SuperBlog 2010: etapa nr 8


Sponsor: Borealy
Nume proba: esti managerul magazinului online www.cadouri-originale.ro
Enunt proba:
Timp de o saptamana, esti managerul magazinului online www.cadouri-originale.ro. Ce iti place si consideri ca merita pastrat si ce ai schimba pentru a oferi o experienta mai placuta clientilor? Ce argumente le-ai oferi clientilor pentru a-ti cumpara produsele?”
..................................................................................................

      Etapa nr. 8 in cadrul concursului Superblog 2010 vine cu o proba cam dificila, in special pentru mine. Ne cere sa scriem despre ce ne place si consideram ca trebuie pastrat si ce am schimba pentru a oferii o experienta mai placuta clientilor magazinului online www.cadouri-originale.ro in cazul in care am fi managerul timp de o saptamana al acestui magazin. Acest magazine online are o gama foarte variata de produse, de la diferite cadouri pentru barbati si femei pana la cadouri pentru ocazii speciale (nunti, botezuri, zodii etc), cadouri de Craciun si de Paste.
      In primul rand as vrea sa mentionez ca marketingul traditional nu mai este suficient iar pentru un profit cat mai mare marketingul online este mai mult decat necesar. Acesta va fi viitorul, tot mai multe persoane cumpara din magazine online din diferite motive, de la comoditate pana la lipsa timpului liber iar in acest caz nu trebuie sa uitam ratiunile utilizatorilor de internet: cauta, compara, cumpara. Ei cauta informatie pe Internet iar acestia trebuie directionati astfel incat sa te gaseasca, compara produsele (marketingul trebuie sa stie sa le prezinte cat mai bine), si cumpara (marketingul trebuie sa stie sa vanda).
      Si acum sa incep (sper sa fie de folos ideile mele):
·         Designul, personal mi se pare prea simplu (prea mult alb, in plus albul este foarte obositor pentru ochii oamenilor). Ar trebui putin mai colorat mai ales fiindca este vorba despre comercializarea unor cadouri. Putin rosu in combinatie cu alb si negru iar pe fundal un albastru deschis ar arata foarte bine.
·         Am vazut ca sunt doua meniuri care prezinta exact acelasi lucru, eu unul as elimina meniul vertical, si l-as lasa pe cel orizontal, este mai estetic
·         As pune mai multe informatii despre produse: caracteristici calitative si cantitative ale produselor, ca si cum consumatorulle-ar putea obtine fizic, in fata produsului.
·         Afisarea preturilor in diferite monezi (leu/euro/dolar) si conversie valutara automata
·         In prima pagina as pune un clasament cu cele mai vandute 5-6 produse din luna sau saptamana in curs
·         As oferi reduceri de la al doilea produs cumparat pe comanda
·         as mai adauga in magazine o noua categorie de produse si anume ceasuri, barbatii sunt deobicei inebuniti dupa ceasuri sic red ca si femeile as pune un sondaj pentru vizitatori pentru a afla care este cea mai vizitata categorie de cadouri si astfel voi putea diversifica respectiva categorie.
     Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

Niciun comentariu: