NH HOTELES “WAKE UP TO A BETTER WORLD”

          Start, shut down, ok… O dungă luminoasă strălucitoare, este ultima picătură care mă face să nu mai pot privi ecranul monitorului. Instinctiv, închid ochii şi parcă tot nisipul unei clepsidre a curs în ochii mei, făcându-mă să clipesc apoi enervant de des. Vreau să aflu cât e ceasul şi sunt nevoit să mă uit la alt ecran, de data asta mai prietenos, cel al ceasului electronic. Au trecut două ore după miezul nopţii, mă întind pe pat cu o senzaţie foarte placuta, de parca plutesc pe un nor pufos, niciodata patul meu nu a fost atat de confortabil. Stau pe spate, privind tavanul fără ca vreun gând să-mi pună imaginaţia în mişcare. Mă întorc de câteva ori de pe o parte pe cealaltă şi încet, încet se amestecă realul cu irealul, lumina din cameră cu întunericul de după pleoape.

           Încep să merg pe o poteca de piatră, mărginit de două rânduri de pomi. Se aud foşnete discrete, zumzăit de insecte… Păşesc cu sfială şi curiozitate, ca într-o lume care nu-mi aparţine.

           Tresar şi sunt cuprins de o stare necunoscută, amestec de extaz, uimire, freamăt interior… Văd în faţa mea, mai întâi, o puzdrie de culori amestecate cu un verde proaspăt. Încep să mă obişnuiesc cu acest necunoscut şi disting contururi tot mai clare de roşu-purpuriu, roşuoranj, albastru, mov, lila, roz, galben… trandafiri, clematite, hortensii, bujori, liliac, crini, levănţică. O adiere de vânt, cu miresme şi parfumuri suave, mă face să simt tot mai plăcut senzaţia de ireal. Paşii mă poartă singuri mai departe, pe un covor verde, şi încep să disting în lumina difuză a dimineţii, jocuri discrete de umbre. Realizez că sunt într-o gradina, pentru că zăresc mai departe o masa cu niste scaune foarte elegante.

         Mai într-o parte, pe o mică pantă, un fir subţire de apă se prelinge printre pietre rotunjite, sfârşind într-o mică fântână arteziană. Încet, încet, capăt senzaţia că, de fapt, acolo am petrecut ceva timp. Deodată, aud un greiere ţârâind abia perceptibil, apoi un altul, mai insistent, apoi alţii şi alţii, cântând tot mai tare şi mai tare până devine un zbârnâit insuportabil. Mă sperii şi tresar. Văd o lumină puternică venită printr-o fereastră. Clipesc de câteva ori. Bâzâitul persistă. Nu înţeleg ce se întâmplă. A, da!... E telefonul mobil. Îl închid nervos. Mă acopăr peste cap cu pătura şi aştept.

         Ce aştept? Îmi dau seama că aştept degeaba, nu pot să mă mai întorc în grădina mea din vis. Deci a fost numai un vis. Chiar dacă a fost doar un vis, a fost minunat. Ce bine ar fi ca, în altă noapte norocoasă, să se mai repete acest vis. Se spune că sunt vise care se repetă. Dar cel mai fericit aş fi dacă acest vis ar deveni realitate.

         Poate într-o zi…. Dar stai putin, chiar este real, in acea gradina mi-am petrecut dimineata de ieri, gradina NH Hotel Dresda-Germania, un serviciu unic. Un voucher de calatorie catre o tara preferata pe care l-am castigat a facut sa imi petrec cateva zile intr-unul din hotelurile lantului international NH Hoteles, o companie responsabilă din domeniul turistic careia ii pasa de mediul inconjurator.
  Cu greu imi vine sa ma ridic din patul mare si confortabil, in camera este o liniste profunda iar sursele de iluminat ecologice iti da senzatia unui rasarit de soare pe malul marii, totusi bunatatile micului dejun servit in camera ma ademenesc. Merg la baie pentru a indeparta si ultima picatura a somnului si sunt placut surprins celebra gama de cosmetice oferite gratuit clientilor, “Agua de la Tierra”, cu ambalaje oxo-biodegradabile, astfel, durata de biodegradare a ambalajelor devine de maxim 7 ani de zile, in loc de 400 de ani, cat este in prezent durata standard de biodegradare a unui ambalaj de plastic. Dupa ce devorez bunatatile micului dejun, ies din camera, as vizita orasul. Angajatii hotelului te incarca pozitiv cu energie doar cand ii privesti, reusesc sa imi ofere intotdeauna o dimineata buna si un “Buna Dimineata” nu doar prin cuvinte, se vede ca-si iubesc meseria. Trec pe langa centrul de afaceri, acum stiu ca NH Hotel au grija de mediul inconjurator la fiecare intalnire de afaceri organizata, folosind conceptul de “ecomeetings”: folosire eficienta a energiei si apei, reducere a emisiilor de CO2, utilizarea de materiale biodegradabile. Ajung in parcare, imi duc masina electrica pentru a o mai incarca putin si sper sa am parte de o priveliste minunata a orasului.

             De ce as reveni aici? Pentru ca stiu ca mereu cafeaua va avea un gust deosebit, pentru ca cearceafurile matasoase vor fi mereu proaspete si primitoare, pentru ca voi avea o camera de hotel deosebit de spatioasa si luminoasa, intr-un cadru modern cu materiale de buna calitate, in care nu-i vor lipsi dotarile necesare atat lucrului de birou cu internet wireless gratuit cat si odihnei.
            Articol participant la Supeblog2011.

A fi sau a nu fi… autonom


           Din cele mai vechi timpuri, omul a simţit nevoia să se deplaseze. Dezvoltarea societăţii a fost influenţată de dezvoltarea meşteşugurilor şi a necesităţilor de schimburi de mărfuri. Aceste lucruri au influenţat din ce în ce mai mult nevoia de deplasare. Unul dintre evenimentele care au generat progres a fost inventarea roţii. Cum a influenţat roata dezvoltarea omenirii ?

           Să facem o scurtă istorie. După apariţia roţii s-a inventat motorul cu abur. Se dezvoltă apoi transportul pe calea ferată şi pe apă. Necesitatea extinderii transporturilor şi dezvoltarea cercetărilor în domeniul tehnicii au dus la apariţia motorului termic. Mai întâi s-a folosit motorul cu aprindere prin scânteie, apoi, către sfârşitul secolului al XIX-lea, a apărut şi motorul cu aprindere prin compresie inventat de inginerul Rudolf Diesel. Apariţia motoarelor termice a produs o adevărată revoluţie în toate domeniile şi pentru toate categoriile de transporturi: de persoane sau de marfă efectuate terestru, pe apă, în aer. În ultimii 40-50 de ani industria construcţiilor de autovehicule s-a dezvoltat considerabil. Constructorii au crescut producţia de la câteva sute de unităţi pe an la câteva sute de unităţi pe zi; de la motoarele rudimentare la motoarele cu mulţi cai. Toate aceste cuceriri au determinat dezvoltarea tuturor ramurilor industriale. Progresul industrial a generat aglomerările urbane. La rândul lor, aceste aglomerări au impus dezvoltarea unor sisteme de transport urban.

            Ce ne dorim? În sistemul de transport urban ne dorim să călătorim cât mai repede, cât mai comod, iar momentele de aşteptare să fie cât mai mici. Ce înseamnă acest lucru? Mijloace de transport diversificate: taxi, autobuze, troleibuze, tramvaie asta in cazul in care nu detii un autovehicul.

           În continuare sa încercam să privim mai atent către necesităţile actuale, deoarece, dupa parerea mea, viaţa omului modern este un paradox: îşi doreşte să posede cât mai multe cuceriri ale tehnicii actuale, sisteme moderne de comunicare, un mijloc auto, o carieră cu o activitate dinamică, care să-l scoată din anonimat, dar, în acelaşi timp, îşi doreşte un cămin la marginea oraşului sau în afara acestuia şi nu în centru acolo unde se află firma, un spaţiu verde cu pomi şi flori, cu mai puţin asfalt şi beton. Toate aceste dorinţe, de cele mai multe ori, devin realitate pentru omul modern. În acelaşi timp, cuceririle moderne creează nu numai confort ci şi disconfort.

           Fiecare dintre noi avem nevoie de înlesniri pentru a reduce timpii necesari realizării deplasărilor, ale comunicării, a unor activităţi casnice de o mare varietate. Deşi toate aceste activităţi se succed cu o viteză semnificativă dar şi stresantă, cel mai important lucru pe care şi-l doreste o persoana, inclusiv eu, este un loc liniştit cu aer curat, în care zgomotul străzii şi sunetul telefonului să fie absente. Am nevoie de acest loc pentru a ma încărca rapid cu energie. Insa ce se intampla cand acest colt de rai, acest loc de vis se afla la o distanta considerbil de mare, iar o masina nu am si de calatorit cu mijloacele de transport in comun nici nu vreau sa mai aud, sa nu mai depind de nimic, sa plec atunci cand vreau si cand pot, sa fiu liber, sa fiu autonom.... simplu... apelez la o firma de inchirieri masini, si... nu una oarecare, mi-ar place sa am de unde alege masina, sa o pot lasa si in alta agentie decat din cea din care am luat-o, o firma de incredere, un adevarat brand...Autonom Rent-A-Car. Nu mai am decat sa-mi aleg masina si sa zburd pe autostada precum o pasare prin vazduh...liber, ...autonom.
             Articol participant la SuperBlog2011.

Gustul copilariei


            Visul nu era gata când mâna bunicei s-a oprit pe fruntea mea: “hai, maică, scoal’… scoal’ că pleacă moşu’ la vie!”
            Cărarea către vie şerpuia în sus, spre privind în faţă soarele din zori. Cu umbra lui mare, “moşu’” îmi ocrotea paşii mărunţi prin grohotişul umed şi-mi veghea moţăiala agăţată greoi în gene. Da’ parcă ce, puteai să moţăi în măcăitul asurzitor al raţelor ce-şi îmbăiau boboceii gălbiori în unda rece şi clară a apei. Până ajungeam la căsuţa lui moş Ion, eram gata deşteptat, căci acolo începea împărăţia viei. Abia în urmă se vedea şi ea, via. Se întindea pe deal cât vedeai cu ochii, cu haina ei în milioane de nuanţe verzi, galbene, ruginii.

            Somnoros, o găseam uscându-şi obrazul înrourat către lumina călduţă a soarelui. Ne întâmpina întotdeauna veselă, cu glasul său foşnitor, în cuvinte verzi pe care numai bunicul le înţelegea. Vorbele ei şoptitoare, îngânate de adierea vântului şi un soi de linişte nefiresc strecurată pe lângă ciripitul vrăbiilor, îmi treceau fiori pe spinare şi mă îndemnau să mă înghesui către bunicul, pe cărare, luândumi curajul de a da buzna printre tufele cochete ce mă îmbiau cu parfumate invitaţii.

           Cu mână blândă şi pricepută, bunicul îşi începea rosturile prin vie. Mângâia frunzele, cercetându-le de boli ruginite şi gângănii dăunătoare. Nou-născuţii ciorchini, cu boabe crude, verzi-rozalii, îi înfăţişa soarelui, naşul cel mare, pentru a fi ursiţi cu buchet, dulceaţă şi must rubiniu târziu, mai către toamnă. Mulţumit, bunicul surâdea la gândul poveştilor acrişoare ce se vor iţi la iarnă din cănile de vin... Ehei, dar până atunci...

           Prânzul ne ajungea sub nucul cel mare din marginea de sus a viei. Bunătăţile din traista pregătită de bunica erau, mai cu seamă, pentru nepot, orez cu lapte si turta dulce. Bunicul se mulţumea cu pâinea coaptă în cuptorul cel mare din ogradă, pe care o însoţea cu o foiţă de ceapă şi un soi de brânză uscată şi iute de-ţi dădeau lacrimile. Un ţoi de rachie, din tescovina de anul trecut, pregătea somnul bunicului, ferit de căldură şi soare în coliba de coceni.

          Păzit de câinele viei (miel pentru nepot, lup cu străinii), porneam în sus, pe deal. În vârf, mirosul copt al ierbii şi ţârâitul secetos al greierilor, mă îmbiau la somn. Nu dormeam niciodată: doar visam cu ochii deschişi către cerul albăstriu, brăzdat cu nori albi, pufoşi, cu chip de îngeri.
          Pe înserat, când fluiera bunicul, cu mâna înfiptă în grumazul blănos al câinelui, coboram în goană pe deal. În căciula de oaie, cu urechi, bunicul mă aştepta cu struguri proaspeţi, albi, negri, rozalii, culeşi din locuri de taină numai de el cunoscute.

          Pe drumul către casă, obrajii şi mâinile dobândeau urme şiroite, mărturii mustoase ale sacrificiului strugurilor căzuţi pradă lăcomiei pofticioase a nepotului care, la el la oraş, nu mai mâncase aşa minunăţie de boabe parfumate de căldura dogorită a soarelui.

          Cercetând căciula pustiită a bunicului, în care numai câteva ciupercuţe supravieţuiseră măcelului, bunica mărturisea către icoane fapta păgână a bunicului care stricase pofta de mâncare a nepotului. Urmele păgânului festin erau şterse de pe chipul nepotului numai de albul clăbucului din cădiţa de baie. Râsul, zglobiu ca un clopoţel şi poveştile de la vie care împuiau capul bunicei, erau potolite blând de cana cu lapte. Urma aşternutul, descântat de bunica cu busuioc şi apoi visul, neterminat de dimineaţă... În pragul somnului, ochii se deschideau mari: „Tataie, da’ matale când vii pe la noi, la oraş?” Cu privire de fecior ce călărea cai fără şa, bunicul ofta: „Nu viu, taică! Nu viu, că la voi e aerul înghesuit, mancarea nu-i tot una...”

           Iata de ce Real,- in parteneriat cu autoritatile locale, dezvolta un program de informare si sprijinire a producatorilor locali prin care se urmareste facilitarea procesului de desfacere a produselor traditionale romanesti prin reteaua de distributie real,- in scopul de a avea din ce in ce mai multe produse locale pe rafturi, nu doar alimente, ci si bunuri nealimentare, pentru a putea pune umarul la dezvoltarea durabila a economiei romanesti.
           Astfel prin programul “Produceti romaneste, vindem romaneste” Real va ofera posibilitatea sa descoperi gusturile şi tradiţiile culinare locale,sa incurajezi producătorii locali, sa acorzi un suport economic regiunii unde locuieşti, si nu in ultimul rand mananci sanatos si traiesti sanatos.
           Articol scris pentru SuperBlog2011.

Procesoare vs. neuroni


            Ultimele decenii în evoluţia societăţii au cunoscut, fără îndoială, mutaţii considerabile calitative şi cantitative rod al unor spectaculoase evoluţii în ramurile de ştiinţă tradiţionale dar şi ca urmare a apariţiei unor domenii noi care s-au impus în mod firesc prin rezultatele de excepţie care le-au jalonat evoluţia. Am asistat în ultimii ani la o generalizare a automatizării proceselor de producţie urmare firească a integrării roboţilor industriali în procesele de fabricaţie, a apariţiei celulelor flexibile de producţie, utilizării roboţilor autonomi cu capacităţi senzoriale sporite, a înlocuirii aproape complete a omului în anumite procese tehnologice ce necesitau efort fizic mare sau condiţii periculoase de muncă şi a dezvoltării inteligenţei artificiale ca premiză teoretică dar şi asociată cu un puternic suport tehnologic.

            Una dintre cele mai importante invenţii ale secolului al XX-lea, computerul, a adus beneficii imense omenirii, permiţând eficientizarea multor sarcini. Dacă în secolul trecut computerul facilita îndeplinirea deciziilor luate de oameni, în zilele noastre el are din ce în ce mai des sarcina de a lua decizii în locul nostru, preluând uşor-uşor controlul în tot mai multe aspecte ale vieţii noastre, procesoare din ce in ce mai puternice, recorduri dupa recorduri, ultimul fiind o frecvanta de 8,4 Ghz, a fost creat în premieră un cip experimental care imită modul în care creierul procesează informaţia. Aşa-numitele „cipuri cognitive” ar putea pune bazele unei nou generaţii de computere, folosind o combinaţie între informatică, neuroştiinţă şi nanotehnologie.Va tine pasul creierul uman cu progresul in acest domeniu?

            Acum oamenii de ştiinţă urmează să treacă la următorul pas construind un computer care, pe lânga analizarea simultană a mai multor informaţii complexe, va fi capabil să redea interacţiunile cu mediul, învăţând din ceea ce se întâmplă în jurul lui. Pe măsură ce senzorii vor deveni omniprezenţi, algoritmii necesari prelucrării datelor generate de aceştia vor controla tot mai multe aspecte ale vieţii de zi cu zi.

            Dacă în majoritatea scrierilor science-fiction era în care computerele preluau controlul prezenta consecinţe neplăcute pentru omenire, în realitate aceşti algoritmi par să aducă o mai mare eficienţă, un consum mai mic de resurse şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii. Totuşi, integrarea acestora în viaţa noastră trebuie conştientizată, ţinându-se cont de semnalele de alarmă oferite de prăbuşirea neaşteptată de pe Wall Street şi de situaţia piloţilor de avioane, unde progresul tehnologic a făcut ca pilotul automat să fie atât de folosit, încât piloţii şi-au pierdut îndemânarea.

            Fără să ne dăm seama, algoritmii controlează o mare parte a vieţii noastre de zi cu zi. De la cel folosit de motoarele de căutare pentru a ne oferi cele mai relevante rezultate sau de reţelele sociale pentru a ne arăta ultimele activităţi ale prietenilor noştri, până la algoritmii utilizaţi de dispozitivele GPS pentru a alege cea mai scurtă rută sau de retaileri pentru a anticipa ce produse vor fi cerute, algoritmii software ajung să domine din ce în ce mai multe domenii.

           Cand calculatorul se poticneste, conexiunea la internet pica, vazduhul miroase ucigator a gaze de esapament, iar ziarele sunt pline de stiri si articole despre ravagiile cancerului, visam cu totii la o lume mai curata, mai linistita, mai sanatoasa, in care bolile sa fie mai usor de invins, orice informatie sa fie usor de accesat, iar tehnologia sa fie prietenoasa si cu noi, si cu mediul. Orice inventie incepe cu un vis si, in cele din urma, dupa ani, decenii sau secole, visul poate deveni realitate. In cazul catorva dintre cele mai indraznete astfel de vise, inceputul a fost facut.

          Va mai amintiti de secventa din Matrix in care Trinity invata pe loc cum sa piloteze un elicopter? Se pare ca nu mai e mult pana cand vom putea sa facem acest lucru si in viata reala. Nu mai avem mult pana cand vom putea introduce un card de memorie in cap si sa invatam instantaneu informatiile de pe acesta sau miniprocesoare care sa vina in ajutor neuronilor umani sau... sa le tina locul acolo unde lipsesc... J

          Articol scris pentru SuperBlog2011.

Universul AMD

          Toate luminile se sting, urmeaza un moment de cateva secunde de liniste apoi o lumina puternica cade pe microfon spre care se indreapta prezentatoarea.
         '-Bun, acum vom afla castigatorul trofeului pentru performante grafice, un domeniu foarte disputat insa, sunt convinsa ca toti gamerii entuziasti si nu numai au facut alegerea ideala.'

        Aceasta incepe sa deschida plicul, pe fundal se aude un zumzet covarsitor venit din sala, toata lumea este nerabdatoare....
        '-Si am am onoarea de a inmana acest premiu reprezentatului AMD, Iuliana Speriatu, pentru tehnologia inovatoare AMD Radeon™ Dual Graphics.'

        Multimea aplauda entuziasmata, scena spre care se indreapta Iuliana se afla sub valuri de confeti. Vizibil incantata prezentatoarea ii inmana trofeul, o diploma si ii lasa ocazia de a-si exprima gandurile.

      '-Multumim foarte mult tuturor! Sunt fericita ca am onoarea de a primi acest premiu in numele AMD pe care, cu siguranta il merita.Dupa cum bine stiti pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor și ridicarea nivelului performanțelor, AMD dispune de două tehnologii, și anume: AMD CrossFireX™ și AMD Radeon™ Dual Graphics. AMD CrossFireX are rolul de a reuni puterea a două procesoare grafice APU AMD iar cea de-a doua tehnologie, cea pentru care astazi suntem aici are capacitatea de a pune laolalta doua plăci grafice AMD Radeon sau o placă grafică AMD Radeon şi un procesor APU AMD din seria A4, A6 și A8.'

         
         '-Insa pentru ca aceasta tehnologie sa fie posibila puteti alege din gama noastra de placi grafice din seria AMD Radeon 6000, si anume AMD Radeon HD 6410D, AMD Radeon HD 6530D și AMD Radeon HD 6550D pentru cei care folosesc desktopul si vor sa-si transforme camera intr-un adevarat camp de lupta, iar pentru utilizatorii laptopurilor impreuna cu procesoarele A4, A6 și A8 plăcile grafice AMD Radeon HD 6480G, AMD Radeon HD 6520G și AMD Radeon HD 6620G sunt armele ideale in razboiul care-ti macina...tastatura.'

        '-Sa nu uitam totusi de procesoarele APU AMD din seria A, adevarate comori care permit un transfer de date mult mai mare prin reducerea procesului tehnologic de 32 mm cu un consum redus de energie. Acestea combină pe un singur chip până la patru procesoare x86 cu o grafică integrată puternică, compatibilă DirectX 11, împreună cu maxim 400 de nuclee Radeon ce oferă procesare video HD dedicată. Capacitatile avansate ale acestora, cum ar fi interfaţa de interpretare a gesturilor, suport multi-monitor, divertisment 3D şi stabilizare a imaginii în timp real fac din timpul petrecut in fata ecranului o experieta cu totul noua de fiecare data.'

          '- Din poziţia de lider în materie de tehnologii de jocuri, AMD îşi concentrează eforturile pentru a oferi cele mai rapide tehnologii şi suport necesare pentru a crea cea mai bună experienţă de joc. Fie că este vorba de mai multe cadre în jocuri, calitate mai bună a imaginilor sau viteze de ceas mai mari, tehnologia AMD Radeon Dual Graphics este ideala pentru toti gamerilor ce rulează cele mai pretenţioase jocuri. Performanţele extreme şi portabilitatea sunt coordonate imperative pentru a oferi o experienţă de joc incredibilă şi în cele mai recente jocuri.'
        '- Va multumesc din nou pentru premiul acordat si sunt sigura ca AMD vă va surprinde si pe viitor!'

        Articol pentru SuperBlog 2011.

Sa inceapa Aventuria!

         
            Va mai aduceti aminte de amicul meu din Anglia, cel caruia i-am fost ghid turistic in tara pentru 5 zile, mda... se pare ca va deveni dependent de tara noastra, unde-si doreste sa-si petreaca si urmatorul weekend. Bun, bun, bun, spun eu frecandu-mi palmele cu o stralucire-n ochi, precum Smigel avand in 'gheare' inelul stapanului sau, Frodo Baggins.
             Insa de data aceasta nu vom mai sta comozi in masina, vom păsi realmente in mijlocul naturii, stiu ca va fi incantat, de aceea am ales sa facem cateva activitati in care sa mai punem si noi muschiul la treaba, vom vizita obiectivele turistice din Tulcea, dar nu oricum ci pe biciclete, si vom face o minunata plimbare cu caiacul prin minunata Delta. Da, dar pentru asta avem nevoie da cateva echipamente si solutii de transport, nici o grija, Aventuria. ro cel mai complex centru de inchiriere si vanzari echipament sportiv si solutii de transport imi va sari in ajutor.Si de ce avem mai exact nevoie? pai ar fi cam asa:

  • caiac sit-in dublu pentru rauri line, lacuri sau Dunare/ Delta: un caiac din gama Capri, alternativa sportiva a modelelor Cruiser, fiind mai inguste decat acestea. Capri 2 este usor de manevrat, compact, fiind alegerea perfecta pentru iesirile ocazionale si pentru incepatori (asa ca noi). Din cate am inteles, se remarca prin directie buna, constructie simpla si greutate redusa, recomandat pentru caiacisti nu foarte inalti si usori.
  • 2 biciclete MTB, Giant Revel 3 Disc un exemplu de bicicleta ce poate satisface si cerintele celor ce isi doresc sa realizeze performante cu un echipament de calitate. Este echipata cu frane cu disc, schimbator Acera si 24 viteze
  • cutie portbagaj Atlantis 780, destul de spatioasa, volum 480 litri, lungime interioara 185 cm, un design aerodinamic, cu rezistenta redusa la inaintare si silentioasa. Sistem de incuiere in 3 puncte si sistem rapid de prindere pe bare PowerGrip. Ceea ce va fi insa remarcabil datorita acesteia: confortul general pentru  pasagerii din masina, in conditiile in care tot echipamentul sportiv il vom depozitat in cutie! fara griji pentru mizeria din masina, inghesuiala pe locurile din spate, murdarirea tapiseriei sau a portbagajului - totul va fi dat uitarii!!
  • bare transvesale si suport de bicicleta pe carlig – EuroClassic G5 extensibil la 4 biciclete. Cel mai exclusivist suport de biciclete pe carlig, realizat din aluminiu - usor si durabil. Este prevazut cu sistem rapid de prindere pe carlig care ofera stabilitate si siguranta, fara folosirea uneltelor si fara reglaje suplimentare. Suportul se rabateaza pentru acces la portbagaj, fara a descarca bicicletele. Clamele de cadru se detaseaza de suport pentru incarcarea si descarcarea rapida a bicicletelor. Sistemul se incuie cu cheie pe carlig iar bicicletele pe sistem astfel incat sa nu stam cu grija ca vom ajunge la destinatie fara biciclete :).

            In prima zi vom vizita Tulcea, un oras unde vom avea ce vede, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie si Arheologie, Centrul Ecoturistic "Delta Dunarii ", Piata Civica, Cetatea Aegyssus, spre seara ne vom retrage spre un restaurant unde vom servi niste specialitati din peste.
            In cea de-a doua zi urmeaza sa scoatem caiacul la treaba prin minunata Delta. Ca cineva sa inteleaga o particica din ceea ce inseamna complexitatea Deltei Dunarii, nu este de ajuns sa citeasca aceste randuri, ci trebuie sa viziteze acest vast si complex mediu natural, sa se plimbe cu barca pe canale si lacuri, sa asculte freamatul stufului si zgomotele naturii si abia atunci isi va da seama cat de bogati suntem cu un asemenea loc mirific supranumit Raiul pasarilor si al pestilor. Biotopurile intalnite in Delta Dunarii sunt diverse: mlastini stuficole, lacuri, plaur plutitor sau fix, paduri de foioase, vegetatie de grind cu sol sarat, vegetatie de pajiste, padure luxurianta, zavoaie.

            Ma tot gandesc ce as putea ingramadi in cateva randuri care sa reflecte magia Deltei…poate diminetile cu ceata pe care le strabati pe canalele inguste intr-o barcuta de pescari si ai senzatia ca patrunzi in alta lume. Poate zborul maiestuos al pelicanilor, poate zgomotul inconfundabil facut de aripile unei lebede in zbor, frumusetea ireala a unul lac plin de nuferi infloriti, poate misticismul locuintelor de pescari ascunse printre salcii si arini…sau sa fie apusul fantastic si cerul plin de stele din noapte…Si sper sa imi mai incapa si deliciosul bors de peste…un loc pe care amicul meu cu siguranta nu-l va uita, Delta Dunarii e o alta lume!
            Articol scris pentru SuperBlog2011.

Noua generatie Toyota Yaris


            Vrei ca lumea sa intoarca privirea dupa tine? Vrei confort si mediu placut? Vrei sa folosesti cele mai noi tehnologii? Vrei sa ai grija de mediul inconjurator? Vrei ca timpul sa treaca mai placut in unele momente? Atunci cu siguranta ...o vei dori,... o vei iubi si indragi, tot timpul vei fi cu ea, in orice moment din viata ta! Da... este noua Toyota Yaris, o masina compacta, extrem de agila si surprinzator de ingenioasa. Ca si generatiile precedente, a treia generatie Toyota Yaris este mereu cu un pas inainte si vine cu o serie de dotari standard, specifice unei clase superioare.

            Din punct de vedere al designului exterior, noua maşină, căci vorbim despre un model complet nou, prezintă elemente preluate de la fraţii mai mari. Datorită acestui aspect, imaginea de ansamblu a părţii frontale, inspiră dinaminsm, în comparaţie cu generaţia pe care o va înlocui noua Toyota Yaris.Toate privirile vor fi atintite asupra ta. În spate, spoilerul este conceput mai sportiv, iar pe hayon a fost montat un mic spoiler . Mai adăugăm pragurile laterale, jantele cu un design sport, dar şi geamurile cu folie neagră, iar rezultatul este o masinuta de oraş foarte nervoasă (doar stim ca esentele tari sunt tinute in recipiente mici) şi care promite să se diferenţieze suficient de restul rivalilor din clasa mică, care vor fi eclipsate cu siguranta intr-o intalnire de gradul 0 cu aceasta.

           Stilat şi agil, noul Yaris dispune de un interior spaţios, confortabil şi de o tehnologie accesibila utilizatorului. Acum nu te vei mai plictisi la semafor, in traficul atat de enervant sau asteptandu-ti sotia de la coafor. Aceasta include sistemul mutimedia Toyota Touch - sistem inteligent de acces si control al functiilor on-board, cu ecran tactil de 6.1", color si camera video pentru marsarier. Toyota Touch & Go adauga acestuia si sistemul de navigatie si serviciile web.
 
            De cate ori nu ati fost nevoiti sa apelati la harta? Opreati masina, intindeati harta, cateva zeci de minute pierdute, dar daca mai venea si o rafala de vant sau ... mai rau, o ploaie! Adevarate cosmaruri. Totul este acum atat de simplu, harta intregii lumi vă va sta la varful degetelor. In plus, acelasi sistem multimedia, reprezinta o adevarata revolutie in segmentul B, permitand conectarea la telefonul mobil, trimiterea de sms-uri, cautarea de puncte de interes si multe alte functii inovatoare care te vor face sa pierzi notiunea timpului, o adevarata capsula de teleportare, vei ajunge la destinatie fara sa-ti dai seama.

             Interiorul.... un habitaclu creat in jurul soferului, cu o pozitie de condus ergonomica, întreg bordul a fost regăndit, redesenat, oferind ergonomia pe care oricare şofer o caută la o maşină destinată cu preponderenţă oraşului. Un interior proiectat inteligent care imbina ornamente cromate si argintii, detalii imbracate in piele, materiale delicate la atingere.
                                        
          

             Ceasurile de bord sunt poziţionate tradiţional, în spatele volanului, ecranele sunt mari, ceea ce oferă o bună vizibilitate asupra informaţiilor furnizate de acestea. Pe de altă parte, toate butoanele de comandă a diferitelor funcţii, au fost poziţionate ideal, astfel încât şoferul să nu fie nevoit să-şi îndrepte atenţie către acţionarea butoanelor, iar pornirea si oprirea motorului nu a fost niciodata atat de simpla, pur si simplu prin apasare unui buton. Te vei crede la bordul unui avion, insa fara stewardese, care sper ca vor fi la pachet cu varianta hibrida a noului Yaris.

             Totul cu un consum minim de combustibil si emisii de noxe reduse. Si pentru ca este o Toyota, noul Yaris este construit respectand cele mai inalte standarde de siguranta si calitate.

              
              Articol participant la SuperBlog2011.

Calatorie in viitor


            Ma trezesc din cauza unui soc, incerc sa privesc in jur insa privirea imi este incetosata, vad foarte multe luminite, butoane, ecrane. Ma linistesc cateva minute si incerc sa ma ridic. Auuuuu!!! Tocmai am dat cu capul in ceva, spatiul este atat de mic, noroc ca nu sunt claustrofobic, privire mi se opreste la cel mai mare ecran din jurul meu, este un film, il pornesc, incredibil, se pare ca sunt colegii mei de la Cadouri Borealy. Acum inteleg totul, imi amintesc cu lux (la pronuntarea acestui cuvant privirea imi straluceste asemenea unui diamant)... ’de amanunte’, nu pot crede ca a functiuonat, am fost trimis in viitor, in anul 2031, cu misiunea de a afla cum arata magazinul online de Cadouri si Bijuterii premium Borealy www.Cadouri-originale.ro. Ar cam trebuii sa ma grabesc, in maxim 3 ore capsula de teleportare va pierde din energia necesara intoarcerii mele in anul 2011.

          Cobor grabit, prima privire imi taie respiratia, peisajul foarte schimbat, cladiri incredibil de inalte dintr-un material asemanator sticlei, tot felul de obiecte zburatoare. Merg putin si gasesc un fel de internet cafe. ’Voi incera aici...!’, imi spun.
          La primul pas pe care il fac in interiorul incaperii nu pot sa nu observ prograsul tehnologiei, calculatoarele foarte schimbate, interfata tridimensionala controlata prin gesturi. In cateva secunde accesez magazinul online de care sunt interesat. Odata ajuns pe site, mi se deschide o fereastra din care pot alege vizita in camera ce dispune de tehnologia hologramelor, ceea ce si aleg iar imediat sunt indrumat intr-o camera alaturata. Deschid usa si nu-mi a vine crede ce vad, mii de bijuterii si nu numai, pe rafturi rotindu-se in jurul meu.

          Dupa cateva secunde apare si holograma unei domnisoare foarte dragute care are scopul de a ma ajuta in alegerea produsului de care am nevoie si imi face si o scurta prezentare a magazinului.

          ’- Buna ziua! Ne bucuram ca vizitati magazinul online de Cadouri si Bijuterii premium Borealy, un loc unde punem pret pe calitate, seriozitate si promptitudine. Colectiile noastre includ bijuterii delicate sau masive, cu diverse pietre pretioase si semipretioase, perle de cultura albe, roz sau negre, coliere cu turcoaz, cercei cu onix, bratari cu perle, bijuterii realizate din materiale din toata galaxia, si foarte multe cadouri speciale. Pentru ca personalitatea clientilor este diferita, la fel si starile de spirit vei gasi printre bijuteriile noastre modele clasice, potrivite pentru zi, dar si modele complexe potivite pentru tinute statement si de seara.
            -O bijuterie este un cadou care lumineaza cele mai importante evenimente din viata, o declaratie a elegantei, un accesoriu pretios care caracterizeaza o stare de spirit. Toate acestea au stat la la baza crearii acestui magazin. Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea viselor lor. Visul nostru este acela de a darui fericire prin bijuterii. ’

           Observ undeva si niste mici dispozitive, se pare ca au rolul de a afisa o holograma foarte realista a unui inel si caruia i se poate seta mai multe modele in functie de ocazie, tinuta, buna dispozitie. Mai mult de-atat, bijuteriile pot fi si incercate, cum? Computerul ne scaneaza corpul iar apoi este afisata propria holograma purtand bijuteriile de care suntem interesati. In ciuda tehnologiei avansate, in cea mai mare parte a bijuteriilor si-au pastrat caracteristicile.

           Raman surprins la fiecare pas, dar se pare ca am pierdut notiunea timpului, ar cam fi timpul sa plec, bine ca nu sunt impreuna cu prietena pentru ca...hologramele noastre se mai intorceau in 2011 :) la cat de captivante par bijuteriile. 


           Articol scris pentru SuperBlog 2011.

Republic of Gamers


            Republic of Gamers? nu , nu este o tara, ci acesta este numele unei marci exclusiv creata de Asus pentru gameri inraiti, de fapt pentru cei mai pasionati dintre cei inraiti. Filosofia ROG se bazează pe ideea performanței de primă clasă, pe controlul inovativ conferit utilizatorilor și pe designul conceput special să răspundă cerințelor pasionaților de jocuri.

             Cei de la Asus au inteles importanta gamingului in vietile noastre si incearca sa ne ofere produse dedicate, care sa asigure performantele grafice necesare unei experiente desavarsite. ROG, Republic of Gamers, este o linie de produse dedicata acestei caste a gamerilor, realizata pentru a-i urca pe cei mai merituosi dintre ei pe culmile gloriei in razboaiele lor virtuale, senzatii pe care am avut si eu placerea sa le traiesc, senzatii de intensitate maxima, o lume din care cu greu te vei desprinde, chiar si cele mai realiste persoane.

            De la prima intalnirea cu un dispozitiv din aceasta gama este imposibil sa nu fii cucerit, laptopuri concepute pentru toti gamerii pasionati care vor sa joace oriunde, echipate cu cele mai performante procesoare pentru rezultate remarcabile in orice aplicatie, placi grafice ce ofera grafica 3D de prima clasa, sistem foarte usor de overclocking, adevarate “bestii” portabile, si nu doar din punctul de vedere al configuratiei hardware, fiecare laptop are farmecul sau, datorita calitatii materialelor utilizate pentru finisaje dar si datorita unor mici detalii de design ce fac orice laptop ROG sa iasa in evidenta.

            Ma aşteptam ca un astfel de monstru să fie gălăgios şi fierbinte după o oră de joacă. M-am înşelat, greu de detectat - termic şi fonic. Este posibil ca un laptop obişnuit, cu sistem de răcire înghesuit, să devină mai gălăgios în full load insa un astfel de laptop va fi intotdeauna foarte discret, asta este ce-i drept, acum sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, nu?

            Un produs ROG este capabil să te facă mândru acasă, în timpul unei partide de gaming cu cel mai recent joc, într-un LAN Party cu prietenii sau în experimente overclocking, adică atunci când ai mai mare nevoie să arăți că poți să scoți si ultimul strop de performanță din sistemul tău. Dar seria ROG nu se limitează doar la plăci de bază sau video. Pentru a completa perfect arsenalul tau au fost special create si alte componente pentru pentru jocuri imersibile: monitoare 3D, routere (destinate acelora care caută să joace online fără întârzieri, doresc un acces mai rapid la Interne sau vor viteze de transfer egale cu cea a luminii), mouși gaming și căști audio (perfecte pentru jocul în medii zgomotoase precum sălile de internet sau competiţiile live, casti ce utilizează o tehnologie duală pentru atenuarea şi filtrarea zgomotului atât pentru difuzoarele sale de calitate, cât şi pentru microfon, rezultatul fiind un sunet direcţional şi clar pentru gamerii profesionişti care se concentrează pe câştigarea jocului).

            Asadar va dau tuturor intalnire in Republic of Gamers, o lume independenta guvernata doar prin divertisment si distractie, in care plictiseala si monotonia sunt interzise prin lege, o lume in care avem la dispozitie “armele” potrivite pentru a fi intotdeauna mai buni, adevarati invingatori, imediat voi veni si eu, doar să urc pe covorul fermecat şi zbor către voi!



Articol scris pentru Superblog2011.

Ghid in tara mea

     
           O dimineata frumoasa, m-am trezit binedispus si plin de energie, de care cred ca am mare nevoie pentru ca urmeaza o saptamana plina, un prieten foarte bun din Anglia a hotarat sa-si petreaca 5 zile de vacanta in Romanaia, o alegere perfecta cred eu pentru ca sunt foarte multe de vazut in tara noastra, acum sa fim sinceri, nu  se intampla numai lucruri neplacute la noi, avem si noi cu ce ne mandri, parerea mea.
          In aceasta perioada voi fi ghidul lui turistic si ma gandesc sa incepem chiar din Bucuresti, dar in primul rand vom merge sa inchiriem o masina de la Autonom, vom gasi noi ceva sa ne placa din sutele de masini de care dispune si in acelasi timp poate vedea si o parte din Bucuresti.
         
          Prima tinta, Transfagarasan, cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Traversarea Transfagarasunului reuseste sa imbine adrenalina, provocata de drumul anevoios si numeroasele serpentine, cu fantasticul. Armonia diferentelor de nivel, asimetria locului si peisajul feeric, reusesc sa rupa de realitate orice fiinta, traind astfel cel mai frumos sentiment in natura, va fi o experienta unica pentru amicul meu. ne vom orpi in Sibiu unde vom si innopta.
         
            A doua zi vom continua explorarea Transilvaniei, unul dintre cele mai conservate asezari medievale din Europa. Numele Transilvania starneste imagini ale piscurilor muntilor inaltandu-se la cer deasupra vailor impadurite si a paraurilor cristaline, imagini ale bisericutelor din lemn cu acoperisuri inalte, imagini ale castelelor legendare si amintiri dintr-o istorie zbuciumata, cu atractii turistice la fiecare pas, siti cu siguranta despre ce vorbesc asa ca nu le voi mai enumera.
         
