Samsung S3650

   
     Telefonul cu ecran tactil Samsung S3650 Corby este adresat tinerilor pasionati de tehnologie si de retelele sociale. Pretul implica faptul ca nu sunt are caracteristici de ultima generatie dar varietatea mare de trasaturi este absolut relevanta pentru publicul tinta.
     Telefonul are un design placut, colturile fiind rotunjite. Pare solid, chiar daca plasticul nu este la fel de reusit ca la un telefon scump. Ca marime, se incadreaza in limitele normale. Este destul de subtire, avand o grosime de 12 mm. Dimensiunile sale sunt de 103x56.5x12 mm si cantareste 92 de grame cu bateria inclusa, iar aspectul candybar il fac usor de purtat in orice buzunar de jeansi sau in orice poseta de mici dimensiuni.
S3650 Corby este disponibil intr-o multime de culori vii, ceea ce ne arata ca telefonul este pentru cei tineri.  Astfel, carcasa face modelul mai special. Fiecare telefon mobil vine la pachet cu doua carcase colorate care pot fi schimbate dupa placul utilizatorului.
     Dotat cu interfata TouchWIZ UI cu Widget-uri incluse, Samsung S3650 Corby ofera trei panouri homescreen ce pot fi alternate dupa bunul plac. Ecranul poate fi umplut cu widget-uri interesante, care se aseaza intr-o lista derulanta. Poti sa rulezi mai multe widget-uri simultan. TouchWiz este bine optimizata pentru atingere, nu ai nevoie de stylus. Foarte rar am intalnit intarzieri de raspuns, in general se misca bine. Telefonul vine cu capabilitate multitasking, ceea ce permite minimizarea pe fundal a aplicatiilor Java, insa nu exista nici un buton care sa permita comutarea intre aplicatii, asa ca multitasking este mult spus. Functia Comunitati te ajuta sa fii mai aproape de prietenii tai si de albumele tale foto sau video. Samsung S3650 Corby iti da posibilitatea de a te conecta rapid la YouTube, Facebook, Flickr etc. si poti incarca fisiere direct pe aceste site-uri. Telefonul memoreaza automat numele de utilizator si parolele pentru aceste site-uri.
     Player-ul muzical al lui Samsung Corby se prezinta bine chiar daca modelul nu este un terminal dedicat muzical. Volumul sunetului se poate modifica prin butoanele fizice laterale, aflate pe latura dreapta. In interfata player-ului muzical mai  exista butoanele de Repeat, Shuffle si egalizator.
Radioul FM cu RDS are o interfata simpla si placuta si include scanare manuala si automata a frectventelor si stocarea a pana la 20 de statii FM. De asemenea, exista si optiunea de inregistrarea a emisiunilor radio si serviciul de recunoastere a muzicii in genul celei TrackID de la Sony Ericsson.Ca alte functii, calendarul are destul de multe functii de management al timpului. Poate afisa toate evenimentele din decursul unei zile, saptamani sau luni. Poti sa adaugi mai multe evenimente, fiecare cu alarme diferite.
      Alte aplicatii preinstalate sunt un recorder audio, cu o limitare la 60 de minute. Exista si un calculator simplu, un cronometru si un convertor de marimi. M-a surprins placut existenta unui viewer de documente Microsoft Office la un asemenea telefon. Poti sa deschizi fisiere Word, Excel, PowerPoint si PDF.
     Senzorul foto a lui Corby este de 2 MP, fara autofocus sau flash. Terminalul este capabil sa faca inregistrari video la rezolutie QVGA cu 15 fps, iar capturile video sunt salvate in format MP4. Lentilele camerei foto sunt neprotejate, acest lucru facandu-le o tinta usoara pentru amprete sau murdarie. Camera foto se activeaza automat prin butonul dedicat de pe latura dreapta. Totusi interfata de navigare a camerei foto este foarte intuitiva si usor de folosit. Singura functie ce compenseaza performantele slabe ale camerei este Smile Detection care permite incadrarea fetei subiectului, permitand o mai buna captura a acestuia. Fotografiile au o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli.  Calitatea imaginii nu este spectaculoasa, insa nu aveam asteptari prea mari de la o camera de 2 megapixeli.
     Navigarea pe internet nu se face tocmai usor, pentru ca Corby dispune de broswer-u WAP versiunea 2.0 cu suport xHTML si HTML. Browserul web este surprinzator de bun pentru un telefon din aceasta clasa. Suporta Flash, un lucru mai rar intalnit la telefoanele care nu sunt smartphone. Zoom-ul se foloseste usor, printr-o dubla atingere in zona pe care vrei sa o maresti. Marele minus este lipsa unei posibilitati de conectare rapida la Internet, asa ca nu trebuie sa iti faci sperante ca vei vedea pre multe filme pe YouTube.
     Concluzie:
Corby este simplu, ti-l poti permite si are un ecran tactil atragator cu functii modeste. Este creeat sa fie mic, sa faca fata cererilor pentru retelele sociale ale tinerilor si sa fie in trend. Carcasele colorate (Fashion Jackets) il ajuta sa fie trendy. Are si parti care il depuncteaza cum ar fi camera foto si mp3 player-ul, dar raportul calitate-pret il fac sa ramana competitiv