Partenerii media Superblog 2010


Cel mai mare concurs pentru bloggeri din Romanaia, Superblog 2010 este aproape de a se incheia. Inainte de aflarea castigatorilor sa nu uitam de cei din spatele cortinei, partenerii media care au fost alaturi de acest concurs si l-au sustinut  de la inceput pana la final. Asa ca multumesc:

·         TVR – Zon@IT :o emisiune dedicata fenomenului informational difuzata pe TVR2 pe care o urmaresc cu multa placere mai ales cand este vorba despre review-ri ale celor mai noi jocuri. Începuta în octombrie 2006 Zon@ IT este unul dintre cele mai longevive și mai serioase programe de profil. Cu un conținut ce variaza de la hardware si gadgeturi  până la jocuri pentru PC sau console, software sau ghiduri de utilizare a diverselor aplicatii si dispozitive, Zon@ IT ofera o viziune cuprinzatoare asupra domeniului.
·         revista Connect: este cea mai citită, cea mai documentată, cea mai actuală şi cea mai utilă publicaţie de telecomunicaţii şi Internet. Conceptul redacţional cuprinde toate temele care privesc dezvoltarea telecomunicaţiilor şi a computerelor mobile. Domeniile tematice se extind de la telefonia mobilă şi cea fixă, până la teste de smartphone-uri, laptopuri, sistem de navigaţie, accesorii, jocuri şi, nu în ultimul rând, subiecte din aria Internetului. Aceasta se adreseaza mai multor categorii de cititori: începătorilor pasionaţi, utilizatorilor importanţi şi profesionştilor din domeniul telecomunicaţiilor.
·         Revista Photo Magazine: o publicaţie ce combină arta fotografică cu tehnica foto sub aceeaşi copertă. Photo Magazine oferă cititorilor într-o prezentare de excepţie cele mai reuşite fotografii ale artiştilor români şi străini alături de ultimele inovaţii în tehnica fotografică.
·         RadioLynx.ro: un post radio-vizual interactiv, un site si o retea de blog-uri ale realizatorilor de emisiuni, un loc in care poti vedea transmisii live de la concerte de club, evenimente de business, seminarii si conferinte nationale si internationale si un loc in care participantii Superblog au putut discuta in timp real cu sponsorii si castigatorii editiilor precedente.
·         www.121.ro: comunitatea femeilor senzationale. Daca vei cauta sfaturi sau cauti un mod placut de a-ti petrece timpul acest site te asteapta cu bratele deschise. Aici gasesti totul despre frumusete, dieta, horoscop, modă, relaţii, sanatate, fitness, carieră, familie si multe alte subiecte interesante.
·         castigatorii editiilor trecute SuperBlog: www.ArenaIT.net (un site care tine la curent ntuziastii IT-ului romanesc si sa aducem cele mai proaspete informatii din IT si ariile sale conexe precum si articole de analiza dedicate produselor, tehnologiilor sau evenimentelor din aceasta lume mereu nou) și www.MoneyWatch.ro (castigatorul editiei Superblog 2009, aici veti gasi articole despre analiză bussiness, socială, investiţi, un blog de fast forward in viata si afaceri)
·         in final multumesc Claudiei de la SwissPlan.biz si echipei PCNews si  felicitari pentru ca si-au facut treaba foarte bine in anumite situatii tensionate.

Toyota, masini ce provoaca dependenta

Toamna este pe sfarsite iar in curand va venii si iarna cu sarbatorile ei minunate. Asa ca m-am hotarat sa-mi fac un cadou, o masina, una pe care o astept de foarte mult timp insa am fost mereu indecis ce sa aleg. Asa ca l-am chemat pe cel mai bun prieten al meu, Florin, sa cautam ceva ce mi s-ar potrivi. Stam amandoi in fata calculatorului si analizam toate variantele posibile.
-Florine, cum sa-mi aleg masina? zice eu cu glasul tremurand.
-Cum? Simplu, cu inima,  raspunde el zambind, uitandu-se mirat la mine, oarecum dezamagit de raspuns.
-Stai frate, ca-ti explic indata! zice el sa-mi mai ridic moralul apoi scoat din biblioteca un catalog auto, cu toate marcile si mi le arata. Ma intreb ce model de caroserie vreau.
-Adica? Intreab eu, dand capul putin spre spate si radicand usor din umeri.
-Frate, pentru cine o alegi, pentru tine, pentru toata familia…..
-Unii vor un coupe doar pentru ei si persoana draga din dreapta lor, iubita, sotia, sunt tineri si vor o masina doar pentru ei; altii un monovolum, pentru toata familia: parinti, copii, nepoti, catei…;altii vor un sedan, de bun gust, sa nu iasa in evidenta prea mult, vrem totusi sa fim discreti in trafic.
Iau catalogul si incep sa-l rasfoiesc.
-Bun, sa zicem ca aleg o Toyota Corolla, spun eu, zambind vazand fotografiile de la pagina 52.
-O alegere buna, imi raspunde el!
-Nu vrei sa cautam mai multe informatii despre ea?
-DA, raspund eu cu o forta in voce apoi citim niste articole si simt cum chipul meu este inconjurat de liniste ….Aveam deja o sclipire in ochi.
- Hai sa cautam un forum mono-marca si sa citim comentariile celor care detin modelul Corolla, ce puncte pozitive si negative are, ce isi doresc in plus de le ea, etc.
In acest timp vedem o reclama despre Caravana Toyota Experience 2010 si o citim:

“Toyota Romania pregateste unul din cele mai importante evenimente ale acestui an: Caravana Toyota Experience 2010.

Caravana Toyota Experience 2010 se va desfasura in perioada 21 septembrie – 21 noiembrie in 17 dintre cele mai importante orase din tara, cu implicarea reprezentantilor locali Toyota. Caravana va cuprinde un numar mare de modele Toyota pe care participantii la aceste evenimente vor avea ocazia sa le testeze: iQ, Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Avensis, Prius, Urban Cruiser, Rav 4, Hilux , Land Cruiser 150.In premiera, Caravna Toyota Experience 2010 va prezenta, in toate locatiile de desfasurare, si modelul TOYOTA AURIS HYBRID SYNERGY DRIVE – primul hibrid integral din clasa compacta.

Nu ne vine a crede. Caravana din orasul nostru are loc chiar in aceasta zi. Hotaram sa mergem si noi. Ne imbracam bine pentru ca afara s-a cam racorit si plecam catre locatie cu viteza luminii. Odata ajunsi ramanem surprinsi, demonstratiile inca nu au inceput, toate masinile Toyota stau aliniate frumos, cuminti, insa abia astept sa le vad cum isi dezlantuie puterile. Parca ma aflu in rai printre atatea modele Toyota, ma impresionau fiecare prin calitatile lor care mai de care.
Modelul iQ prin design si inovatiile de ultima ora, interiorul uimitor, emisii de CO2 extrem de reduse si siguranta, dimensiunile reduse care rezolva in mod radical problemele rularii in mediul urban.
Toyota AYGO prin liniile sale fine cei confera un aspect contemporan, modern, completat de o individualitate puternica, forma sa dinamica si interiorul neaglomerat care incorporeaza esenta puntii de comanda a unei barci de viteza.
Toyota Yaris cu formei sale fluide si liniilor sale arcuite ce combina caracterul practic si designul modern cu inalta calitate si placerea sofatului. Cu noua gama de motorizari ce au preluat tehnologia Toyota Optimal Drive, solutii inovatoare de protectie a mediului asigura un echilibru excelent intre consumul redus de combustibil, emisiile scazute de noxe si placerea sofatului.
Auris HSD, primul vehicul din clasa sa ce ofera experienta propulsiei integral hibride: lin si cu raspuns prompt, silentios si eficient. Pe intregul mapamond, mai mult de doua milioane de posesori Toyota se bucura de avantajele acestei tehnologii hibride fiabile.
Toyota Corolla cu designul ei remarcabil, calitatea superioară şi tehnologia inovatoare. Confortul de clasă premium se regăseşte din plin în noua Toyota Corolla, caracterizat de materiale rafinate peste tot în habitaclu. Spatiul pentru pasageri şi pentru bagaje în acest sedan este demn de o adevarata limuzina.
Avensis- Atletic. Autentic. Sigur pe sine. Linii armonioase, fluide. Aerodinamica sporita, precizie si eficacitate. Taria de caracter venite din interior. Confortul si luxul sunt elementele definitorii.
Prius- Inconfundabila placere a condusului. Spatiu si stil. Economie multilaterala. Designului intuitiv ce apeleaza la simturi. Propulsat de Hybrid Synergy Drive. Hibrid integral, satisfactie totala.
Urban Cruiser- Prezenta impunatoare, manevrabilitatea dinamica si performante deosebite. Stabilitatea extraordinara datorata avansatei tehnologii AWD Toyota.
RAV4- pionierul condusului 4x4. Eleganta si rezistenta, perfect adaptata mediului citadin si nu numai. Tehnologiile inteligente ce includ sistemul Integrated Active Drive (IADS) asigura o manevrabilitate deosebita si usurarea remarcabila a sofatului.
Hilux- Versatilitatea ca nota distinctiva. Hilux inseamna libertate, la fel de cuprinzatoare ca si cele mai indepartate orizonturi.
Land Cruiser 150- abordeaza cu succes cele mai dure conditii de drum cu ajutorul manevrabilitatii si stabilitatii sale deosebite. Interior rafinat si extrem de confortabil. Tehnologii avansate de siguranta.

Evenimentul va cuprinde doua etape:
  • etapa de condus preventiv 
  • etapa off road

In cadrul primei etape, reprezentantii Toyota vor explica individual fiecarui participant notiunile de baza ale condusului preventiv si felul in care noile tehnologii contribuie la siguranta in trafic. De asemenea vor avea loc demonstratii practice cu modelele Toyota Yaris, Auris si  Avensis.
In cea de-a doua etapa, participantii la evenimente vor avea inca odata ocazia sa descopere performantele off road ale modelelor 4x4. Vor avea loc demonstratii practice cu modelele Toyota Rav4, Hilux si Land Cruiser 150, pe un traseu construit artificial, cu un grad sporit de dificultate.

Intre timp are loc o demonstratie a capacităților noului model Toyota Land Cruiser 150, pentru care a fost construită o rampă ce presupune încrucișarea punților. Land Cruiser 150 dispune de caracteristici tehnice avansate, ce includ sistemul Monitor Multi-Teren, Sistemul de monitorizare a poziţiei roţilor din faţă şi sistemul Crawl-Control. Sistemele de Asistenţă la Coborâre, de Asistenţă la Pornirea în Rampă şi modul de condus Multi-Teren permit abordarea celor mai dificile trasee.
           Modelul Toyota Rav4 a avut de parcurs o rampă ce înclină mașina la circa 30 de grade. Pentru un plus de control şi siguranţă, modelul Rav4 este echipat cu sistemul inovator Integrated Active Drive (IADS), redefinind astfel plăcerea de a conduce o maşină din clasa SUV.
Are loc o intrecere dintre micuțul iQ cu gigantul Hilux care are rolul de a evidenția diversitatea gamei de modele Toyota.
           Modelul iQ are o agilitate revoluţionară, poziţia nemaiîntâlnită până acum a transmisiei, permiţând un diametru de întoarcere extrem de mic. De asemenea, fiind construit cu roțile cât mai în exterior și beneficiind în standard de sistem electronic de stabilitate, iQ a dovedit o stabilitatea remarcabilă în viraje.
           Toyota Hilux uimeşte prin calităţile sale, fie că este încercată pe teren accidentat, fie că rulează printre “jaloane”. Diferenţialul cu Alunecare Limitată (Limited Slip Differential - LSD) distribuie cuplul între roţile din stânga şi cele din dreapta, îmbunătăţind stabilitatea în viraje şi pe teren alunecos.

           Incep test drive-urile. Eu am ales Toyota Corolla. La prima vedere, designul exterior pare a fi o revolutie, pentru ca masina are ceva din Lexus IS. Daca, in schimb, modelul actual si cel de perspectiva sunt puse in paralel, devine vizibil faptul ca liniile reprezinta de fapt o evolutie. S-a trecut de la sobrietate si functionalitate la emotie si sportivitate fara sa fi fost neglijate primele doua caracteristici. Linia masinii este unitara, deoarece inginerii care au desenat Corolla au gindit modelul ca pe un sedan, nu ca pe un hatchback care, ulterior, a primit portbagaj. Iar exteriorul are puterea de a sugera, din prima, faptul ca masina ofera un interior generos si confortabil. Corolla beneficiaza de un mare avantaj, si anume acela ca stii la ce te sa astepti de la ea, fiind previzibila in sensul bun al cuvintului. Interiorul este un spatiu in care chiar iti doresti sa te afli. Plansa de bord reprezinta evolutia celei de la Avensis, orientata ceva mai mult spre ideea de sportivitate – aici incluzind si volanul cu trei brate. La volan pot spune ca am regasit o ergonomie corecta. Am avut nevoie de ceva momente ca sa descopar comenzile electrice pentru reglajul oglinzilor exterioare, comenzi pozitionate usor incomod, sub volan in partea stinga.

           Poziţia la volan este una comodă, scaunele din piele bine profilate oferă un sprijin suficient în viraje, comenzile sunt accesibile iar vizibilitatea este bună. Confortul pasagerilor este unu total, fără compromisuri, atât pentru locurile din faţă cât şi pentru cele din spate, accesul şi confortul persoanelor mai corpolente fiind foarte bune.
           Cu 2 tipuri de motor pe benzină şi 2 tipuri de motor Diesel începând de la 90 şi până la 132 CP, iată o Toyota care se potriveşte cu diferite stiluri de conducere.La siguranta sta foarte bine, 9 airbaguri, scaune cu tehnologia WIL, fixarea scaunului pentru copii, asistenta la franare, Controlul Stabilitatii Autovehiculului si Controlul Tractiunii.
      
          Dotari interiorul: indicator de viteza de tip Optitron, volan si schimbator de viteze imbracat in piele, geamuri electrice in fata si in spate, sisteme audio, aer conditionat automat, oglinda interioara electromagnetica, un nou design al tapiteriei.
         Timpul a expirat asa ca trebuie sa mai las si pe altii sa o testeze insa dupa experienta pe care mi-a oferit-o nu as mai cobori din ea o saptamana. Din punctul de vedere al tinutei de drum, masina este o reusita, suportind lejer un stil sportiv de condus. Este exact ceea ce cautam si cu siguranta va fi urmatoarea mea masina.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

E vremea cadourilor!

Suntem la începutul iernii şi sărbătorile de sezon bat la uşă. Doar câteva săptămâni ne mai despart de Crăciun, probabil cea mai îndrăgită sărbăoare creştină a anotimpului rece.

Traiesc Crăciunul, de fiecare dată, cu bucuria adunată în copilărie şi păstrată intactă de-a lungul anilor. Magia sărbătorilor de iarnă mă înconjoară şi mă umple de fericire. Este momentul când uit de griji şi supărări, cînd mă inundă doar imagini frumoase păstrate cu grijă în memoria afectivă: bradul înalt şi bogat împodobit din sufragerie, mama în bucătărie care ne pregăteşte tot felul de bunătăţi, aroma cozonacilor umpluţi cu nuci şi parfumaţi cu coajă de portocală dublată de cea a sarmalelor rumenite (care nu mă lasă să dorm de poftă!!) şi eterna grijă chinuitoare: oare mai vine Moşu’ anul ăsta? Cum nu mă dădea cuminţenia afară din casă în nici un an, stăteam invariabil în tensiune pănă în ultimul moment.

Recunosc ca partea mea favorita e reprezentata de cadouri. Nu doar de cele primite dar si de cele pe care le daruiesc. Aceasta perioada poate fi stresantă pentru persoanele mai puţin inspirate în alegerea cadourilor pentru cei dragi. Ce să-i cumperi unei persoane care are deja tot ce-şi doreşte sau uneia pe care nu o cunoşti prea bine. Dar mai mult de-atat si mai greu este sa facem un cadou prietenei noastre, si mai ales un cadou de Craciun. Intotdeauna credem ca avem destul timp la dispozitie, cand de fapt se dovedeste faptul ca tuturor ni se pare ca trec zilele precum orele in acea perioada. Insa eu am scapat de griji anul acesta. M-am interesat din deja ce si-ar dori prietena mea pentru a nu intra apoi in criza de timp.

Aceasta isi doreste, dar si are nevoie de un laptop. Desktopul pe care il foloseste in prezent este destul de performant insa din cauza ca este pe drum mai toata ziua ii trebuie un portabil, ceva usor de carat dupa ea, cu dimensiuni cat mai reduse, un netbook care sa-l aibe l-a indemana pentru a-si citi si trimite email-urile, a naviga pe web si pentru a-i tine companie in calatoriile mai lungi. Mai exact nu ii trebuie ceva performant ci doar portabil.
Portabilitatea este un aspect extrem de important pentru ea si pentru ca are  un job care necesita o conexiune la Internet constanta. In plus spre deosebire de desktop-ul la care are dreptul toată familia ei, laptopul are un caracter mai intim. La fel ca telefonul, laptopul poate fi considerat un atribuit personal la care persoanele indiscrete nu trebuie să aibă acces. Asa ca am dat o raita prin magazinele online si m-am oprit asupra unui mini laptop ASUS si anume Asus Eee PC 1008HA.

Dupa cum bine stiti ASUS este unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume la momentul actual. De la placi de baza, laptopuri si telefoane proprii si pana la fabricarea de componente pentru Apple, HP sau Palm, cei de la ASUS si-au creat un renume puternic in industria IT. Desi netbookurile sau ultraportabilele sunt relativ noi pe piata acestea s-au remarcat inca de la inceput pentru pretul relativ scazut, pentru usurinta in deplasare datorita ecranului mic, dar si pentru durata de viata mare a bateriei.
In opinia mea 1001 HA se evidentiaza in primul rand printr-un raport pret/calitate foarte bun in comparatie cu alte netbookuri asemanatoare ca performanta. Echipat cu procesorul Intel Atom N270 cu o frecventa de 1,6 Ghz (ce poate fi ridicata pana la 1,7 Mhz), 1 GB de RAM, o capacitate de stocare de 160 GB, placa video integrata si preinstalat cu Windows XP Home Edition, netbook-ul este pregatit inca de la prima utilizare sa ruleze toate aplicatiile multimedia si office de zi cu zi asa ca I se potriveste perfect.

Am ales acest minilaptop si pentru designul acestuia foarte reusit. “Seashell inspired by nature” cum il promoveaza cei de la ASUS este intradevar unul spectaculos si poate unul dintre cele mai reusite pentru un astfel de dispozitiv. Aspectul este unul mat, clasic si elegant, materialul folosit la constructie asemanadu-se la prima vedere cu fibra de carbon. Imbinarea unor materiale de calitate cu linii fine dau per total un aspect robust, impunator dar in acelasi timp elegant si luxos.

Pe langa un design superb si o performanta buna ASUS 1001HA dispune de anumite caracteristici ce il disting de alte netbookuri si iar raportul pret/calitate este foarte bun. Voi descrie o parte dintre acestea:
·         Tehnologia “Super Hybrid Engine” reduce consumul de energie iar acest lucru se simte. O reducere a luminozitatii si utilizare castilor in locul difuzoarelor incorporate ar obtine probabil o autonomie mult mai buna.
·         Tastatura ergonomica ofera un confort mult mai mare la scriere in comparatie cu alte tastaturi de netbook.
·         Camera Web si microfon incoporat faciliteaza chatul video sau audio.
·         Ecran "LED Backlit" ofera pe langa un consum redus de energie, un unghi de vizibilitate mai mare dar si o calitate a culorilor mai ridicata.

 

In concluzie pot spune ca 1001Ha de la ASUS este un cadou foarte potrivit pentru prietena mea. Acum sunt foarte nerabdator sa primesc si eu cadoul de la ea, nu trebuie sa fie ceva scump important este sa ne simtim bine, sa avem ce ne aduce aminte pentru ca din punctul meu de vedere Craciunul e cea mai minunata sarbatoare posibila.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

Soferul Toyota

O alta proba pentru concursul Superblog 2010. Toyota sponsorul acestei probe ne cere sa prezentam profilul psiho-sociologic al soferului de Toyota, asa cum il percepem sau ni-l imaginam noi. Dupa o profunda studiere a masinilor Toyota iata la ce concluzie am ajuns.
Dupa parerea mea profilul psiho-sociologic al soferului de Toyota arata cam asa:

  • Acesta este o fire calmă. Este genul de persoană mereu liniștită, care e mereu cu capul pe umeri, care încearcă să-și joace rolul în viață ca la carte. Cred că asta atrage multe persoane alături de el pentru că sunt mulți cei care își doresc să fie așa raționali și cerebrali precumeste el. Cred că da dovadă de obiectivism în cele mai multe cazuri, are capacitatea de a gândi la rece și de a nu se pripi în luarea deciziilor. Deaceea cred că, înainte de a face un lucru, analizeaza și reanalizeaza toate variabilele, și doar atunci când este cu adevărat convins că acele variabile îi sunt favorabile, doar atunci acționeaza. Prin urmare este prudent în viață, și asta poate survine fie dintr-o educație mai deosebită, mai strictă, pe care a primit-o în familie, fie din cauza unor probleme care l-au făcut să-si reactualizezi standardele de viață și să nu inițieze nicio acțiune fără a se gândi și a cântări bine situația înainte.

  • Cred că este o persoană foarte ambițioasă și perseverentă, tinde să faca orice pentru a-si îndeplini visurile și idealurile. Obișnuiește să-si faca planuri pe termen lung și încearca să le respecte cât mai bine.


  • Cred totodată că are niște principii de viață bine conturate, foarte responsabil, pretentios, atent la calitate, ceea ce-l atrage spre masinilecu standarde inalte de calitate precum Toyota.

  • Este persoană preocupată foarte mult de exterior. Ești foarte preocupată de estetic, are ochi buni la detalii si bănuiesc, ca probabil sunt si persoane cu o stofă de artist. Este atras de masinile Toyota pentru ca acestea au un design remarcabil, calitate superioara si tehnologie inovatoare. Poate că această preocupare pentru frumos, pentru lucruri care să tind spre a fi perfecte i-a impus și o doză de perfecționism, și cred că tot ceea ce face, încearca să faca cât mai bine cu putință, se implica în toate modurile posibile, afectiv, spiritual, intelectual pentru ca acel lucru să iasă cât mai bine posibil.

  • Este o fire comunicativă și atrage mulți oameni în jurul său, are foarte multi prieteni, ei fiind și cei în care are încredere să le ceara un sfat, asta pe lângă persoanele din familia sa. Prietenii sunt pentru el persoane care au trecut prin multe întâmplări alături de el, care și-au dovedit devotamentul în timp, persoane pentru care ar fi în stare să faca orice și care, la rândul lor, ar face orice pentru el. Ii plac mult copiii mici, animalele și natura, și ele scot cu adevărat la iveală acea inocență, acea dorință de libertate precum și sensibilitatea sa.

  • Este o fire prudentă, nu îsi asuma prea des riscuri, și tot ceea ce face este grație perseverenței și ambiției sale, a muncii proprii, muncește mult și se dedici foarte mult lucrurilor care îi plac, fie ele profesionale sau simple pasiuni.

  • Este o persoană ordonată și pedantă, îi place ca lucrurile în jurul tău să fie mereu aranjate la locul lor. Cred că nu poate dormi noaptea dacă în jurul său lucrurile nu sunt aranjate, pentru că însăși gândirea lui e una ordonată.

Mai exact este o persoană care încearcă să-și joace viața ca la carte. Esti o persoană foarte corectă atât cu cei din jur cât și cu el însăsi. Deaceea de cele mai multe ori încerca să se comporțe exemplar în tot ceea ce face. Cei din jurul său il admiră pentru asta. Corectitudinea aceasta cu cei din jur și implicit cu el însusi vine dintr-o educație foarte bună pe care ai primit-o în familie dar și dintr-o fire a sa perfecționistă. Cred că faci tot posibilul să faci toate lucrurile cât mai bine poți. Isi iubeste familia si tine foarte mult la mediul inconjurator, stie ca Toyota acorda foarte multa atentie masinilor ecologice. Varsta medie ar fi undeva la 30 de ani, locuieste in mediul urban, are studii superioare si are o slujba care-i asigura o situatie materiala buna.

Viata de blogger

Imi aduc aminte de intrebarea pe care o primeam cand eram mic de la rude sau prieteni de familie: « Ce vrei sa te faci cand vei fi mare ? ». Inca de cand eram copil ma visam doctor, avocat, pilot, politist sau profesor. Imi cream propriul univers: vindecam jucarii de plus in propriul cabinet, prindeam si pedepseam hoti de temut, judecam raufacatori. Ma atragea lumea celor mari si abia asteptam sa ajung si eu unul din ei. Sunt convins ca daca ai fi stiut ce inseamna blogging-ul pe atunci si ca se poate castiga si bani asfel, m-as fi jucat de-a blogger-ul si mi-as fi dorit sa devin unul…
Cand m-am hotarat sa-mi fac un blog nu stiam ca se poate castiga bani astfel. Am inceput din curiozitate. Tocmai imi cumparasem un nou telefon care face poze bune, iar cand am vrut sa trimit prima poza am observat ca printre obtiunile de trimitere era si “Trimite in jurnalul web”. Asa am aflat de blogger.com iar dupa cateva documentari am inteles cat de putin ce inseamna si cu ce se mananca blogging-ul. Am inceput sa postez poze, inregistrari mai mult pentru prieteni dar apoi mi-a venit ideea de a scrie pentru toata lumea. Asa am inceput sa scriu despre pasiunile mele, muzica, film, telefoane mobile, calculatoare, si intamplari de zi cu zi.

Dupa inca ceva timp am aflat ca se poate castiga si bani asa ca am inceput sa caut tot felul de modalitati, si am gasit multe printre care si Google Adsense. Ma incainta gandul ca voi castiga multi bani astfel, dar insa dupa cum asteptati n-a fost asa. Atunci mi-am zis:” Bine, poate nu voi castiga cat un salariu pe o luna insa de un suc sau o prajitura tot nu ma las!”. Evident ca nici macar atat nu am castigat pana in ziua de azi, in afara unui premiu de 200 lei intr-un concurs. In momentul de fata am cateva reclame puse pe ici pe colo dar fara rezultat iar de curand m-am inscris in Blogmoney.com, un serviciu de intermediere intre advertiseri si bloggeri.

Sunt destul de multi aceia care isi folosesc blogul fie ca pe o “extindere” a activitatii lor profesionale, fie ca sunt jurnalisti sau scriitori de cariera, fie ca isi promoveaza unele proiecte, fie hobby-uri. Daca din toata “afacerea” asta mai ies si bani, e si mai bine.
Insa multi bloggeri aflati la inceput nu vor sa recunoasca in niciun chip ca urmaresc castiguri materiale, iar apoi vezi din ce in ce mai multe reclame. Cred ca este o gresala foarte mare. Dac-ar spune ca banii sunt motivul pentru si-au facut blog, ar avea mai multe de castigat. Adica n-ar fi ignorati de catre bloggerii consacrati, care i-ar promova dac-ar avea si de ce.

Este clar ca pana la urma cu multi suntem interesati de monetizare, dar putini reusesc. Si nu este rusine sa gandesti asa. Un blog presupune multa munca (unul serios cel putin). In momentul in care el creste e posibil sa existe si oameni interesati de advertising. Nu stiu sincer cati dintre noi am spune unui potential client de banner pe blog ca nu ne-ar interesa niste banuti pentru afisarea unui banner, bine acum depinde si ce este pe banner. Or mai fi si asemenea persoane dar in mare parte un blogger care munceste deja de mult timp pe blog ar fi incantat ca macar un leut cinstit sa obtina. Si nu este nimic gresit in asta.
Nu porni insa de la inceput de la premisa ca vei face zeci de milioane pe luna din blog. Un blog care merge exclusiv pe continut de calitate si unicat, scris pentru cititori si nu pentru motoarele de cautare (adica fara articole construite pe baza unor cuvinte care se stie ca se vor cauta), va monetiza mai greu.
E greu sa impaci calitatea unui blog scris cu pasiune degajata cu posibilitatea de a obtine un trafic considerabil si cu posibilitatea de a castiga multi bani din acesta. Daca traficul ceva mai mare se obtine ceva mai… repede, sa spunem (desi trebuie sa treaca ceva timp pentru asta), in ceea ce priveste obtinerea unui castig destul de maricel, trebuie sa treaca un timp ceva mai mare,iar efortul este de multe ori considerabil, cel putin pana cand capeti o anume dexteritate in blogging.

Pe viitor mi-as dori si eu sa castig ceva bani din blogging insa inainte de asta vreau sa-mi indeplinesc cateva obiective pentru blogul personal, cum ar fi: sa imi fac timp pentru a scrie cel putin un articol pe zi (deja am inceput sa ma obisnuiesc cu acest ritm datorita concursului Superblog 2010 la care participa si acest articol); sa scriu articole mult mai calitative care sa atraga cat mai multi vizitatori; sa fiu mai cunoscut in blogosfera romaneasca.
Cam atat deocamdata insa cel mai important este ca pe blog sa scriu cu suflet si pasiune, sa aiba un caracter dinamic si sa mearga la suflet.

Viata de jurnalist

Acest articol este scris pentru proba 34 a concursului Superblog 2010 in care sponsor este BlogMoney.


  O noua zi. Ma trezesc foarte devreme. De cand am ales sa vin in Karachi- Pakistan, un oras mare, intains si haotic in care locuiesc atatia oameni incat nimeni nu poate tine evidenta lor, ca jurnalist specialist in investigatii si evenimente din partea ziarului meu, nici acum nu m-am adaptat bine la modul de viata de aici, atat de diferit de cel din America, si mai mult de cateva ore nu pot dormii intr-o noapte.
Imi fac o cafea si deschid laptopul pentru a-mi verifica contul de e-mail. Cate sunt! Mai deschid o fereastra pentru a vedea ultimele comentarii de pe blog. Pe acest blog mai public si articole scrise pentru ziar astfel cititorii mei pot vedea mai inainte articolele si nu mai trebuie sa astepte pana a doua zi pentru a fi publicate in ziar.

Deodata vad un mail ciudat. Il deschid.  Este de la o noua sursa de-a mea. Se pare ca un jurnalist, Daniel Pearl de la Wall Street Journal a disparut, mai de graba a fost rapit. Este o stire bomba iar daca as publica-o pe blog mi-ar aduce foarte multa notorietate. Insa mai inaite trebuie verificata, trebui sa aflu mai multe detalii pentru ca este posibil sa fie neadevarata si pot face mult rau celor care il cunosc pe acest jurnalist, in plus pentru ca este un subiect de larg interes toata America mi-ar sari in cap.
Incep sa caut mai multe informatii despre acest jurnalist iar dupa cateva telefoane aflu numarul de telefon de la biroul lui Daniel Pearl. Imi raspunde secretara acestuia, ma prezint si o intreb de Daniel, aceasta imi spune cu vocea tremurand ca nu mai stie nimic de el de seara trecuta. Se pare ca in acea seara Daniel avea un interviu de luat si a plecat spre locul de intalnire. De atunci nu a mai dat nici un semn. Dupa incheierea convorvirii hotarasc sa ma duc la biroul acestuia si inpreuna cu secretara lui poate vom gasi ceva indicii.
Ajung acolo in cateva ore. Secretara ma astepta la usa. Intram in birou si deschidem calculatorul pe care acesta il folosea. Stiu ca nu este deloc frumos sa cotrobai prin lucrurile altcuiva dar aici poate fi in joc o viata, in plus secretara este total de acord. Gasim email-urile in care se stabilea intalnirea cu persoana respectiva, un lider religios, si locul intalnirii, un restaurant. In mesaj este si un numar de telefon, incercam sa sunam pe acesta dar se pare ca este inchis. Hotarasc sa sun la Consulatul American pentru ajutor pentru ca lucrurile se complica iar operatorul imi face legatura cu Randall Bennet, ofiter de securitate. Ii povestesc totul iar acesta imi spune ca il cunoaste pe Daniel, l-a intalnit cu o zi inainte cand acesta a venit sa-i ceara sfatul in legatura cu respectiva intalnire, iar acesta i-a zis sa nu se duca dar se pare ca Daniel nu tinut cont de acest sfat.
Dupa convorbire hotaram sa facem o echipa pentru a ne ocupa de acest caz. Ne va ajuta si politia pakistaneza care va incerca sa gaseasa toate persoanele cu care Daniel a intrat in contact in ultimul timp si cativa oameni de la FBI carora le-am si dat calculatorul acestuia.
Urmatorul lucru pe care il voi face este sa aflu restaurantul intalnirii. Aflu de la secretara ca Daniel a plecat cu un taxiu si plec spre statia de taxi respectiva. Voi cauta soferul care l-a dus. Dupa multe incercari, cu poza in mana, in sfarsit gasesc soferul. Acesta imi spune la ce restaurant l-a dus si mai aflu ca tocmai primise un telefon, a coborat din masina, i-a spus soferului ca poate pleca si a intrat inauntru. Insa nu sunt sigur daca acesta spune adevarul si hotarasc sa ma duc la acel restaurant sa verific. Ajuns acolo port o discutie cu chelnerii restaurantului care confirma povestea. Mai mult de atat acestia imi spun ca Daniel s-a asezat la o masa insa nu a venit nimeni iar dupa cateva minute a primit un telefon si aplecat.

Ma intorc catre birou si hotarasc sa scriu un articol pe blog despre acest caz. Este clar ca este vorba despre o rapire, dar inainte de toate voi suna rudele lui Daniel pentru a le da aceasta veste ingrozitoare, pentru ca nu as vrea ca acestia sa afle din masmedia. In Statele Unite inca nu s-a aflat despre aceasta rapire asa ca blogul meu va fi singura sursa pentru toate televiziunile si ziarele.
Dupa ce public articolul primim un mesaj de la rapitori. Se pare ca Gruparea Nationala pentru Restaurarea Suveranitatii Pakistaneze l-a capturat pe Daniel, care cred ei, ca este ofiter CIA si se dadea drept jurnalist la “Wall Street Journal” si cer imbunatatirea conditiilor in care sunt tinuti in Cuba de catre armata americana pakistanezii nationali celorlalte state suverane . Imediat FBI incep sa studieze emailul iar fotografia din acesta o trimit la un laborator.
Incercam toti sa aflam mai multe lucruri despre aceasta grupare si liderii acesteia iar intre timp primim un nou mesaj. Respectiva Grupare da un ultim ultimatum de 24 de ore pentru a le fi indeplinite cererile. Evident ca acum aceste lucruri nu mai tin de mine insa eu imi fac datoria de jurnalist prin a tine la curent restul lumii cu toate noutatile direct de la sursa. Sigur ca stiu ca o stire se verifica din cel putin 3 surse insa in aceasta situatie regula respectiva nu-si are rostul.

Intre timp cei de la politia pakistaneza ne informeaza ca o mare parte din persoanele cu care Daniel a ntret in contact in ultimul timp au fost gasite sau prinse, cele care se stiau cu musca pe caciula.
A doua zi un reprezentant al armatei americane face o declaratie in care spune ca cererile pe acre rapitorii la-au cerut nu pot fi indeplinite sau negociate pentru ca cei inchisi in Cuba sunt tratati uman asa ca ma hotarasc sa iau un interviu presedintelui Pakistanului si ma asigur ca acesta face tot ce-i sta in putinta in legatura cu aceasta situatie.
In urmatoarea zi Daniel este eliberat de catre rapitori, este gasit de catre un politist intr-o masina in fata unui spital. A fost internat imediat pentru ca era foarte deshidratat. Am scris un articol imediat pe blog despre minunata veste si am anuntat si rudele si prietenii acestuia care mi-au multumit pentru implicarea mea, si sper ca in curand sa obtin un interviu si din partea lui Daniel.

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid, designul o adevarata arta


La inceput au fost o combinatie de portabilitate, utilitate si pret mic. Fara vreun design atragator, cu finisaje si materiale de o calitate mediocra, erau prezentate in forma unor echipamente ieftine care ne asigurau cele necesare intr-un corp portabil. Simple unelte. Ciocane electronice. Dar, usor usor, o data cu trecerea timpului, au evoluat, atat in dimensiuni si forme cat si, in special, ca aspect. Nu toata lumea accepta orice pe biroul sau in geanta lor. Dupa cum am mai spus, nu putini sunt cei care vor sa le tresalte inima si sa li se bucure ochiul atunci cand se uita la proprietatea lor. Asa ca, pastrand raportul performanta/pret in comparatie cu suratele mai mari, laptopurile, au aparut si diverse serii de netbook-uri cu un design aparte, mai placut, mai atragator.

Încă de la introducerea pe piaţă a primului Eee PC, ASUS a urmărit să apropie cât mai mult tehnologia avansată de zona fashion. Cu colecţia Eee PC Seashell Karim Rashid (1008P), compania a făcut un pas important spre podiumul de defilare. Fiind rezultatul conlucrării cu unul dintre cei mai importanţi designeri internaţionali, suita Eee PC Seashell Karim Rashid reprezintă materializarea viziunii lui Karim despre un computer, acesta fiind mai senzual, umanizat şi mai trendy. Complet moderne şi eliminând orice urmă de nostalgie, noile netbook-uri sunt cu mult mai îndrăzneţe, având numeroase linii intersectându-se pe suprafaţa carcasei. Produsele au fost create pentru a încânta îndeosebi tinerii - care pot iniţia trenduri în domeniul mobilităţii - dar rămân totodată nişte gadgeturi de lux accesibile publicului larg.

Colecţia Eee PC Seashell Karim Rashid pune accentul pe preocuparea ASUS de a realiza produse care să încânte simţurile omului, în mod special văzul şi pe cel tactil. Pentru aceasta, designerii industriali din cadrul companiei au încercat materiale şi tehnici de prelucrare noi, inovând în privinţa realizării texturilor. Este şi cazul combinaţiei între vopseaua cauciucată, suprafaţa de tip “in mold roller” (IMR) şi materialele metalice pentru obţinerea unor finisări unice, în detaliu.

Influenţa inspirată a lui Karim se resimte pe întreaga suprafaţă a portabilului. Carcasa Digi-Wave este stilată şi totodată practică, conferind un look atrăgător şi asigurând protecţia corespunzătoare. Liniile unduite, care dau senzaţia unei derulări înainte, se armonizează cu raportul perfect al carcasei. A fost nevoie de multă precizie pentru obţinerea acestor elemente de design sub formă de valuri şi pentru păstrarea consistenţei culorii de-a lungul vârfurilor şi a canalelor. Designerii ASUS au măsurat şi au testat minuţios modul de realizare a tăieturilor care formează textura carcasei, produsul rezultat având prestigiul unuia lucrat manual. Fiecare val astfel obţinut transmite senzaţia perfecţiunii la fiecare atingere uşoară a suprafeţei.

Colecţia Eee PC Seashell Karim Rashid reflectă viziunile lui Karim şi pe cele ale companiei ASUS, potrivit cărora, funcţiile, materialul, forma, performanţele, textura, culoarea şi uşurinţa utilizării sunt aspecte inseparabile în orice expresie a frumuseţii. Noile netbook-uri au fost proiectate pentru a încânta simţurile, îndeosebi pe cel tactil, fapt deseori ignorat în domeniul computerelor. Colecţia Eee PC Seashell Karim Rashid se diferenţiază astfel de restul netbook-urilor de pe piaţă prin finisările sale inovatoare care transmit la atingere un sentiment extrem de plăcut. Noua suită iese în evidenţă şi prin colorit, nuanţele, umbrele şi intensităţile de culoare fiind atent alese pentru atrage iubitorii de fashion şi de gadgeturi. Sunt disponibile două teme cromatice: Hot Pink - roz aprins, lucios şi reliefat şi Coffee Brown – o temă clasică, mată, în maro cafeniu.

Varianta Glossy “Hot Pink”
Rozul aprins este noul negru pentru fashion, iar un val puternic de roz reprezintă elementul care poate aprinde orice ansamblu. Această culoare pozitivă şi plină de mândrie vorbeşte despre caracterul spiritual, entropia şi energia unei prezenţe puternice şi optimiste.
           Varianta mată “Coffee Brown”
Subtil, matur, minimalist dar elegant, modelul Coffee Brown este atemporal, clasic – ducându-ne cu gândul la un om de afaceri savurându-şi cafeaua si bucurându-se de o după-amiază relaxantă. Exteriorul lui Coffee Brown Eee PC 1008P are la bază tot două straturi: unul maro cafeniu presărat cu sclipiri aurii şi un al doilea foarte fin la atingere realizat din vopsea cauciucată translucidă.

          Designul colecţiei Eee PC Seashell Karim Rashid poate tăia orice răsuflare, iar printre elementele cheie se numără ecranul de 10,1 inci, cu iluminare de tip LED şi fără ramă, precum şi tastatura ergonomică de tip “chiclet”. Materialul imbraca foarte elegant netbook-ul si ii ofera o personalitate speciala, atragatoare. Este acoperit absolut tot exteriorul, inclusiv fantele de aerisire si piciorusele de dedesubt, iar interfetele externe (placa de retea, porturile USB, etc) au fost si ele acoperite cu capace, imbracate de asemenea in textura valurita. Cel mai interesant este ca bateria are o forma unica si are locasul ei special, acoperit cu o clapeta imbracata in piele. Este absolut remarcabil ca display-ul nu are margine, imbinarea dintre ecran si imbracamintea Karim Rashid fiind perfecta.

           Frumuseţea e acompaniată de o putere de operare pe măsură. Modelele integrează procesorul Intel® Atom N450, care în tandem cu tehnologia de management a consumului de energie Super Hybrid Engine de la ASUS le vor permite utilizatorilor să lucreze pe baterie până la 6 ore cu o singură reîncărcare. Fiecare notebook din colecţia Eee PC Seashell Karim Rashid poate accesa resursele Internet aproape instantaneu, prin sistemul Express Gate, disponibil în doar câteva secunde de la apăsarea butonului. Prin Express Gate utilizatorii pot derula apeluri Skype, pot să navigheze pe web, să vizualizeze fotografii, să se joace online, să discute pe chat s.a.m.d.

          Asus Eee PC 1008P Karim Rashid are un design futurist, elegant, porturile sunt mascate, culorile sunt plăcute, dar cu un interior clasic şi cu o configuraţie standard. Dacă vă interesează doar specificaţiile tehnice, atunci vă recomandăm 1005PE. Dar dacă doriţi ca netbook-ul vostru să arate altfel, să ieşiţi din tiparele clasicului, atunci Asus Eee PC 1008P Karim Rashid este soluţia.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

"Fii verde! Nu face din schimbare doar o culoare!"

Tot mai mulți producători de electronice aderă la diverse programe pentru protejarea mediului înconjurător, iar ASUS nu putea face excepție de la regulă.
Dacă tot sunt atâtea discuții legate de poluare, emisii de carbon, consum de energie și așa mai departe, de ce nu se concentrează toate companiile IT să rezolve pe cât posibil aceste probleme? Nu zic că nu sunt inițiative, dar pană acum nu există un produs care să rivalizeze cu seria de laptopuri U Bamboo de la Asus la niciun jucător major din industria IT.

Seria U Bamboo are o tradiţie in folosirea materialelor avangardiste în construcţia notebook-urilor, oferind o senzaţie tactilă organică şi o estetică minimalistă graţie lemnului de bambus. Notebook-uri U Bamboo au adoptat bunul gust, însufleţind operarea pe calculator, în contrast cu exteriorul de plastic sau de metal inert şi rece al modelelor obişnuite. Tastatura de tip “chiclet” este încadrată de o ramă elegantă din aluminiu, fapt ce conferă şi mai multă eleganţă designului inovator. Bambusul e solid şi rezistent la amprente şi are o culoare naturală calmă şi liniştitoare ce-şi schimbă nuanţa în timp făcând fiecare laptop original şi unic.

Folosirea bambusului are două avantaje: se reduce necesarul de plastic, un material nociv pentru planetă, cu pana la 25 % şi reuşeşte să creeze un design inedit pentru fiecare model care iese de pe banda de asamblare, datorită texturii unice a fiecărui arbore de bambus. În plus, deoarece bambusul folosit de ASUS este tăiat la maturitate, în maxim 3 ani de zile cantitatea tăiată creşte la loc.
Prin folosirea bambusului, care are o impresionanta rezistenta la rupere, punand chiar in inferioritate multe aliaje metalice, seria de laptopuri Asus Bamboo prezinta o elasticitate ridicata. Aceasta proprietate a fost demonstrata chiar de catre primul exemplar, care a supravietuit unor conditii vitrige pe varful inzapezit Qomolangma, la o altitudine de 8.848 de metri.
Bambusul are o rata de crestere pe care nicio alta planta nu o poate atinge. Este binecunoscut faptul ca poate creste 60 de cm in doar 24 de ore, atingând inaltimea maxima in cativa ani. Bambusul are capacitatea de regenerare dupa taiere, fara sa fie nevoie de replantare, fiind astfel resursa perfecta care se poate reface singura.

Laptopurile cu carcase din bambus sunt ecologice şi totodată, extrem de avansate. Spre exemplu, modelul U43Jc integrează un procesor puternic Intel Core i3, 3GB de memorie RAM, DDR3 şi un hard disk de 320 GB HDD la 5400 rpm. ASUS U43Jc Bamboo performează la capitolul multimedia, fiind dotat cu un cititor optic Blue-ray şi noua interfaţă USB 3.0. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea transfera de zece ori mai rapid fişierele mari şi conţinutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonală de 14” şi este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

Dacă bambusul ajută la exterior, Asus a inclus și sub capotă tehnologii ecologice. De altfel, consumul întregului sistem este optimizat cu ajutorul lui Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuală a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. Această tehnologie „green” constă în monitorizarea inteligentă a cerinţelor energetice ale componentelor laptopului, urmată de ajustarea automată în timp real a tensiunilor de alimentare. La un volum anual de aproximativ 6 milioane de laptopuri ASUS vândute, emisiile globale de CO2 pot fi reduse cu aproximativ 73,8 milioane de kilograme de CO2, fapt ce ar echivala cu plantarea a 36 de milioane de copaci anual.
 Design-ul modular al laptopurilor ASUS permite utilizatorilor să extindă durata de viaţă a fiecărui model prin înlocuirea componentelor, reducând risipa. ASUS selectează cu stricteţe furnizorii de componente pentru a se asigura că acestea nu conţin materiale periculoase.
Prin alegerea unui astfel de notebook– sau a unui alt model ASUS realizat după aceleaşi principii „green" - în defavoarea unei alternative mai puţin ecologice, utilizatorul va contribui la conservarea mediului.
Laptopurile U Bamboo sunt verzi din perspectiva fiecarei etape a vietii produselor, de la conceptie, la productie, la reciclare si apoi la eliminarea de pe piata.