           A treia zi, Maramures: În ciuda vitregiilor, locuitorii acestor sate şi-au păstrat vii tradiţiile şi folclorul. În puţine alte regiuni ale Europei s-a dezvoltat o cultură rurală atât de puternică. Inainte de toate vom manca ceva specific, ciorba ţărănească de văcuţă, papricaş, sarmale, apoi o zi intreaga sper ca ne va fi de ajuns pentru a descoperi aceasta zona: bisericile cu clopotniţă înaltă şi cu acoperiş de şindrilă, centrul ceramic si Rezervatia naturala Pestera din comuna Sacel, Cimitirul Vesel di Sapanta, Mocanta, locomotiva cu aburi din anii 50.
          
            Bucovina urmeaza in cea de-a patra zi, zona carstica a Raraului,care este importanta atât prin obiectivul principal “Pietrele Doamnei”, cat si prin alte obiective mai putin cunoscute, manastirile cu fresca exterioara, nenumaratele biserici, Cetatea de Scaun a domnitorului Stefan cel Mare, salina de la Cacica si o excursie pe calea ferata ingusta cu Mocanita. Oare vom avea timp sa vedem o parte si din Moldova? cunoscuta si ea datorita manastirilor si bisericilor deosebit de frumoase: Biserica Domneasca, Manastirile Neamt, Agapia, Cetatuia, Golia, Hadambu, Sf. Stefan cel Mare, Varatec, Mitropolia din Iasi.
        
           A cincea zi vom lua Dobrogea la picioare.Vom vedea lacul Techirghiol, complexul natural de la Gura Dobrogei, format din trei pesteri - Limanu, Liliecilor si La Adam, rezervatiile naturale Dunele marine de la Agigea, Cheile Dobrogei, Canaralele de la Harsova (rezervatie geologica si paleontologica), Canaraua Fetii (rezervatie de fauna), Padurea Hagieni si sa nu uitam de minunata Delta.
        Spre seara imi voi lasa amicul la aeroport, voi schimba masina la Autonom- Constanta cu o alta pentru a ma intoarce in Bucuresti si voi astepta cu nerabdare ziua cand voi mai fi ghid turistic.

Tineti-va bine!



          Ma pregatesc sa fiu condamnat la moarte pentru incalcarea bunei credinte, a bunelor moravuri si pentru rele tratamente aplicate unor semeni. Nu, n-am batut nicio pisica si nici n-am pus piedica vrunei doamne. Pur si simplu, egoismul meu nativ a atins cote maxime in momentul in care m-am vazut cu noul meu Lamborghini, bataile inimii cresc continuu. Designul m-a cucerit instantaneu. Cu o tinuta zvelta ce inspira un aer sobru si totusi tanar, cu o caroserie ce inspira aerodinamica prin fiecare por. Chiar nu conteaza daca vezi o singura masina sau un parc intreg plin. Fiecare pare sa fie unica. Arata futurist, dar si conservator, o antiteza totala. Te astepti ca, odata oprita masina, din ea sa coboare 3 omuleti verzi, cu niste pistoale cu plasma, care sa colonizeze planeta.

        Odata ce m-am instalat in scaunul soferului, mi-am inchis telefonul, mi-am mintit iubita ca am o boala contagioasa, si dus am fost hotarat sa fac inconjurul lumii. Cum credeti ca ma simt la volan? Am un raspuns simplu. Vrei sa traversezi toata Europa, nu vrei sa te opresti pentru nimic in lume? Un Lamborghini se incadreaza cu succes in aceasta categorie categoria. Care este prima mea tinta pe harta? Germania, Hockenheimring şi Nurburgring, pe cele mai dificile circuite, pasionaţii de maşini, în special cele puternice, sunt transpusi cu adevarat intr-o cursa de formula 1. Cea mai solicitată cursă este cea de pe circuitul Nurburgring, pista Nordschleife fiind considerată una dintre cele mai spectaculoase din lume, pe care voi lasa si eu cel putin jumatate din cauciuc.

          Se spune ca o masina buna trebuie, in primul rand, sa iti creeze o atmosfera in care sa te simti placut. Iar italienii se pricep de minune sa faca asta. Odata instalat, te izbeste o avalansa de butoane. Eu am pierdut numarul butoanelor la primul semafor. Apoi m-am oprit, altfel o luam razna. Ciudat, pentru atatea butoane, e faptul ca mai toate sunt intuitive. N-o sa-ti ia prea multa vreme sa retii ce face fiecare. Pornesc, de la prima apăsare de pedală ma ia fiorul. În fracţiuni de secunde accelerez de la 10 km/h la 150, fără să-mi dau seama. Şi, fără jenă, bag pedala în pământ de fiecare dată când am ocazia. GAS! GAS! Parca-mi striga cine in cap. Şi GAS îi dau, bineînţeles. Ţi se pune poate o singură dată în viaţa volanul unui Lamborghini în mână. Trebuie s-o turez la maxim. Ar fi o blasfemie să n-o fac. Adrenalina imi curge si prin nas.

           Deodata vad incetosat, si parca pierd controlul volanului, wow!!! Ce-a fost asta, Deabia am pornit noul meu ASUS Automobili-Lamborghini VX7 si mintea imi joaca feste, intr-adevar este masina in miniatura, cu o utilitate putin diferita, insa la fel de puternic. Considerat un computer portabil premium, VX7 este o “maşinărie” puternică, susţinută de un Intel Core i7 2630QM şi grafică Nvidia GeForce GTX 460M cu 3GB GDDR5. Modelul are ecran LED 15.6 inci FullHD, 16GB RAM, unitate Blu-ray combo si două harduri hibride a câte 500 GB. 

           După cum era de aşteptat, designerii şi inginerii au fost atenţi la cele mai mici detalii: fantele de ventilaţie din spatele carcasei lui VX7 permit disiparea rapidă a căldurii, imitând sistemul de evacuare şi stopurile unice ale automobilelor Lamborghini. Butonul de pornire este similar celui de pornire a motorului, “corpul” este din aluminiu, touchpad-ul fiind ceramic iar tastatura iluminată. Cine sa nu simti efectul adrenalinei pana-n varful degetelor?
          Acest articol este scris pentru Superblog 2011, iar soferilor dependenti de viteza si nu numai, nu uitati centura de siguranta!

Ce inseamna sa fii pregatit oricand!


           Vă bucuraţi la gândul următoarei vacanţe? Urmeaza o calatorie de afaceri? Sau apare ceva urgent iar a doua zi trebuie sa fiti in alta tara? Pentru oricine ziua de dinaintea plecarii poate deveni un calvar, exact ceea ce mi s-a intamplat si mie.

          Era o seara linistita iar un prieten din Cehia astepta la capatul firului de telefon pentru a-i raspunde. Era ceva de bine insa urmatoarea zi trebuia sa plec. Bun... sa fac bagajul, dar ce bagaj? Care valiza? In casa aveam doar o geanta, ce-i drept mare, insa insuficienta, trebuia sa plec pentru o perioada foarte mare de timp. Cerul mi-a cazut in cap, nu aveam alta solutie asa ca am indesat cat am putut geanta cu haine, insa cand incerc sa o inchid un fermoar a cedat, bine ca mai avea unul. Ce mi-as fi dorit in acel moment gama de bagaje American Tourister din oferta Real! O astfel de gama de bagaje poate fi achizitionata cu 60% reducere prin noul program de loializare la Real.

