LG KU 990 Viewty


LG  KU 990 Viewty este considerat un telefon mobil multimedia foarte bun, avand in vedere functiile avansate ale camerei foto si optiunile de inregistrare si redare video. Dotat cu o camera de 5 mp - blitz xenon, poate fi integrat in familia telefoanelor camera-dedicated. Nu este un smartphone, dar ne surprinde cu functii interesante cum ar fi focalizare manuala, captura video cu 120 fps si Divx playback.
   
Design:
Viewty sare in evidenta cu al sau ecran de 3 inch, rezolutie de 240x400 pixeli, destul de luminos si cu o calitate a imaginii foarte buna. Ecranul touchscreen ne ofera un feedback bun, avand in vedere ca raspunde comenzilor prin apasare cu orice fel deobiecte, nu neaparat cu degetul sau stylus (ca in cazul Prada sau Armani). Are o senzitivitate ok, dar cred ca ar mai fi trebuit lucrat la scrolling, cu care eu m-am obisnuit destul de greu, iti lasa impresia ca ar trebui sa apesi si sa tragi foarte tare pentru parcurgerea in meniu. Pe partea frontala intalnim 3 butoane: pentru apelare (call), stergere (cancel) si terminare (end). Celelalte butoane se gasesc pe partea laterala din dreapta dedicate camerei si petru blocare/deblocare telefon. Unul din ele se poate muta in 3 pozitii: camera foto, camera video si playback. Al doilea buton este pentru blocare/deblocare telefon care, in modul camera, are si functia anti-shake. Cel de-al treilea buton este pentru a porni camera si pentru a face poze/inregistrare video. Spatele telefonului imita foarte bine o camera foto, avand lentila inconjurata de o rotita (rotita poate fi folosita pentru zoom, navigare prin meniu si pentru volum).
     Interfata:
In home screen gasim informatii despre operator si 4 shortcut-uri: meniu, ecranul cu butoane pentru apelare, mesagerie si agenda. Se poate seta din meniu sa apara si un ceas sau calendar (sau ambele). Deasemenea, la atingerea ecranului vor aparea niste sageti care, apasate, vor afisa alte 9 shortcut-uri. Meniul principal este format din 4 tab-uri: functiile telefonului, multimedia, organizator si setari, totul aranjat in mod logic ce permite o usoara utilizare chiar si pentru noii posesori.
     Mesagerie:
Atunci cand vrei sa scrii un mesaj nou vei avea 4 optiuni de redactare: tastatura normala on-screen, tastatura QWERTY in modul landscape, recunoasterea scrisului de mana intr-o casuta si recunoasterea scrisului de mana pe tot ecranul. In momentul in care vei introduce continut multimedia mesajul se va transforma automat in MMS.
     Conectivitate:
Browser-ul de internet arata bine, afiseaza chiar si pagini de dimensiuni mari fara probleme. Se poate opta pentru fullscreen sau landscape. Alte conexiuni de care dispune sunt Bluetooth si USB, insa nu are Infrarosu (care e folosit oricum in modele mai vechi sau low-class) si Wi-Fi.
     Camera:
Camera functioneaza doar in landscape, ceea ce mi se pare si normal, ocupa toata suprafata ecranului de 3 inch, cu cativa indicatori in partea de sus, iar in partea dreapta si cea stanga gasim iconite pe fundal transparent cu care putem modifica setarile pentru camera. Toate bune si frumoase pana cand incepem sa schimbam setarile.
Ce nu mi-a placut:
1)nu poti modifica decat o singura setare pe care trebuie sa o salvezi si sa revii in meniu pentru a face o alta modificare;
2)atunci cand setezi camera pe oricare alt mod in afara de normal, rezolutia se reduce la minim posibil si in momentul in care revii la modul normal rezolutia nu se schimba cum era initial (5mp de exemplu).