foarte buna, chiar nu ma asteptam sa obtin imagini de calitate de la un telefon atat de ieftin. Culorile sunt vii, iar nivelul de zgomot este redus.Inregistrarea video se face la rezolutie QVGA (320 x 240 pixeli), cu 15 fps. Valorile sunt exagerat de slabe, daca tinem cont ca multe telefoane filmeaza la rezolutie VGA cu 30 fps.