Sa inceapa Aventuria!

         
            Va mai aduceti aminte de amicul meu din Anglia, cel caruia i-am fost ghid turistic in tara pentru 5 zile, mda... se pare ca va deveni dependent de tara noastra, unde-si doreste sa-si petreaca si urmatorul weekend. Bun, bun, bun, spun eu frecandu-mi palmele cu o stralucire-n ochi, precum Smigel avand in 'gheare' inelul stapanului sau, Frodo Baggins.
             Insa de data aceasta nu vom mai sta comozi in masina, vom păsi realmente in mijlocul naturii, stiu ca va fi incantat, de aceea am ales sa facem cateva activitati in care sa mai punem si noi muschiul la treaba, vom vizita obiectivele turistice din Tulcea, dar nu oricum ci pe biciclete, si vom face o minunata plimbare cu caiacul prin minunata Delta. Da, dar pentru asta avem nevoie da cateva echipamente si solutii de transport, nici o grija, Aventuria. ro cel mai complex centru de inchiriere si vanzari echipament sportiv si solutii de transport imi va sari in ajutor.Si de ce avem mai exact nevoie? pai ar fi cam asa:

  • caiac sit-in dublu pentru rauri line, lacuri sau Dunare/ Delta: un caiac din gama Capri, alternativa sportiva a modelelor Cruiser, fiind mai inguste decat acestea. Capri 2 este usor de manevrat, compact, fiind alegerea perfecta pentru iesirile ocazionale si pentru incepatori (asa ca noi). Din cate am inteles, se remarca prin directie buna, constructie simpla si greutate redusa, recomandat pentru caiacisti nu foarte inalti si usori.
  • 2 biciclete MTB, Giant Revel 3 Disc un exemplu de bicicleta ce poate satisface si cerintele celor ce isi doresc sa realizeze performante cu un echipament de calitate. Este echipata cu frane cu disc, schimbator Acera si 24 viteze
  • cutie portbagaj Atlantis 780, destul de spatioasa, volum 480 litri, lungime interioara 185 cm, un design aerodinamic, cu rezistenta redusa la inaintare si silentioasa. Sistem de incuiere in 3 puncte si sistem rapid de prindere pe bare PowerGrip. Ceea ce va fi insa remarcabil datorita acesteia: confortul general pentru  pasagerii din masina, in conditiile in care tot echipamentul sportiv il vom depozitat in cutie! fara griji pentru mizeria din masina, inghesuiala pe locurile din spate, murdarirea tapiseriei sau a portbagajului - totul va fi dat uitarii!!
  • bare transvesale si suport de bicicleta pe carlig – EuroClassic G5 extensibil la 4 biciclete. Cel mai exclusivist suport de biciclete pe carlig, realizat din aluminiu - usor si durabil. Este prevazut cu sistem rapid de prindere pe carlig care ofera stabilitate si siguranta, fara folosirea uneltelor si fara reglaje suplimentare. Suportul se rabateaza pentru acces la portbagaj, fara a descarca bicicletele. Clamele de cadru se detaseaza de suport pentru incarcarea si descarcarea rapida a bicicletelor. Sistemul se incuie cu cheie pe carlig iar bicicletele pe sistem astfel incat sa nu stam cu grija ca vom ajunge la destinatie fara biciclete :).

            In prima zi vom vizita Tulcea, un oras unde vom avea ce vede, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie si Arheologie, Centrul Ecoturistic "Delta Dunarii ", Piata Civica, Cetatea Aegyssus, spre seara ne vom retrage spre un restaurant unde vom servi niste specialitati din peste.
            In cea de-a doua zi urmeaza sa scoatem caiacul la treaba prin minunata Delta. Ca cineva sa inteleaga o particica din ceea ce inseamna complexitatea Deltei Dunarii, nu este de ajuns sa citeasca aceste randuri, ci trebuie sa viziteze acest vast si complex mediu natural, sa se plimbe cu barca pe canale si lacuri, sa asculte freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci isi va da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si al pestilor. Biotopurile intalnite in Delta Dunarii sunt diverse: mlastini stuficole, lacuri, plaur plutitor sau fix, paduri de foioase, vegetatie de grind cu sol sarat, vegetatie de pajiste, padure luxurianta, zavoaie.

            Ma tot gandesc ce as putea ingramadi in cateva randuri care sa reflecte magia Deltei…poate diminetile cu ceata pe care le strabati pe canalele inguste intr-o barcuta de pescari si ai senzatia ca patrunzi in alta lume. Poate zborul maiestuos al pelicanilor, poate zgomotul inconfundabil facut de aripile unei lebede in zbor, frumusetea ireala a unul lac plin de nuferi infloriti, poate misticismul locuintelor de pescari ascunse printre salcii si arini…sau sa fie apusul fantastic si cerul plin de stele din noapte…Si sper sa imi mai incapa si deliciosul bors de peste…un loc pe care amicul meu cu siguranta nu-l va uita, Delta Dunarii e o alta lume!
            Articol scris pentru SuperBlog2011.

Niciun comentariu: