Sfarsitul unei povesti


           Odata cu sfarsitul toamnei se incheie si concursul pentru bloggeri- Superblog2011, (a patra editie), organizat de PcNews.ro. Nici nu-mi vine a crede cat de repede au trecut cele 2 luni de competitie, parca ieri m-am inscris in acest maraton, este a doua oara, deci... stiam despre ce este vorba foarte bine, si nu regret nimic, mi-a placut intotdeauna ideea de a ma inhama astfel de competitii acerbe. Sunt o fire competitiva asa ca dintr-o astfel de provocare nu as fi pierdut pentru nimic.

          Aceasta este mult asteptata etapa, ultima in care sponsor nu avem si trebuie sa scriem despre regulamentul acestui mega –concurs, si anume ce as schimba si ce as pastra in regulament.

           Inca de la inceput numarul de cuvinte pe care trebuia sa-l contina un articol a creat multe nemultumiri. Sunt de acord cu aceasta limita (300- 600 cuvinte pe articol) insa problema apare in momentul cand unii participanti nu respecta aceasta regula si ramane la aprecierea juriului daca va fi depunctat sau nu, pe bune acum credeti ca juriul sta sa masoare fiecare articol? Asa ca cei care au respectata aceasta regula sunt nemultumiti ca au avut mai putin spatiu pentru se exprima iar ca cei care nu au tinut cont de aceasta nu au fost penalizati in nici un fel. Eu propun sa se pastreze aceasta regula insa cei care depasesc spatiul sa fie penalizati automat de catre sistem cu 10-20 de puncte.

          Cea de-a doua nemultumire este legata de penalizarea articolelor inregistrate dupa termen, 1 punct penalizare pe zi este foaaaarte putin. Eu cel putin am scris articole si dupa ora 3 noaptea pentru a nu depasii termenul, pentru ca stiam ca urmatoarea zi nu am timp si nu mi se pare corect ca cei care il depasesc sa ‚plateasca’ atat de putin. Propun penalizare 5 puncte pe ora, asta ar insemna ca dupa 20 de ore persoana respectiva sa piarda tot punctajul posibil pe care il putea lua, dar tot va trebui sa scrie articolul pentru a fi finalist.

        Cam asta este tot ceea ce am avut de spus in legatura cu schimbarile din regulament iar de pastrat?... tot restul regulamentului. Chiar daca a luat sfarsit competitia castigatorul nu a fost stabilit inca, mai sunt cateva probe de jurizat care, matematic, ar putea da tot clasamentul peste cap. Eu ma cosider deja un castigator, orice loc as ocupa, felicitari organizatorilor pentru profesionalismul de care au dat dovada, astept cu nerabdare urmatoarea editie Superblog, felicitari castigatorului inca de pe acum si nu in ultimul rand tuturor finalistilor.

Today Tomorrow Toyota

           Azi, după o lună in care am fost pieton, m-am urcat la volanul noii maşini, Toyota Prius… e greu de găsit cuvintele potrivite care să exprime exact senzaţia pe care am avut-o.
           Sofatul a fost pentru mine cea mai mare pasiune. Până la 21 de ani, când am început şcoala de şoferi, nici n-am ştiut măcar ce înseamnă pedale de acceleraţie, frână sau ambreiaj. Maşina reprezenta atunci un vis pe care nici nu-mi permiteam să-l cred realizabil. Mi-aduc aminte că doar dorinţa de-a mă afla la volanul unei maşini în trafic întrecea emoţiile pe care le aveam în prima zi de curs practic de şofat. Şi-mi mai amintesc perfect că m-am simţit total în largul meu la volan, că, chiar din prima zi, la volan am avut un sentiment – destul de suprinzător, totuşi – de siguranţă. De parcă, fără îndoială, acolo era locul meu.

           Plăcere şi siguranţă – cam aşa aş caracteriza starea pe care mi-o dă şofatul Toyotei Prius care acum dispune de o noua generatie a tehnologiei Hybrid Synergy Drive. Cu doua motoare electrice si un mod EV care permite condusul in modul exclusiv electric, ma pot bucura de o accelerare puternica, o manevrare lina, o eficienta de top si cea mai buna performanta aerodinamica din clasa sa. Inauntru- armonie deplina, un spatiu generos si confortabil si o tehnologie inovatoare foarte usor de folosit.

          Mă simt bine în pielea mea – aia care se lăfăie de încântare – când conduc aceasta masina. Ochi-mi râd şi inima-mi râde. Nici mania vitezei nu-mi curge prin vene. Dimpotrivă, sunt un şofer aproape perfect încadrat în limitele legale. Port întotdeauna centura – pentru mine e ca şi cum nu-i posibil şofatul dacă centura nu e purtată – respect regulile de circulaţie şi, de obicei, mă încadrez iî limitele de viteză. Rar uit piciorul pe acceleraţie…nu ca n-as dispune de asa ceva, Prius ofera o putere combinata totala de 136 CP si accelereaza pana la 100km/h in 10,4 secunde – un rival pentru orice motor conventional de 2.0 litri.

          Sofatul acestei masini îmi dă sentimentul că pot privi lumea din alt unghi. Îmi dă senzaţie de libertate. Nu doar libertate de deplasare, de mişcare. Ci, cumva, o libertate de exprimare… libertate de-a alege. Pot să fiu eu. Şi-mi dă siguranţă, La volan m-am simţit întotdeauna mai în siguranţă decât ca pieton. Şi-am făcut mii, multe mii de kilometrii, încolo şi încoace în lume. Pe autostrăzi, prin sate sau pe drumuri neumblate, am şi am avut aceeaşi senzaţie – de satisfacţie.

          O masina care schimba comportamentul fiecarui sofer, un sofer care va încearca să-și joace viața ca la carte. Va fi mai corect atât cu cei din jur cât și cu el însusi. Deaceea de cele mai multe ori va încerca să se comporte exemplar în tot ceea ce face iar cei din jurul său il va admira pentru asta. Va face tot posibilul să faca toate lucrurile cât mai bine cu putinta. Soferul Prius îsi iubeste familia si tine foarte mult la mediul inconjurator, stie ca Toyota acorda foarte multa atentie masinilor ecologice.

          Astfel de masini hibride vor schimba si regulile industriei auto. Masinile vor fi mult mai fiabile, defectiunile majore fiind o raritate, fiind cauzate in principal de erori de fabricatie, si costurile de exploatare vor fi drastic diminuate. Durata de viata standard a unui automobil va fi de 50 de ani sau mai mult, putandu-se face upgrade-uri pe parcurs daca apar motoare, baterii sau alte componente mai performante. Per ansamblu, industria de profil va fi cu mult diferita de cea pe care o cunoastem azi si in final probabil vor si zbura iar traficul nu va mai fi un cosmar si vor scapa parlamentarii nostrii de "stresul" pe care li-l provoaca incapacitatea lor de a construi drumuri.
                                               Today Tomorrow Toyota
             Articol participant la SuperBlog2011.

