Superblog 2010: etapa nr 3


Sponsor: AMD
Nume proba: Eyefinity
Enunt proba:
Cum v-ar putea folosi la serviciu sau la scoala tehnologia Eyefinity?
 ....................................................................................................


     Este 7 dimineata. Ceasul nici nu incepe sa sune bine ca este oprit imediat de Andrei. Acesta nu a pus geana pe geana toata noaptea. Astazi este hotarat sa isi i-a inima in dinti si sa-i ceara Cristinei sa fie iubita lui.
      Erau amici de foarte mult timp, din copilarie. Erau impreuna la bine si la greu iar aceasta amicitie a evoluat iar Andrei are acum alte sentimente pentru ea. Cunoscand-o foarte bine pe Cristina simte ca  deasemenea si ea are astfel de sentimente pentru el. Totusi Andrei nu a facut acest pas pana acum mai mult din teama ca lucrurile vor lua alta intorsatura fata de cum ar dori el si o va pierde definitiv pe Cristina.
     A mai stat inca 15 minute in pat tot gandindu-se la momentul in care trebuia sa faca acesta marturisire.
“ - Sa ii spun pur si simplu…? 
   - Sa ii trimit un billet..?, gandindu-se ca s-ar putea bloca in timpul “actiunii” din cauza emotiilor, dar nu …, isi zise, este prea copilaresc.
    Gandurile lui sunt intrerupte de telefonul care suna de cateva zeci de secunde fara ca el sa realizeze. Era Cristina.
“  -     Neata Andrei! Ce faci?
-          Buna Cris, ce sa fac, in pat… dandu-si seama ca deja trebuia sa plece spre scoala.
-          Andrei pe unde ti se implimba mintea? La scoala cand mai ajungi? Mai avem si eseul acela de facut astazi sit u asa incepi ziua!
-          Ai dreptate Cris, scuze! Haide ca vorbim la scoala. Ma duc sa ii zic fratelui meu sa ma aduca cu masina. Te pup dulce! Pa!
-          Pa! sa nu intarzii! “
    In drum spre scoala ii spune fratelui sau sa opreasca masina langa florarie. Andrei se duce si cumpara un trandafir rosu. Dupa ce urca in masina fratele lui isi da seama pentru cine este trandafirul. El observase legatura dintre cei doi.
“  -     Ce mai face Cristina? Il intreaba pe Andrei.
-          Bine, este putin cam agitata, astazi avem un eseu de facut. Venim dupa ore acasa sa-l facem impreuna. Si dupa aceea ne gandisem sa vedem un film, dar monitorul meu este cam mic si am renuntat la aceasta idée.
-          Nu iti face griji, te ajut eu. Ai auzit de tehnologia Ati Eyefinity?
-          Nu, ce este? La ce foloseste aceasta tehnologie?
-          Eyefinity se refera la capabilitatea noilor serii de placi grafice de la ATI de a rula cu mai mult de 2 monitoare, mai exact cu 3 sau 6 pentru o singura placa grafica. Avand mai mult de un monitor pe care afisam informatia, lucrul poate fi mai usor organizat iar rezolutia creste exponential cu numarul de display-uri pe care il avem.
-          Aha, deci Eyefinity permite afisarea unei rezolutii mai mari extinsa pe toate cele 3 display-uri.
-          Da, iar aceasta rezolutie masiva poate fi selectata si aplicata din meniul sistemului de operare. Aplicatiile vor analiza aceasta rezolutie si o vor oferi ca optiune.
-          Super, ne vom simti ca la cinema. Da i-a spune-mi, stii ca sunt un impatimit al jocurilor, aceasta solutie este compatibila si cu jocurile din ziua de azi?
-          Da este. Multa lume spune ca este deranjata de marginile display-ului dar dupa ce te vei aseza in fata acestui set-up vor trece doar cateva clipe pana cand vei fi absorbit de actiune si nu vei mai observa marginile display-urilor.”

     In acest timp au ajuns in fata scolii. Andrei ar mai fi vrut sa discute cu fratele sau despre tehnologia Ati Eyefinity insa trebuia sa coboare si il roaga pe acesta sa ii instaleze set-upul respective in camera sa.
    Ajunge in clasa. Cristina inca nu ajunsese. Dupa cateva clipe apare si ea pe usa. Avea cateva carti in brate pentru a se documenta pentru eseu. Era foarte agitata iar cand ajunge langa banca celor doi cartile ii cad din brate. In acelasi timp Andrei ii intinde trandafirul pe care il cumparase. Aceasta este surprinsa placut. Il saruta pe Andrei pe obraz si ii multumeste dupa care se aseaza in banca. Pe jos erau cartile cei cazuse insa cei doi se simteau atat de bine impreuna ca uitasera de ele. Dupa 10 minute isi aduse aminte de carti, le-au strans si au continuat conversatia.
     Dupa terminarea programului cei doi tineri ies pe poarta scolii si se duc sa manance la cel mai apropiat restaurant. In acest timp petrecut impreuna Cristina observa ca Andrei este ingandurat insa nu il intreaba nimic. Dupa ce termina de mancat cei doi se indreapata catre locuinta lui Andrei pentru a lucra la eseu. Cand intra in camera acestuia amandoi raman surprinsi de ceea ce vad. Trei monitoare  alipite pe care rula un film.
-          Ce este asta? Intreaba Cristina
-          Eii, vezi ce bine este sa ai un frate mai mare. Ai auzit de tehnologia Ati Eyefinity? Iata ce poate face.
-          Interesant. Sa inteleg ca dupa ce terminam eseul vom vedea filmul acela de dragoste pe care il anulasem.
-          Da, spuse Andrei, abia astept!
    Dupa doua ore au terminat eseul si erau nerabdatori sa vada de ce este in stare tehnologia Ati Eyefinity. S-au azvarlit amandoi pe canapea si pornesc filmul. Ochii lor straluceau datorita experientei pe care le-o ofera set-upul respectiv. Aproape ca simteau ca fac parte din lumea respectiva. Se apropiara unul de celalalt din ce in ce mai mult. Andrei o strange la piept iar aceasta se simte foarte bine in bratele lui si il i-a de mana. Nici unul nu scoate o vorba. Muzica romantica ce se aude din boxe ii face sa se simta ca si cum ar fi fost de cand lumea si pamantul impreuna. Andrei simtii ca acesta este momentul cel mai potrivit pentru ai marturisi sentimentele insa era foarte emotionat apoi o mangaie pe obraz in jos, catre barbie indreptandu-i fata catre el si o saruta. Cristina nu a avut nici o reactie, de parca era ceva obisnuit intre ei, insa era nespus de fericita apoi il saruta ea, acest sarut dureaza aproximativ 3 minute.
    Dupa terminarea filmului Andrei, gandindu-se la tehnologia care i-a usurat calea catre dragostea vietii lui, isi conduce iubita acasa nesufland nici unul nici o vorba despre “nivelul” si modul in care a ajuns relatia lor. Amandoi erau fericiti pentru pasul facut. 
   Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

Niciun comentariu: