Noutati din viitor: Programul de colonizarea planetei Marte- un SUCCES

     
      Astazi, in 2051 putem trage concluzia ca era doar o chestiune de timp pana cand omenirea trebuia sa isi gaseasca un nou habitat, pe o noua planeta. Acum ceva timp, pe Marte, a fost întemeiata o nouă civilizaţie, care s-a autoîntreţinut şi  s-a dezvoltat spectaculos!

      Initial, un obstacol pentru Infiinţarea unor colonii umane pe Marte era acela de asigurare a resurselor alimentare la faţa locului, prin cultivarea plantelor, dar mai întâi trebuia să se ştie dacă acesta lume are tot ce ii trebuie pentru a permite creşterea plantelor terestre, cu doar un mic ajutor din partea omului. Astfel in iunie 2015 a fost creat un parteneriat cu ALCEDO, cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte, care la aceea data implinea 25 de ani de activitate,  a ajutat la investigarea fezabilitatii cresterii recoltelor pe Marte. ALCEDO, o echipa din care face parte si ALCHIMEX iar actionar majoritar fiind Sumitomo Corporation- una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, este formată din cei mai buni specialiști, cu mulți ani de experiență și cu o componentă de învățare continuă, astfel încât au gasit cele mai eficiente soluții pentru cele mai bune rezultate.

      Pe langa constructiile din colonie au fost create si sere speciale pentru gradinarit. Astfel plantele produc oxigen (în urma fotosintezei) şi recicleaza dioxidul de carbon, creând, în cele din urmă, un fel de ecosistem. Sistemul creat nu are nevoie de multa supraveghere si depinde de functii automate si algoritmi de control pentru a analiza datele luate de la senzori si a optimiza activitatea. Gradinaritul pe Marte a trebuit sa foloseasca solul martian, insa echipa ALCEDO detinea deja cunostinetele necesare despre cum pot reactiona recoltele la compusii din acest sol, datorita laboratoarelor performante si implicarii foarte intense in acest proiect.


     Acum colonizarea planetei Marte a fost un succes datorita partenerilor care s-au implicat din suflet, precum ALCEDO, si poate vom fi capabili pe viitor sa ne avantam si mai departe, in afara sistemului nostru solar.