Parteneri media SuperBlog2011


          Cel mai mare concurs pentru bloggeri din Romania, Superblog 2011 este aproape de a se incheia. Inainte de aflarea castigatorilor sa nu-i uitam pe cei din spatele cortinei, partenerii media. Asa ca multumesc:
  • TVR – Zon@IT :o emisiune dedicata fenomenului informational pe care o urmaresc cu multa placere mai ales cand este vorba despre review-ri ale celor mai noi jocuri. Începuta în octombrie 2006 Zon@ IT este unul dintre cele mai longevive și mai serioase programe de profil. Cu un conținut ce variaza de la hardware si gadgeturi până la jocuri pentru PC sau console, software sau ghiduri de utilizare a diverselor aplicatii si dispozitive, Zon@ IT ofera o viziune cuprinzatoare asupra domeniului.
  • revista Connect: este cea mai citită, cea mai documentată, cea mai actuală şi cea mai utilă publicaţie de telecomunicaţii şi Internet. Conceptul redacţional cuprinde toate temele care privesc dezvoltarea telecomunicaţiilor şi a computerelor mobile. Domeniile tematice se extind de la telefonia mobilă şi cea fixă, până la teste de smartphone-uri, laptopuri, sistem de navigaţie, accesorii, jocuri şi, nu în ultimul rând, subiecte din aria Internetului. Aceasta se adreseaza mai multor categorii de cititori: începătorilor pasionaţi, utilizatorilor importanţi şi profesionştilor din domeniul telecomunicaţiilor.
  • Revista Photo Magazine: o publicaţie ce combină arta fotografică cu tehnica foto sub aceeaşi copertă. Photo Magazine oferă cititorilor într-o prezentare de excepţie cele mai reuşite fotografii ale artiştilor români şi străini alături de ultimele inovaţii în tehnica fotografică.
  • RadioLynx.ro: un post radio-vizual interactiv, un site si o retea de blog-uri ale realizatorilor de emisiuni, un loc in care poti vedea transmisii live de la concerte de club, evenimente de business, seminarii si conferinte nationale si internationale si un loc in care participantii Superblog au putut discuta in timp real cu sponsorii si castigatorii editiilor precedente.
  • www.121.ro: comunitatea femeilor senzationale. Daca vei cauta sfaturi sau cauti un mod placut de a-ti petrece timpul acest site te asteapta cu bratele deschise. Aici gasesti totul despre frumusete, dieta, horoscop, modă, relaţii, sanatate, fitness, carieră, familie si multe alte subiecte interesante.
  • Medialook.ro ajută companiile în distribuirea știrilor către jurnaliști, editori, bloggeri și website-uri. Comunicatele de presă sunt moderate de către editori în vederea publicării pe site. Materialele aprobate sunt indexate în baza acestora devenind vizibile principalelor motoare de căutare precum: Google, Bing și Yahoo.
  • PRwave - oferă servicii de consultanță în domeniul imaginii, comunicării și relațiilor publice tuturor companiilor
  • Castigatorii editiilor trecute SuperBlog: Obisnuit.eu (Manuel Cheţa) câştigătorul ediției din 2010 al Superblog, www.MoneyWatch.ro (castigatorul editiei Superblog 2009, aici veti gasi articole despre analiză bussiness, socială, investiţi, un blog de fast forward in viata si afaceri), LexaVerzes.ro (Alexandrei Verzeş), locul 8 -SuperBlog 2008, locul 2 -SuperBlog 2009, locul 3 -SuperBlog 2010.
  • Multumesc Claudiei de la SwissPlan.biz si echipei PCNews, felicitari pentru ca si-au facut treaba foarte bine in anumite situatii tensionate.

ASUS Slogan Maker


           O noua proba in cadrul concursului SuperBlog2011, sponsor Asus, al carui enunt suna cam asa:
 ''Un exercitiu altfel, dar unul cat se poate de creativ. Îți punem la încercare imaginația într-un mod diferit. Propune cel mai potrivit slogan de promovare pentru următoarele serii notebook ASUS: Zenbook, ROG,Seria N, Lamborghini și Transformer.''  
 Iata ce am reusit sa fac in ultimele momente:
  • Zenbook- Descatusare de emotie
  • Lamborghini- Creat pentru performanta
  • Transformer- Si restul e placere
  • Seria N- Aritmetica sunetelor
  • ROG (Republic Of Gamers)- Nu ai vrea sa ma provoci!

           Mai jos sunt alte slogane, initial am creat un grup din care le-am ales pe cele de mai sus, cele mai reusite dupa parerea mea. Stiu ca nu sunt luate in considerare (nici in mod negativ, dar nici pozitiv), sunt punctate doar primele enuntate.
            *Zenbook- Pur si ...puternic
                            -Si timpul se opreste

            *Lamborghini- Tine-te bine!

            *ROG - Performanta fara limite
                       - Provoaca-ma!

             *Seria N- Totul are un scop
                           - Depozitul de amintiri

             *Transformer- Si restul e poveste
                                  - Pentru degete lacome

ASUS Social Media


          Social Media se extinde si acaparează tot mai mult din spatiu in “World Wide Web”. ASUS alimentează trendul si de aceea are o prezență în principalele site-uri sociale frecventate de utilizatori: Facebook, Twitter, YouTube, platforma SuperBlog si un newsletter dedicat. Iata mai jos topul 5 personal a celor 5 platforme:


         Articol scris pentru SuperBlog2011.

Cadoul ASUS


           Suntem la începutul iernii şi sărbătorile de sezon bat la uşă. Doar câteva săptămâni ne mai despart de Crăciun, probabil cea mai îndrăgită sărbătoare creştină a anotimpului rece.
          Traiesc Crăciunul, de fiecare dată, cu bucuria adunată din copilărie şi păstrată intactă de-a lungul anilor. Magia sărbătorilor de iarnă mă înconjoară şi mă umple de fericire. Este momentul când uit de griji şi supărări, cînd mă inundă doar imagini frumoase păstrate cu grijă în memoria afectivă: bradul înalt şi bogat împodobit din sufragerie, mama în bucătărie care ne pregăteşte tot felul de bunătăţi, aroma cozonacilor umpluţi cu nuci şi parfumaţi cu coajă de portocală, mirosul sarmalelor gata luate de pe foc şi eterna grijă chinuitoare: oare mai vine Moşu’ anul ăsta? Cum nu mă dădea cuminţenia afară din casă în nici un an, stăteam invariabil în tensiune pănă în ultimul moment.

           Recunosc ca partea mea favorita este reprezentata de cadouri. Nu doar de cele primite dar si de cele pe care le daruiesc. Aceasta perioada poate fi stresantă pentru persoanele mai puţin inspirate în alegerea cadourilor pentru cei dragi. Ce să-i cumperi unei persoane care are deja tot ce-şi doreşte sau uneia pe care nu o cunoşti prea bine. Dar mai mult de-atat si mai greu este sa facem un cadou prietenei noastre, si mai ales un cadou de Craciun. Intotdeauna credem ca avem destul timp la dispozitie, cand de fapt se dovedeste faptul ca tuturor ni se pare ca trec zilele precum orele in acea perioada. Insa eu am scapat de griji anul acesta. M-am interesat deja ce si-ar dori prietena mea pentru a nu intra apoi in criza de timp.

          Aceasta isi doreste, dar si are nevoie de un laptop. Desktopul pe care il foloseste in prezent este destul de performant insa din cauza ca este pe drum mai toata ziua ii trebuie un portabil, ceva usor de carat dupa ea, cu dimensiuni cat mai reduse, un netbook care sa-l aibe l-a indemana pentru a-si citi si trimite email-urile, a naviga pe web si pentru a-i tine companie in calatoriile mai lungi. 
          In plus spre deosebire de desktop-ul la care are dreptul toată familia, laptopul are un caracter mai intim. La fel ca telefonul, laptopul poate fi considerat un atribuit personal la care persoanele indiscrete nu trebuie să aibă acces. Asa ca am dat o raita prin magazinele online si m-am oprit asupra unui netbook ASUS si anume Lamborghini Eee PC VX6. Care sunt criteriile dupa care am ales acest model?

         Este un netbook compact si usor, cu posibilitati multiple de conectare la net. De obicei cu laptopul merge aproape oriunde, la plimbare, cand iese la o prajitura sau sa ia masa in oras, cand viziteaza pe cineva, este “ingerul ei pazitor”, nu se stie cand am nevoie de el, sa caut o informatie, sa trimit un mail sau sa scrie cateva ganduri direct pe blog, fara a risca sa-si piardă ideile.

          Design-ul este unul dintre principalele atuuri ale unui asemenea netbook și unul din punctele lui forte, fiindcă ridică acea treaptă valorică privind așteptările respectivului laptop. Asus Eee PC Lamborghini VX6 se bucură de un design mai special, împrumutând câteva linii de la bolizii Lamborghini. Cu alura sa sportivă, Lamborghini VX6 atrage privirile curioşilor ca un Lamborghini care goneşte pe străzi. Asus a folosit materiale de calitate, dure, pentru a-i oferi acel plus de robusteţe şi rezistenţă găsit la bolidul menţionat mai sus.

         Frumuseţea e acompaniată de o putere de operare pe măsură. Modelele integrează procesorul Intel Atom Dual Core D525 la 1.8 GHz, 4 GB memorie RAM DDR3, HDD cu o capacitate de 320 GB, placă video NVIDIA® ION™ 2. Asus a echipat Lamborghini VX6 cu boxe stereo Bang & Olufsen ICEpower şi tehnologia Sonic Master Premium, pentru sunete clare care să completeze performanţa multimedia.
         Va fi un cadou deosebit, o va bucura foarte mult si-i va face mare placere sa-l foloseasca.
            Acest articol participa la SuperBlog 2011.

AMD Eyefinity: vedere-surround


           Soarta a facut sa ne intalnim din intamplare saptamana trecuta, intr-o zi friguroasa. Era admirata de toata lumea intr-un hypermarket, orice altceva era pus in umbra de spectacolul pe care il putea facea, parea ceva desprins din alta lume, dintr-un film SF si imi putea face viata atat de usoara. N-am rezistat tentatiei si m-am apropiat, odata ce privirea mi-am atintit asupra ei, in sufletul mi s-a infiripat ceva, ca si cum toata lumea era a mea si nu-mi mai pasa de nimic...

          Am privit cateva clipe dar am fost nevoit sa plec. Inima mea batea din ce in ce mai tare cand ma gandeam la ea, caci ce simtisem era iubire dar si o mare dezamagire deoarece aceasta nu imi apartinea si asta durea atat de tare... Nu stiam ce sa fac. Nu vroiam sa uit prima clipa in care am vazut-o iar gandul de a fi a mea ma obseda. .Intr-adevar, traim ceva ca in povesti. Cred ca nimic in viata nu e intamplator iar ea a aparut in viata mea sa mi-o lumineze. Atunci am inceput sa caut mai multe informatii despre aceasta.

          Se numea AMD Eyefinity, o tehnologie revoluţionară prin faptul că permite unui singur procesor grafic să suporte până la 6 display-uri via output simultan, pentru obţinerea unui spaţiu de lucru extins, permiţând un acces mai rapid la aplicaţii şi o productivitate îmbunătăţită.

         Numai privind-o imi puteam da seama de beneficiile "emoţionale" ale acestei tehnologii. Eyefinity este capabila sa suporte o rezolutie de 268 megapixeli, care se apropie de perceptia ochiului uman. Un monitor LCD de 19" are in medie o rezolutie de 1 megapixel. Un sistem cu 6 monitoare care sa ruleze jocuri de ultima generatie poate constitui o atractie irezistibila pentru gamerii impatimiti dar, pentru a face lucrurile si mai impresionante, AMD a prezentat un sistem cu 4 placi grafice care permit conectarea a 24 de monitoare LCD.

           Ma tot gandeam cat de mult m-ar ajuta la birou sa am trei monitoare conectate la PC, munca ar fi fost mai mult decat o placere, lucrul cu 3 aplicatii in acelas timp o joaca. Tot timpul aveam monitorul incarcat, ERP-ul companiei deschis, un soft de CMS, in cel mai bun caz doar un fisier Excel, un browser de internet si OutLook. Într-un soft caut informatii, le compar in al doilea, le centralizez in al treilea, le introduc sau le trimit mai departe in al patrulea, etc. O dezordine si o nebunie totala.
          Atat de simplu ar fi sa am trei monitoare widescreen, pe fiecare cate o singura aplicatie deschisa, avand in fata simultan mai multe informatii, permitand spatii de lucru uriase, pentru senzatii panoramice maxime la lucrul cu computerul. Asta da viata!

          Insa asta nu este totul, cum ar fi gamingul pe 3, 5 sau 6 monitoare deodata. Adica sa ai un super-widescreen, o vedere-surround. Chiar daca nu sunt un mare gamer, ocazional ma mai ia si pe mine valul si atunci imi doresc sa vad in cele mai mici detalii cum umplu un extraterestru hidos cu o ploaie de gloante de plumb sau lasand perdele de praf in curse infernale de raliu. Jocuri precum Call Of Duty 2 – Modern Warfare, Left 4 Dead 2, World Of Warcraft, Dirt 3, BattleField 2 pe o astfel de configuratie vor fi un vis devenit realitate pentru orice gamer care se respecta.

         Sufletul meu era nelinistit, aceasta tehnologie era visul meu, asa ca am hotarat ca este timpul sa fim impreuna. Au urmat zile de poveste ......petrecem si acum foarte mult timp impreuna, tehnologia Eyefinity de la AMD imi dă optimism, energie, putere de muncă si o voi indragii mult timp de-acum inainte pentru ca dragostea pe care am simtit-o la prima “vizualizare” mi-a patruns in fiecare celula.

         Articol scris pentru SuperBlog2011.

Super monitoare

       
           O zi insorita de primavara, perfecta pentru a explora plenitudinea naturii... Pornesc la drum, natura ma astepta parca bucuroasa de dorinta mea de a o explora. Ajung langa un parau limpede, ma instalez bucuros, imi scot aparatul, inima imi arde de nerabdare sa explorez totul... Imi place mult peisajul in general si incerc sa-l transpun in imagini, mai ales in turele montane pe care le fac destul de des, dar in acelasi timp imortalizez oameni, evenimente si lucruri care sunt in raza mea de perceptie. Esentiala este pasiunea cu care ma apropii si ma identific cu fotografia.

        Atunci când privesc prin obiectivul aparatului de fotografiat păşesc într-o altă lume... O lume în care totul prinde sensul pe care vreau eu să îl aibă. Ca fotograf sunt, practic, un mic demiurg, care are libertatea să demonteze şi să reconstruiască lumea cu care intră în contact prin intermediul obiectivului. Fotografia este una dintre cele mai frumoase spectaculoase pasiuni pentru mine.

       La un moment dat, dupa cateva ore de imortalizat natura, un gand incepe a mă măcina, ziua in care expozitia foto pe care urma sa o prezint se apropia cu pasi repezi iar eu nu puteam gasi o solutie pentru o problema veche, fotografiile imprimate nu ieseau niciodata cu ceea ce vedeam pe ecranul monitorului.

      -Evrika! Aici era problema... monitorul!

           Urc in masina si pornesc in tromba catre casa. Ma opresc direct pe scaunul din fata biroului. Trebuia sa gasesc un monitor cu adevarat facut pentru ochiul unui fotograf. 3 cani de cafea si lungi cautari, am analizat sute de monitoare, mai aratoase, mai subtiri, eu insa nu cautam nici monitoare glamour, nici luciose ci un monitor pe care fotografiile sunt mai bine puse in valoare si pot fi cu adevarat valorificate. Intr-un final imi atrage atentia doua monitoare Asus, modelele PA246Q și PA236Q, nu seamana cu unele obisnuite, gasesc si un clip de prezentare.

       
            Au un aspect serios cu linii simple, un echipament cu o constructie robusta si sanatoasa. Totusi, nu am cum sa nu remarc acea linie rosie de la baza lui, parca cei de la Asus au vrut sa il apropie de gama de gaming ROG. Odata ce ma apuc sa citesc specificatiile tehnice ale modelului PA246Q, raman poza: scala reală Quick Fit, unghiuri de vizibilitate mari de 178°, ajustare personalizabilă de culori și funcția multitasking Picture-in-Picture, care permite utilizatorilor să vizualize imagini și de la alte surse de semnal, în același timp, conectivitate fara batai de cap (DisplayPort, HDMI, DVI, D-sub, card reader 7-in-1 și două porturi USB 2.0). Nu mai are rost sa pierd timpul, acesta este monitorul ideal pentru succesul expozitiei foto. Il pun in cosul de cumparaturi iar a doua zi astept curierul.

         Dupa o noapte in care n-am pus geana pe geana urmeaza ziua mult asteptata iar in jurul pranzului curierul este la usa. Deschid nerabdator cutia. In sfarsit prin fotografiile care erau pentru mine un mod de a ma exprima puteam arata si celor din jur partea frumoasa a lucrurilor sau unghiul personal de abordare a realitatii, puteam scote pe banda rulanta fotografii numai bune de pus in rama.

        Am schimbat fara sa ma gandesc vechiul meu monitor, al carui ecran imi dadea mari dureri de ochi iar odata porni, Asus PA246Q imi capteaza privirea, culori mai vii, mai saturate, mai pline de viata datorita panoului P-IPS cu care este echipat ce garantează un gamut extins, acoperind 98% din spectrul Adobe RGB capabil să redea peste 1,07 miliarde de culori; adică un spectru cu peste 30% mai larg decât cel pe care îl pot oferi panourile LCD standard. De acum prelucrarea fotografiilor postate pe internet sau care vor fi vizualizate pe monitor sau pe un TV va fi o joaca, dar si editarea grafica profesionala de print (reviste, brosuri, postere, reclame etc), unde reprezentarea culorilor trebuie sa fie cat mai precisa si mai exacta  fiind ideal si pentru vizionarea filmelor sau gaming.

        Am remarcat posibilitatile multiple de ajustare ale pozitiei sale. Poate fi inclinat la 20 de grade, are o cursa de 10 cm pentru ajustarea inaltimii si poate fi rasucit cu +/- 60 de grade in jurul axei sale. De asemenea, ecranul poate fi rotit la 90 de grade in plan vertical, transformand-ul din format landscape in unul tip portrait. Faptul ca poate fi ajustat in functie de pozitia de lucru a fiecaruia, nu este deloc de neglijat.

       Datorita acestui monitor expozitia mea va fi un succes, voi putea printa exact asa cum voi vedea lumea din spatele obiectivului, ceea ce de cele mai multe ori ochiul nu observa. Cu Asus PA246Q diferenta este vizibila.

      Acest articol participa la SuperBlog2011.

Autonom si bloggerii, in social media


         Sunt multe evenimente la care orice blogger isi doreste sa fie prezent, un blogger are mare nevoie de mobilitate, nu poate scrie doar stand in fata monitorului, trebuie sa vada, sa cunoasca, sa simta, sa descopere. Cineva ii poate da o mana de ajutor in acest sens, iar el la randul sau intorcandu-i moneda asa cum stie cel mai bine. Asa poate incepe un parteneriat. Partneneriatul presupune o relaţie existentă intre doua parti, la acelaşi nivel, cei implicaţi avand incredere totala in partener, având drepturi egale, fiecare oferind şi primind în acelaş timp.

         La un astfel de parteneriat ar spune DA si Autonom, o firma de inchirieri masini. Pentru bloggeri ar fi mana cereasca, poate ca nu toti au permis de conducere sau masina iar un blogger are nevoie de mobilitate, pentru a cerceta lumea, pentru a o descrie asa cum o vede si nu numai. Asa ca Autonom nu a stat mult pe ganduri si deja a sustinut doua mari evenimente, ‚Prin Sibiul meu’ si ‚Cluj Brands Tour’, a venit in intampinarea bloggerilor cu niste bijuterii de masini inlesnindu-le transportul si astfel toata lumea a fost fericita, dovada stand marturiile celor implicati si impresiile cu care acestia au ramas in urma colaborarii.

          Acesta este un pas foarte mare pentru Autonom, un astfel de parteneriat cu bloggerii pe termen lung ar aduce beneficii tuturor. Autonom ii sustine prin ceea ce stie sa faca cel mai bine, crescandu-le gradul de autonomie si invitandu-i la volanul masinilor iar bloggerii scriind despre envenimentul respectiv cu siguranta va aduce vorba si despre partenerul sau, si cum au decurs lucrurile. Pentru ca aceasta relatie sa se impleteasca intr-o armonie desavarsita nu trebuie sa lipseasca elementele esentiale ale activitatii de parteneriat, comunicarea, solidaritatea, transparenta, intelegerea.

         Scopurile deasemenea trebuie să fie clare. De multe ori se nasc aşteptări care nu se fac cunoscute niciodată. Formularea aşteptărilor trebuie să fie făcută printr-o comunicare directă şi clară. Nu trebuie exagerat cu obligatiile pe care celalalt le impune intr-un astfel de parteneriat. Bloggerului ii trebuie lasata libertatea de a-si pastra stilul de a scrie, poate promova pe cei care il sustine intr-un mod in care sa nu riste sa-si piarda cititorii.

        Este imposibil ca una dintre parti sa primesca, fara sa de-a nimic inapoi. Va realiza intr-un moment ca nu este echitabil. Autonom poate ii poate sustine exact in acelasi fel in care a facut-o si in cele doua evenimente, sau poate ca bloggerul isi va dori sa scrie despre un loc anume insa nu dispune de mobilitatea necesara, taxiul si transoprtul in comun ii poate afecta starea de spirit iar articolul ce va urma poate fi de o calitate mai slaba.

        Pot fi organizate si cateva intalniri ale bloggerilor si cativa cititori. Pot sta la povesti, cateva ore bune, fiecare avand ceva de spus, de impartasit, pe o durata mai lunga sau mai scurta de timp... Se pot intalni la un pahar de vorba, sa se cunoasca mai bine, cu adevarat, nu doar dupa adresa de web, sa realizeze campanii impreuna, sa se relaxeze fara sa fie stresati ca nu stiu cum si cu ce se vor intoarce acasa. Astfel Autonom va creste foarte mult in ochii cititorilor, le-ar castiga increderea, si pe buna dreptate.
       Un alt evenimet important ce va urma, unde vor roii blogerii iar Autonom ii poate sustine, va fi Gala SuperBlog 2011(concurs la care participa si acest articol). Cu siguranta numarul finalistilor va fi mai mare in seara galei.

       Un astfel de parteneriat se va dovedi viabil , si cred ca va rezista in timp. Si sa nu se uite, dualitatea trebui sa stea la baza acestei constructii.

Cadoul de Craciun IDEAL

           Sezonul rece si-a facut aparitia iar pana la sarbatorile de iarna mai este aproximativ o luna, pare mult insa ca deobicei toata lumea va fi stresata daca lasa alegerea cadourilor in ultimul moment. Pe vremuri, un banut si un pachet de biscuiti gasiti in dimineata de Craciun in ciorapul atarnat la gura sobei pareau o adevarata comoara. Astazi insa... lucrurile s-au schimbat.
          Perioada sarbatorilor de iarna este, probabil, cea mai frumoasa parte a anului, datorita magiei care pluteste in aer in fiecare colt al lumii si ne cuprinde pe toti. Ne lasam purtati de val si ne plimbam pe strazile luminate de beculete si stelute, care impodobesc felinarele si parca asteptam sa apara Mosul de undeva, sau macar un subaltern de-al sau, care sa ne ofere un cadou impachetat frumos, asa cum vedem in filmele de sezon. Si cum tot am ajuns la Cadouri de Craciun, trebuie sa admitem ca aici ne confruntam cu totii cu o problema. Asa porneste goana nebuneasca dupa cadouri si se produce aglomeratia din magazine, unde mii de oameni se ingramadesc pentru a gasi un lucru care sa impresioneze in mod placut persoana care-l va primii. Dar de ce sa pirdem timpul alergand prin magazine si stand la coada cand putem comanda foarte simplu din fata calculatorului, dintr-un magazin online.

          Anul acesta si Mos Craciun va lua cadourile dintru-un astfel de magazin. Nu va vine sa credeti? Cu toate ca este batran, incerca sa fie la curent cu tehnologia, asa ca,  a facut cursuri de informatica. Probabil va intrebati de unde stiu, nu? Pai nu vreau sa ma laud dar se pare ca anul acesta am fost cel mai cuminte om de pe Glob (va inteleg daca va apuca o criza de ras J). Si asta nu este totul, l-am intalnit si pe mosul, arata exact asa cum stie toata lumea, este un tip mai în vârstă, cu barba şi pletele lungi şi albe. E mai rotofei el aşa şi, probabil, din cauza asta e mereu vesel şi foarte vioi pentru vârsta lui,râde in hohote lungi si mai mult de-atat mi-a spus ca imi ofera cadourl ideal  pentru o persoana speciala pentru mine, dar am profitat de ocazie si i-am dat o lista pentru intreaga familie, care arata cam asa:
  • Mama: "Cosul de Craciun Bio". De ceva vreme incearca sa manance cat mai sanatos si va fi foarte fericita. Acesta contine multe produse pe care le consuma de obicei, ciocolata bio o va rasfata putin si va mai uita stresul pregatirilor iar cosul de rachita in care sunt toate aceste bunatati probabil il va umple cu mere cu care va servii colindatorii. Imi aduc aminte ce placut era la colindat, totul acoperit cu puf alb, cu sclipiri de argint, care acopera copacii, casele, magazinele, maşinile, absolut tot. În casă  miroasea frumos, a cozonaci, mama trebăluia de zor, avea ochii puţin obosiţi de alergătură şi zâmbetul bun ca de obicei.

  • Tata: Ce sarbatoare este aceea fara un pahar cu vin? "Setul Bar Vin pentru Craciun" pentru Craciun este perfect. Cele doua sticle de vin , Bordeux si Le Vieux Cellier, cred ca se vor ‚evapora’ foarte repede si chiar poate va vedea si o craciunita dansand pe  langa brad.

  • Iar pentru iubita mea, fiind o persoana care ii place foarte mult bijuteriile, "Caseta bijuterii lux Red" o va incanta 100% la 100%. Este destul de spatioasa pentru cate bijuterii are.  Insa asta nu este tot, "Setul De Vis", alcatuit dintr-un Medalion Titanic Heart of the Ocean CRYSTALLIZED - Swarovski Elements si un parfum discret, “Ode au reve" Yves Rocher o va face sa se simta precum actrita Kate Winslet din Titanic. Initial gasisem un set cu un ursulet si parfumul Precious Teddy Bear, ca tare ii mai plac ursuletii, dar am renuntat la acesta deoarece imi este putin teama sa nu ma paraseasca pentru unul dintre ursuleti J.

         Nu am uitat nici de concurentii de la Superblog 2011 (concurs la care participa si acest articol) si de organizatorii, fiecare veti gasi sub brad cate ceva din partea mea. Astept si eu cadoul de la voi!

Dragoste Real(ă)

       
            Vremea era splendida perfecta pentru o plimbare, putina recreere, insa Christine se saturase sa mai priveasca lalelele, viorelele si ghioceii ce infrumusetau cel mai aproape parc asa ca decide sa plece la cumparaturi, frigiderul se cam golise iar de luat masa in oras nu prea mai avea chef, in plus ar fi dat si o tura dupa niste articole vestimentare. Pentru a cumpara produsele alimentare de obicei mergea la Real Hypermarket dar isi aminteste ca in acelasi loc poate gasi si imbracaminte, cat de bine, nu mai era nevoita sa traga dupa ea celelalte pungi, in plus este un loc atragator, preturi decente, articole pe gustul oricui, lipsa vanzatoarei care o lasa sa respire si nu se tine ca scaiul dupa ea dand parca senzatia ca o considera un potential infractor, oricum nu se lasa influentat de nimeni, decat de calitate/preț.

         Zis si facut, isi bea cafeaua si shopingul putea incepe. De obicei îi place sa colinde in tihna, de una singura, fara ca cineva sa o zoreasca sau sa piarda timpul pe la raioane neinteresante, dupa ea pentru ca general are alte gusturi decat cei apropiati ei. Partener de shoping isi lua de obicei atunci cand trebuia sa cumpere ceva pentru cei dragi, i se părea un calvar, ’oamenii sunt mereu nemultumiti, cu toate ca exista o vorba, calul de dar nu se cauta la dinti’ îsi spunea ea.

          Odata ajunsa la Real aceasta se opreste direct la colectia de imbracaminte, combinatii casual, tinute office, vestimentatie pentru sport si tricotaje pentru adulti, tinute potrivite oricarui moment al zilei. In sortiment este prezenta si o gama variata de articole de baza, accesorii si lenjerie intima. De obicei se abate de la lista de cumparaturi, asta este tot farmecul, însa uneori chiar exagera, asta îi spunea de fiecare data portofelul sau cardul gol din dotare dupa o sedinta de shoping. Initial un mod de relaxare, apoi, realizand ca a ramas leftera, o sursa de stres si ingrijorare noroc totusi ca Real nu erau preturile mari deloc.

           Christine alege ceva si se duce sa probeze apoi iese din cabina, purta un pulover bleu din casmir si o fusta dreapta, care ii punea in evidenta silueta delicata iar in completarea tinutei privirea ii este atrasa de coloratele esarfe, era o împatimita a acestora, avea o intreaga colectie dar in timp ce le cerceta simte ca o cineva o privea insistent iar cand incearca sa se inttoarca persoana din spate spune:

         - Culori, culori, culori! Unele ne plac mai mult, altele mai putin, unele ne complimenteaza tinuta altele din contra, cert este ca ... si culorile sunt parte a tendintelor in moda iar aceste esarfe iti pot da un farmec special.
         - Da ai mare dreptate! Spune ea catre Johannes, un barbat atragator cu parul blond, usor ondulat, ochii cenusii si barbia ascutita, ce sugera, parca, hotarare in tot ceea ce intreprinde.

          Fata ei era expresiva, luminata de niste ochi albastrii mari, umbriti de gene dese. Nasul ii era mic si delicat iar buzele senzuale. Nu era perfectiunea intruchipata, dar farmecul pe care il degaja il facuse pe Johannes sa se indragosteasca de ea. Tenul alb ca laptele si buclele satene cu reflexe rosiatice ce-i ajungeau mai jos de umeri o faceau sa para o printesa.

         Atractia este reciproca, si incep a discuta, plimbandu-se totodata printre jachetele, pardesiele, poncho-urile sau cardiganele, articole din care cei doi doreau sa cumpere pentru ca sezonul rece incepuse. Dupa ce isi gasesc fiecare ceea ce cauta cei doi se duc la o cafea, si asa incepe o poveste minunata de dragoste.

         Articol participant la SuperBlog2011, sponsor Real-Hypermarket.

Esentele tari sunt ținute în recipiente mici


         [... O gaita albastruie zbura poposind pe degetul de la picior al heruvimului gol din curte. Prea ingâmfată pentru a se bălăci in fântâna cu placere asemnea vrăbiei, gaița ciuguli o inghițitura de apă si îsi luă repede zborul. Parea sa nu aibă incredere in seninătatea dintre zidurile vechi din cărămidă acoperite de viță de vie in floare. Bondarii harnici zumzăiau printre bobocii pastel. Apa mai picura incă pe ferigi din ploaia ce căzuse înainte de ivirea zorilor, iar pe frunzele ceruite ale filodendronilor și pe tufele de camelii picăturile de apă sclipeau în lumina puternică a soarelui. In acest loc minunat traia un suflet de artist, talentat si intelept. Maestrul adora copiii si ii placea sa-i rasfete cu incantatoare daruri: lucrusoare minunate, nascute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase dar foarte mici !

           Oricat de mult se straduiau bietii copii sa fie grijulii cu noile jucarii, fermecatoarele daruri erau pierdute foarte repede,. Micutii disperati plangeau cu amaraciune. Iar peste ceva timp, batranul intelept le oferea alte daruri minunate: ametitor de frumoase, dar... si mai mici!
         Dupa ceva timp cand copiilor au mai crescut ceva, au batut la usa batranului si i-au zis:

         "- Maestre, esti atat de intelept! Stim ca ne doresti numai bine si ca tii la noi! Dar de ce ne faci astfel de cadouri? Sunt incantatoare, dar atat de micute incat ne este foarte greu sa le mai gasim!"
         Batranul intelept le raspunse zambind:
         "-Vor trece doar cativa ani si cineva va va oferi... inima sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici si frumoase, si tristetea de a le pierde intr-o clipa, vor invata sa fie macar un pic mai grijulii cu acel dar de nepretuit..." ...]

         Nepoata isi privea bunicul cu ochii ei mari si scanteietori, in fiecare seara ii spunea cate o povestioara frumoasa. 

         - Bunicule, tot asa trebuie sa avem grija si de acel obiect micuț si rosu pe care la adus taticul aseara iar atunci cand ma uit la desene animate pe laptop il pot lua orinde vreau, pentru ca nu mai este legat de acel cablu?
         - Exact draga mea, cam asa este si cu routerul broadband wireless BR-6258n de la Edimax adus de tatal tau. Trebuie sa ai mare grija pe unde il lasi pentru ca apoi s-ar putea sa il cauti cu lupa. Insa ma gandesc eu ca daca il cumperi il si folosesti, sau poate il faci cadou, iar cel mai sigur loc este sa-l ții in portul USB al laptopului. Acolo va fi in siguranta iar datorita dimensiunilor foarte mici pe care la are nu te va incomoda cu nimic. De asemenea este prevenita deteriorarea accidentala a acestuia atunci cand este conectat, fiind foarte bine ascuns in portul USB.
         - Da...., daca ar fi fost mai mare, laptopul ar fi aratat ca si cum ar avea urechi, spune fetița putin amuzata
         - Stiu, ti-am mai spus <Esentele tari sunt ținute în recipiente mici.>, acea jucarioara poate face mai mult de atat, poate fi folosit ca router sau ca adaptor wireless, si astfel laptopul dar si smartphone-ul mamei tale sau tableta tatalui tau pot fi conectate foarte simplu la internet doar trebuie introdus cablu de Internet in nano-routerul Edimax si nimic mai mult, putem discuta cu prietenii de pe Facebook fara nici o problema, spune bunicul in timp ce isi înveleste nepotica fiind deja in taramul viselor.

          Articol participant la SuperBlog2011, sponsor Edimax.ro .

Afacere, promovare, succes....

           Nimic nu a influentat mai mult istoria recenta a internetului decat conceptul de “blog”. Denumirea de “blog” vine de la “weblog” si in mod normal inseamna “jurnal web”. Blogul reprezinta un jurnal personal online cuprinzand reflectii, comentarii si adesea link-uri furnizate de autor. Astfel, oricine poate experimenta publicistica, pentru ca blogul creeaza o comunitate virtuala, un mediu dinamic, ce da posibilitatea fiecaruia de a-si expune ideile.
           Blogging-ul poate fi privit si ca o afacere. Este clar ca pana la urma o mare parte din bloggeri devin interesati si de monetizare. Si nu este rusine sa gandesti asa atata timp cat este un ban cinstit. Un blog presupune multa munca (unul serios cel putin). In momentul in care el creste e posibil sa existe si oameni interesati de advertising. Dar cum mi-as promova eu afacerea/produsele in blogosfera, daca as avea si ce :), cum ii convingi pe bloggeri sa ma promoveze? care este suma minima/maxima pentru un advertorial?

           Pentru a evalua daca suma oferita pentru scrierea acelui articol este satisfacatoare pentru cele doua parti sunt cateva puncte prestabilite dupa care se poate decide, si anume:
  • Dupa volumul de trafic pe care il are blogul; un trafic mai mare poate aduce un prêt mai mare; 
  • Dupa ce Page Rank are blogul ; un PR mai mare este mai bun; 
  • Despre ce produse se scrie (blogurile de nisa pot cere un pret mai mare); 
  • Dupa o analiza a raportului cerere-oferta; ce preturi cer alte bloguri cu traficul si continutul asemanator. 
          Ca bloggerul sa scrie un material cat mai calitativ si mai aproape de realitate in primul rand trebuie sa-i ofer acestuia toate detaliile despre produsul pe care doresc sa-l promovez, adresa site-ului si orice alt material care il ajuta pentru a scrie un articol cat mai bun. Astfel isi poate nota toate ideile importante si inainte de a se apuca de scris mai poate da un search pe “Goagal” pentru a gasi alte informatii (positive sau negative) despre acel produs.

          In primul rand pentru a imbunatatii rezultatele asteptate nu trebuie promovat doar articolul cu pricina ci intregul blog, astfel avand mai multi cititori ai blogului cu siguranta foarte multi vor citi si acel articol. Va trebui sa puna un banner sau un link pe prima pagina undeva astfel incat sa fie usor de vazut de catre toti vizitatorii.
         O metoda putin luata in seama desi la indemana oricui si care poate aduce vizitatori articolului respectiv care apoi pot fi posibili clienti, commentariile pe alte bloguri ajuta la promovarea blogului respectiv al produsului despre care s-a scris, prin simplul fapt ca omul e curios. E curios sa stie “cine e ala domne?”, de ce a zis aia, sau pur si simplu nu are ce face.Si in ultimul rand su uitam si de schimbul de link-uri si bannere

          Si concursurile pentru bloggeri pot duce la o buna promovare a unor produse, cele de genul Superblog sau Blogwars sunt cele mai reusite dupa parerea mea iar pentru ca la concurs sa participe cat mai multi bloggeri premii ar trebuii sa fie pentru cat mai multi, poate cheltuielile vor fi mai mari insa mesajul transmis va fi ca un trasnet. Acum depinde si de relatia care se va crea intre sponsor si bloggeri, de cele mai multe ori jurizarea articolelor va crea cea mai mare vâlvă intre cele doua parti, totul trebuie sa fie cat mai transparent, pentru a nu aparea apoi reclama negativa.
         Un alt mod de promovare a unui produs prin intermediul blogurilor este acela de a oferi respectivul produs spre testare autorului (daca nu chiar cadou, daca rezultatele vor fi pe masura). Astfel acesta va scrie un articol despre acel produs si va include si unul-doua linkuri spre pagina magazinului cu produsul respectiv.

         Viitorul pietei de articole sponsorizate pe blog-uri  va inflorii din ce in ce mai mult. Spun asta pentru ca dupa cum cred ca ati mai auzit, generatia tinerilor de pana in 20-25 de ani este numita si generatia internetului. Foarte multi tineri petrec mai mult timp pe internet fiind si primul mod in care isi cauta informatii despre un produs pe care doresc sa si-l achizitioneze.

          Imi aduc aminte de intrebarea pe care o primeam cand eram mic de la rude sau prieteni de familie: «Ce vrei sa te faci cand vei fi mare ? ». Inca de cand eram copil ma visam doctor, avocat, pilot, politist sau profesor. Imi cream propriul univers: vindecam jucarii de plus in propriul cabinet, prindeam si pedepseam hoti de temut, judecam raufacatori. Ma atragea lumea celor mari si abia asteptam sa ajung si eu unul din ei. Sunt convins ca daca as fi stiut ce inseamna blogging-ul pe atunci si ca se poate castiga si bani asfel, m-as fi jucat de-a blogger-ul si mi-as fi dorit sa devin unul…

          Articol participant la SuperBlog2011, sponsor oktal.ro.

Arsenalul suprem

         
          Amicul meu de nadejde, iti scriu aceste randuri dintr-o adevarata ploaie de gloante, esti ultima mea speranta in acest razboi fara sfarsit. Insula pe care ne-am refugiat este inconjurata din toate partile. Este o zona  locuita de cativa oameni, care se pare ca-si iubesc teritoriul, pana la sacrificiul suprem...
          Dupa acostarea navei de razboi a dusmanului pe insula, un grup a plecat sa caute un loc cat mai bun pentru statia lor radio. Nici nu banuiau ce surpriza avea sa-i astepte. La scurt timp dupa ce au facut primii pasi pe plaje, dusmani au fost atacati de noi ajutati de acei cativa localnici. Multi dintre ei au fost grav raniti. S-a dat retragerea. Rivalii s-au intors pe nava lor.

          Comandantul nu a vrut insa sa renunte si a ordonat bombardarea insulei de catre avioane. Sub o ploaie de gloante si proiectile, tancurile si militarii au reusit sa urce pe insula. Noi insa nu am cedat si am continuat lupta. Dusmanului nu-i venea sa creada cat de puternici suntem. Asa ca au scos din dotare arsenalul chimic. Folosind un gaz toxic, au reusit sa-mi omoare cativa prieteni.

           Peisajul exorbitant, in sens negativ, iti taie respiratia, numarul de inamici este destul de serios,si nu sunt prea usor de omorat. Daca la inceput mi se parea greu sa pot omori cativa inamici acum totul pare imposibil, am nevoie de ajutorul tau si al arsenalului tau pentru a invinge. Pot spune ca imi este foarte greu, la fiecare pas trebuie sa trec de unele blocaje, capcane, de o foarte mare dificultate, de aceea setup-ul tau cu produse multimedia Asus ne va ajuta sa castigam acest razboi.


            Monitorul tau 3D Asus VG278H la care este conectat media playerul O!Play te va transpune in mijlocul actiunii. Stiu ca va fi greu sa-ti tii sora departe de O!Play, un adevarat univers al divertismentului, insa la monitorul acela grafica va fi mult mai realista iar lupta propriu-zisa mai placuta in acelasi timp datorita locaţiile extrem de spectaculoase în care aceasta se desfăşoară: cabane în flăcări, peşteri infestată de paianjeni,cimitirul naval format in partea de Sud a insulei, în cala inundată a unui vapor sau chiar atunci cand esti în urmărirea unui convoi de masini ale dusmanului.
                              

          Trebuie sa intri in pielea unui soldat adevarat. Înconjurat de peisajul devastat al padurii ce nu doarme, trebuie să te adaptezi junglei şi să dai uitare frumoasele plaje cu ape cristaline, pe care le stiai, va trebui sa cooperam, vom analiza opţiunile tactice disponibile pentru a stabili planuri de atac. Inamicii ne poate surprinde la fiecare pas iar de multe ori, lupta cu mai multi inamici poate fi evitata stand ascuns dupa un copac, dupa un dulap, ascuns acolo intr-o incapere unde becul nu functioneaza sau, dupa diverse materiale depozitate prin diferite locatii.
         
          Vom sa punem accent pe vigilenta si atentie in capturarea inamicului, in rabdare si viclesug, fiecare zgomot ne aduce mai aproape de victorie de aceea setul audio premium pentru gaming ASUS Xonar Xense, format din placa audio de ultimă generaţie şi căşti audio de calitate superioară, pe care il ai in dotare ne va aduce victoria asupra adversarilor. Vei auzi pana si pasii inamicului, fluieraturile de plictiseala ale acestuia de la distante foarte mari, cand nu-i atent poate fi nimicit, daca este unul singur; dar daca altul sta la panda si nu stii de el, sunetul intens si clar va face diferenta, vei reactiona imediat, il vei lua prin surprindere.

           Nu mai pot scrie, dusmanul este la cativa pasi in spatele meu, voi astepta sa-mi vii in ajutor, atata timp cat Asus exista, victoria este posibila.
         
           Articol scris pentru SuperBlog2011, sponsor Asus.

Totul sau nimic!



            Deschid usa camerei mele si intru in lumea inspaimantatoare a luptei cu cei mai periculosi adversari. Cum voi iesi din acest macel care va urma: invingator sau "LOOSER"?. ‚Lupta pana la moarte si iesi invingator’, imi suna o voce in cap, ‚Sau ai nevoie de Angelina Jolie?’

            Din exteriorul cladirilor pare liniste. Dar trebuie sa am mare grija pentru ca un dusman ma pandeste la fiecare colt. Voi fi cu ochii in patru si voi trage in tot ce misca. Si la geamuri sigur este cineva care ma pandeste si asteapta momentul oportun. Voi avea grija sa nu fiu tinta inamicului.

            Coridorul spre sufragerie pare foarte lung si deosebit de periculoase. Aici pot da piept fata in fata cu dusmanul si nu am unde sa ma ascund. Ochesc bine si trag ... singura solutie, ma bazez pe instinct. Ma pregatesc sa cobor scarile. Intai trag cu urechea ca nu cumva sa dau peste cineva la colt. Imediat gasesc un unghi bun sa-mi astept inamicii, sa imi pun ordine in ideii... dar daca ma asteapta ei pe mine? ce fac?

            Cineva se aude din camera alaturata. O fi un coechipier sau dusmanul care asteapta sa traga? Mai bine nu voi intra aici!
           Ajuns langa un geam incerc sa-mi arunc privirea prin imprejurimi, costumele de camuflaj se pot confunda usor cu orice obiect... asa ca la fiecare pas ma poate asteapta o surpriza... nu am unde sa fug asa ca mai bine pun mana si lupt ca un soldat adevarat. Voi lupta vitejeste in continuare... mi-au trecut cateva gloante pe la cap dar inca supravietuiesc.

          Intru in sufragerie, sunt chiar fata in fata cu inamicul. Nu mai are nici o sansa sa scape. Acesta lasa mouse-ul jos si se preda, se indeparteaza usor de noul Asus K73TA cu platforma Llano, ecran de 17 inch şi procesorul AMD A6-3400M la 1.4GHz şi overclockat la 2.3 GHz, placa video dedicată AMD Radeon 6720G2, 8GB RAM şi hard disk de 640GB.
                                                                                                                             
          Llano? Da, sunt noile APU-urile din Seria A, ce pot oferi capabilităţi superioare de procesare pentru filme HD, redare 3D şi sarcini de lucru intensive, într-o singur de procesor. APU-ul AMD din seria A oferă dezvoltatorilor de software o putere şi un potenţial fără precedent într-un pachet mai compact ca niciodată, asigură utilizatorul că deţine toată puterea necesară pentru a manevra cele mai pretenţioase aplicaţii, precum procesarea video şi foto, recunoastere faciala si a gesturilor şi diverse scenarii multitasking. Pentru mediile cele mai provocatoare, APU-ul AMD Fusion din seria A oferă tehnologia AMD Turbo Core, tehnologie ce optimizează şi creşte performanţele CPU-ului şi a GPU-ului la nivele eficiente de putere în funcţie de aplicaţia care rulează in afara de acest lucru si durata de viata a bateriei a fost imbunatatita.

        
           Acum ma voi bucura mai mult de jocurile preferate, Call of Duty: Black Ops, Civilization V, DiRT3, dar mai bine ma retrag in camera mea pentru ca este posibil sa trebuiasca sa duc o lupta pe care nu mi-o doresc,si nu cu fratele meu, ci cu un adversar de temut: mama! Pana si ea a fost captivata de fenomenul HD: filme si fotografii HD, atat de usor de vizionat si editat datorita platformei Llano ...insa daca voi fi nevoit sa intru intr-o lupta cu ea nu voi avea nici un moment de ezitare, invingator sau voi pierde? Voi avea si alte ocazii sa-mi iau revansa.

          Articol participant la SuperBlog 2011.

Africa, Africa!



           De cand ma stiu sunt un impatimit al off-road-ului, iar acum ca tocmai un Toyota Land Cruiser imi sta sub picior am chef de o aventura. Tinutul regelui animalelor mi-am dorit intotdeauna sa-l colind,asa ca am plecat spre Africa sa ridic perdele de praf, stiu este cald insa sistemul de aer conditionat cu trei zone imi va asigura confortul iar bauturile le vom bea reci datorira cutiei frigorifice de care dispune modelul Land Cruiser, ale carui carcase lucitoare ascunde rafinanta, eleganta, putere, siguranta, calitati cel va face sa se descurce fara probleme în condiţiile deşertului, savanei şi pădurilor tropicale din Africa.

          Traseul pe care urma să-l parcurgă acest monstru era fascinant. Toată echipa alaturi de care voi participa la aceasta aventura a fost debarcată pentru start în portul Dakar, capitala Senegalului. Acolo a fost punctul unde jucaria mea a luat contact cu solul african şi rigorile lui. Din acest punct au avut de străbătut peste 20.507 de kilometri, trecând pe teritoriul a douăsprezece state ca: Senegal, Mali, Burkina Fasso, Niger, Nigeria, Ciad, Camerun, Republica Africa Centrală, Zair, Rwanda, Uganda şi Kenya. Punctul final al periplului avea să fie portul kenyan Mombasa, de pe coasta Oceanului Indian, principalul port al ţării. Având în vedere duritatea traseului nu voi avea probleme, afisajul pentru monitorizarea rotilor din fata, monitorul multi teren, suspensie spate pneumatica, sistemul KDSS (tractiune, confort, stabilitate si siguranta superioare), sistemul CRAWL Control va face ca toul sa fie o joaca în raport cu condiţiile de teren şi de clima întâlnite la drum.

           Căldura excesivă a ţinutului african nu a dus îmbătrânirea prematură a pneurilor. Stabilitatea bună pe orice drum, puterea de pătrundere în orice teren, viteza adaptabilă la condiţiile de traseu şi consumul de combustibil redus erau câteva dintre caracteristicile dovedite ale maşinii. Situaţii limită au fost destule, dar toate au fost trecute neobservate pe langa miracolul acestui tinut, natura. Aspecte inedite ale geologiei pamantului si endemisme ale faunei si florei, pasari ciudate cu penaj albastru-verde, copaci cu radacini milenare sau cu tulpini prea inalte, camelioni si soparle colorate.

          La intersectiile mari sau la locatiile unde erau controale politienesti mai importante vinzatori ambulanti te imbie la apa, sucuri, snacksuri. In Benin am uimit un localnic cu tehnologia: el nu stia drumul pana la locul unde trebuia sa ajungem in oras, nici eu, nu aveam nici adresa dar aveam coordonatele locului si... i-am zis zis: dreapta, mergi asa, iar stinga... si hop ai ajuns unde trebuia... M-a intrebat de 10 ori mai tirziu cum se face ca stiu Beninul asa de bine... Am facut ceva voodoo? juju???

          Acesta este Toyota Land Cruiser, infrunti cele mai dificile conditii protejat de cele mai avansate tehnologii de siguranta. Te relaxezi intr-un interior rafinat si extrem de confortabil, o masina cu 60 de ani de experienta in off road: tractiune integrala, gasca, prieteni, “las-o naibii de munca”, diferential, munte, amortizor, “ia mult stanga”, motor, troliu, padure, adrenalina, reductor, turbina, soare, ‚unde dracu sintem?’, bustean, suspensii, ‚stai ca s-a rupt!’, ploaie, praf, nisip, supape, noroaie, kit de inaltare, inconstienta, ambreiaj prajit”, razi, dar nu e rasul tau”, sasiu, cric high-lift, hei-rup, tarie, ambitie, tine-o drept!!, satisfactie, noapte, altfel de tarie, inmuiere, bustean, Land Cruiser. Alta viata!

           Articol scris pentru SuperBlog 2011.

Un partener de încredere

           O dimineta de toamna tarzie, insorita insa putin racoroasa. Diana, cu ochii intre deschisi se tot tolaneste prin pat, prin minte ii trec fel de fel de idei, ce are de facut astazi, ce si-ar dori sa manance (‚-Ce bine ar fi sa ma trezesc cu o cafea pe masuta de langa pat...’’), apoi urmeaza cateva zeci de secunde de liniste prin gandurile ei, privirea i se intristeaza, un singura dorinta avea sa isi gaseasca pe cineva, un suflet pereche si-si zice:

          ‚-Se apropie sarbatorile de iarna si eu tot singura sunt? Dupa ce m-am despartit de fostul meu prieten nu reusesc sa intru macar pe aceeasi lungime de unda cu cineva. O fi vina mea? Astazi am de gand sa folosesc o aplicatie pentru calcularea compatibilitatea cu alte persoane, dar de fapt de ce sa mai astept...(si mai ca se teleporteaza in fata monitorului).

           Toate criteriile de compatibilitate si le completase cu o seara inainte: par brown, dragut, inteligent, sa o binedispuna, mereu langa ea, un partener de incredere. Porneste cautarea, trec cateva secunde iar apoi in fata ochilor ei ca niste scantei apare, pe monitor, o eroare iar aplicatia ii afiseaza imaginea unui laptop spunandu-i ca i-a fost gasita perechea potrivita. Diana nu stie cum sa reactioneze, sa rada sau sa planga apoi trece in modul de recunoastere vocala si intreaba: ‚Ce inseamna acest lucru? Eroare sau....?’

          Dupa cateva secunde i se raspunde:
         '-Buna ziua, va multumim ca folositi servicul nostru pentru gasirea sufletului pereche insa dupa analiza noastra aceasta este perechea dumneavoastra ideala sau cel putin poate deveni un partener de incredere, Asus K53SV.'

         '-Ati dorit sa fie dragut, îmbrăcat culoare elegantă bazată pe texturile de aluminiu, acest laptop oferă o combinație impresionantă de tehnologie și stil. Texturile de aluminiu de calitate cu durabilitate ridicată își păstrează înfățișarea chiar și după o folosire de lungă durată, lăsându-te să faci mult mai mult cu acest K53, în confidențialitate totală. Marimea de asemenea conteaza vrei laptop, vrei portabilitate ceea ce inseamna ca nu vrei sa cari tone de echipament dupa tine.'

         '-Ati dorit sa fie inteligent, sa va binedispuna, procesorul Intel Core i7 de generația a doua optimizat pentru notebook-uri cu putere de computing ridicată – mai ales, procese îmbunătățite de multitasking CPU, pentru ca voi să puteti face mai multe lucruri în aceelași timp, mult mai lin. Daca te consideri un “power user” si ai toata libertatea sa turezi sistemul. Iti va fi alaturi in toate razvboaiele virtuale sau in cursele cu viteza luminii fara sa faca mofturi. Memoria de elefant (6 GB) iti va fi de ajutor mai ales atunci cand stii ca il folosesti in productie si rulezi mai multe aplicatii simultan.'

         '-Pentru grafică și gaming, Asus K53  oferă soluția grafică de la NVIDIA. ASUS K53SV este dotat cu NVIDIA GT 540M cu memorie video DDR3 de până la 2 GB pentru accelerare vizuală, gaming amețitor și multimedia, va fi gata sa te binedispuna in orice clipa, un laptop din care sa poti scoate untul fara probleme: editarea de filme, fotografii, grafica 3D, jocuri.'

         '-Ati dorit sa fiti mereu impreuna, acest sistem poseda o baterie mai puternica, si mai durabila. Cu cat esti mai dependent de o sursa de alimentare, cu atat mai mult laptopul nu-si merita banii fata de un sistem desktop insa acest lucru nu se va mai intampla datorita tehnologiei Super Hybrid Engine ce ofera o autonomie de până la 25% mai mare decât configurații similare oferite de alți concurenți. Iar pentru un drum de 5-6 ore, fără acces la o priză, asta poate însemna foarte mult. Iar tehnologia IceCool face ca experiența să fie răcoroasă și confortabilă chiar și în timpul sesiunilor lungi de computing. Design-ul special al plăcii de bază cu laturi duble are componentele așezate în partea de jos și departe de utilizator. În combinație cu heat-pipe-urile și ventilatoarele, palm rest-ul și suprafața de tastare rămân reci. Clipele petrecute impreuna vor fi de neuitat iar distanta dintre voi nu este chiar atat de mare, il gasesti la un singur click, pe oktal.ro.'
         Imediat dialogul se intrerupe brusc iar in bara de adrese este tastata adresa respectiva.

         Articol scris pentru SuperBlog2011, sponsor Asus.