           Colectia este formata din 8 produse, incluzand trolere, geanta de calatorie cu roti, geanta pilot, geanta mica de voiaj, rucsaci si geanta pentru cosmetice. Gama de produse este perfect adaptata necesitatilor unei familii, indiferent daca este vorba despre calatorii sau pentru petrecerea timpului liber, iar multumita aspectului modern si a liniilor simple va fi deopotriva apreciata de utilizatorii business.
          Ce-mi trebuia mie mai exact in acel moment? Rucsacul mare cu spatele captusit, curele confortabile si compartiment interior cu protectie, in care sa arunc laptopul si setul de 2 trolere, ideal pentru orice tip de calatorie. 
  • Maner retractabil din aluminu-usor cu design ergonomic
  • Roti plastic cu rulmenti din otel pentru manevrabilitate si rulare usoara 
  • Structura ramforsata pentru a conferi soliditate
  • Manere captusite care confera confort la carat
  • Buzunar frontal incapator, usor de accesat, cu dublura de protectie
  • Placuta de identificare nume/adresa 
  • 3 buzunare interioare 
  • Curele ajustabile pentru o organizare interioara eficienta a bagajului
  • Fermoar rezistent optiune lacat
  • Lacat inclus.
           In afara acestui episod totul a decurs foarte bine, am ajunj fara alte probleme la destinatie, Chomutov, Cehia, noua mea locatie pentru o perioada nedeterminata, de unde scriu si acest articol pentru SuperBlog 2011 iar mai jos va las o vedere din acest orasel.

           Asa ca nu uitati pe cât de mare este anticiparea, pe atât de rapid o călătorie în străinătate poate deveni un coşmar. În perioada premergătoare informaţi-vă asupra destinaţiei de vacanţă şi a vremii, astfel încât să planificaţi bagajul în mod corespunzător. Bucuria şi entuziasmul momentului atât de aşteptat al plecării în vacanţă, riscă să fie umbrite de stressul împachetării bagajelor. Numai gândul că aţi uitat ceva vă poate strica din prima zi, vacanţa iar pentru fiecare destinatie, scurta escapada departe de drumurile batute sau pentru fiecare vacanta, exista o geanta de calatorie potrivita..Noul program de loializare de la Real ti-a pregatit o serie de genti de calatorie si accesorii semnate American Tourister, faimoase pentru stilul, rezistenta si functionalitatea lor. Descopera chiar acum colectia care justifica dorinta ta de a calatori!

Depozitul de amintiri



         Nu ştiu când a mai trecut un an…toamna a inceput iar odata cu ea si SuperBlog2011 la care particip cu acest articol. Parcă m-am trezit cand am auzit foşnetul frunzelor sub paşii mei. Am ridicat ochii spre cer, şi mi-am dat seama ca pâna şi soarele e mai pal, şi cerul mai înnorat...
         O dupa-amiaza dezmierdata de vantul plapand de toamna. Poteca este impodobita de frunzele si nucile imbracate in camasi zdrentuite din care curge mustul amar. Stratul gros al frunzelor galben-maronii a reusit sa margineasca cararea . Padurea este cam trista, in lipsa verdelui, insa toamna i-a daruit o haina spectaculoasa in mii si mii de nuante.
         In padure totul pare o magie a locurilor tainice, a locurilor ce ar putea insemna o minunatie pentru multi dintre noi. Farmecul toamnei a schimbat totul in ceva nevazut ,trecand de « foarte frumos » si ajungand la expresia « ceva ce n-a mai vazut pamantul » . Covorul ce se intinde la nesfarsit al multicolorelor frunze si desigur de ceea ce o acopera, cerul, patat cu fum amestecat ce-a devenit gri. Fiecare lucru are o taina a sa, una mai speciala ca alta.
         Poate nimic nu ar fi fost la fel fara strigatul cerbului, parca infrigurat de batranul vant ce se crede domnitorul tuturor. Soarele palid printre ramurile nemiscate ne va mai trimite de acum raze cu o caldura subtila, insa foarte placuta. Ploaia palmuieste parca cu fiecare picatura tulpina copacilor , vantul ridica frunzele ude de la pamant ,iar fulgerele ,tunetele le sperie si mai mult pe putinele vietuitoare. Ceata zglobie ii joaca feste intregii paduri. Greierii pe aripi pudrati cu bruma sunt tristi acum ca vor rabda ,din nou o iarna intreaga , de foame. Racoarea serii se lasa incet ,iar noaptea isi asterne perdeaua peste pamnatul ruginiu.
        Aceste amintiri vii, imagini si sentimente extrem de puternice, ne pot fi trezite instantaneu printre gandurile noastre acaparate cu griji, probleme, necazuri printr-un singur sunet fugar, o singura nota muzicala.

        ASUS a înteles foarte bine importanta sunetului în perceptia oamenilor, lucru concretizat în laptopurile multimedia din seria N. NX90, urmat de N53 si N73, si completate acum de cea mai noua generatie, ASUS N55 si N75 au oferit pentru prima data în istoria laptopurilor un sunet cu adevarat premium. Fidelitatea redarii, profunzimea sunetului si volumul incredibil de care sunt capabile le recomanda ca adevaratele solutii multimedia complete. Pachetul de tehnologii numit simplu Sonic Master reprezinta garantia ASUS pentru cea mai buna experienta audio pe un laptop.

           Un astfel de laptop devine depozitul de amintiri al fiecarui om, un singur sunet imi trezeste mii de amintiri. Tehnologia de care dispune poate reda cu o claritate infioratoare sunete ce imi aduc aminte de toamna copilariei mele. Îmi amintesc de frunzele împânzite pe pământul din fața casei , foșnind alene sub talpa mea tristă și de ploile de deasupra râului mângâiate de mirosul placintelor cu dovleac pregătite cu dragoste de mama, sunetul mustului tulbure care curgea din lin, si albastrul de pe maini, pe care ne chinuiam sa-l scoatem cu fel de fel de metode pentru a nu ne duce astfel la scoala, sunetul oalei uriase care fierbea cu magiun de prune si din care mancam pe furis, adierea vantului putin rece sufland in gramada de buruieni uscate si frunze care ardeau mocnind si scoteau un fum laptos, sunetul nucilor atunci cand cadeau din nuc si gustul dulce al acestora, sunetul trosnind al primului foc in soba, rasetele fara sfarsit atunci cand afara ploua si stateam cu prietenii si fratii in casa jucand foarte multe jocuri.

          Suntem amintirile noastre. Cu nume, varste si ocupatii diferite. Ceea ce gandim si facem azi devine amintire pentru ziua de maine. Si tot asa, pana la sperate batraneti. Producem amintiri, apoi devenim produsul lor. Un motiv in plus sa ni le alegem pe acelea de care am vrea sa ne aducem aminte.