Iar in incheiere as vrea sa va spun ce mi-am adus aminte in timpul documentarii pentru acest articol. Este vorba despre un joc din copilarie intre tot grupul meu de prieteni. Jocul se numea “Verde” si nu intamplator. Tot grupul puneam un pariu urmand ca dupa aceea fiecare sa aibe la el ceva verde, o frunza, un fir de iarba, o bucatica de crenguta, orice. Atunci cand doi sau mai multi prieteni se intalneau cel care isi amintea primul de joc ii spunea celuilalt “Verde!” iar acesta trebuia sa-i arate “verdeata”, in cazul in care avea la el iar daca nu avea pierdea pariul. Cred ca asa ar trebui sa se intample si cu firmele de produse IT si nu numai. Atunci cand cineva ii spune “Verde!” aceasta sa poata prezenta cel putin o serie de produse ecologice
                                   TU

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 39.

3D, lumea asa cum e!

Tehnologia 3D este o modă care promite să dureze. Nu demult o tehnologie SF, astăzi poate fi prezentă în casele consumatorilor îndrăgostiţi de cea de-a treia dimensiune. Televizoare, laptopuri, proiectoare, camere foto, console de gaming, ziare şi chiar haine, "3D" îşi întinde tentaculele rapid şi sigur câştigând tot mai mulţi consumatori, dar şi producători.

Senzaţiile trăite printr-o implicare mai puternică în acţiune, generate de tehnologie 3D, atrag tot mai mulţi adepţi. Tehnologia s-a impus deja în cinematografe, dar mai interesant este integrarea sa în modă şi publucaţiile din print.

După isteria creată la nivel mondial prin filmul Avatar, regizorul James Cameron şi-a exprimat credinţa că tehnologia 3D va deveni obligatorie în televiziune în următorii ani, asta în condiţiile în care numărul ecranelor care suportă acest tip de tehnologie se va dubla până în 2011.

Inovaţia, experienţa şi emoţia aduse de fenomenul 3D îi determină pe utilizatori să devină nemulţumiţi de televizorul obişnuit sau chiar de soluţia de înaltă definiţie (HD) şi să-şi dorească "o lume în trei dimensiuni". Odată puşi pe nas, ochelarii de carton sau cei complecşi îţi schimbă perspectiva lumii, iar tehnologia 3D se transformă dintr-o fiţă în ceva normal.

Experienta 3D putea fi traita, cand a aparut, doar in cinematografe insa aceasta tehnologie a evoluat foarte repede si au fost create si televizoare, monitoare si mai ales laptopuri pe care poti vedea un film sau poti lua parte la actiune cu jocurile preferate in trei dimensiuni. In ajutorul gamerilor a venit si AMD cu lansarea unei noi serii de placi video, AMD RADEON 6000, si odata cu aceasta a facut inca un pas in evolutia tehnologiei 3d.
           Noile placi video incorporează tehnologiile deja consacrate, precum Eyefinity, EyeSpeed, Eye-Definition, Unified Video Decoder şi Accelerated Parallel Processing. Placile din aceasta serie, AMD Radeon HD 6870 si AMD Radeon HD 6850 ofera de asemenea o calitate video ridicata, intensificare a performanţei aplicaţiilor si o imbunatatire considerabila a DirectX11.

Pentru mine tehnologia 3D inseamna o noua lume,o lume la care nici nu visam acum cativa ani,o noua lume in care oamenii ,din simpli spectatori  se transforma in parotagonistii actiunii.
Ce vreau eu sa spun de fapt?? Hmmm…acum cativa ani ne uiatam la televizoare cu tub catodic, simteam cum electronii emisi de acest tub ne provoaca inconfort ochiilor, eram cutreierati de sentimente confuze ,deseori  neintelegand ce vroia de fapt personajul principal sa transmita…
Acum, cu tehnologia 3D, noi suntem protagonistii actiunii, simtim vibratia care strabate sufletul personajului principal, percepem anumite aspecte din mediu inconjurator care ne erau total ascunse  de tehnologia 2D iar emotiile si sentimentele par sa fie transmise in mod direct, noi fiind in mijlocul povestii sau actiunii…

Tehnologia 3D va fi prezenta din ce in ce mai mult in viata noastra si va aduce schimbari radicale a stilului de viata. Dar cum va evolua aceasta?

3D-ul a fost deja depasit de ceva timp si probabil vor fi din ce in ce mai multe D-uri . In prezent in anumite cinematografe puteti vedea filme la dimensiunea 7D. Filmele combină tehnologia 3D cu senzaţii tactile sau olfactive. Asta înseamnă că veţi simţi pe pielea voastră stropii de apă, când cineva din film strănută, vântul care suflă cu putere sau animale şi obiecte care intră în tine iar in timpul filmului, scaunele se pot mişca pe mai multe planuri.

Primul fel prin care va evolua 3D-ul cred ca va fi eliminarea acelor ochelari cu ajutorul carora ochii nostrii percep cele trei dimensiuni. In primul rand sunt cam incomozi iar in al doilea rand ne mai dau si niste dureri de cap. Dupa ce acest pas va fi facut probabil 3D-ul va putea fi disponibil si pe telefoanele mobile sau mai mult de-atat, panouri publicitare etc. Practic 2D va disparea, fiind inlocuit cu 3D iar in ultima faza vor fi hologramele.

Gratie tehnologiei hologramelor jocurile video nu vor mai arata ca acum - tu in fata ecranului, iar personajele jocului - dincolo de el. Personajele vor veni chiar in camera, sub forma de imagini tridimensionale. Si tot asa vor putea fi prezenti si toti prietenii la nunta, tot asa s-ar putea desfasura sedintele cu membrii filialelor din intreaga lume ale unei companii multinationale (va imaginati cum ar fi sa te certi in sedinta cu holograma lui Cutare?). Iar pentru senzatii si mai tari cinematograful viitorului va dispune de niste camere in care ne vom plimba prin lumi virtuale creand propriul scenariu.

Tridimensionalul va fi imbinat si cu moda. Pe termen scurt cred ca se va limita doar la imprimeuri (imagini3D).  Pe termen lung, dacă e să ne gândim la tehnologiile flexibile tip OLED, obiectul vestimentar ar putea deveni realmente un display pe care să îl poţi personaliza după bunul plac.  Scenariile sunt numeroase.
Cu siguranta tehnologia 3D este una dintre cele mai interesante tendinte care va domina viitorul.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

Fotografia te poate face fericit, iar fericirea este zugravita in culori


Cu totii avem amintiri despre evenimente importante din vietile noastre. O parte dintre amintiri ajung, dupa ceva ani, sfioase fuioare si franturi ale unor evenimente trecute. Insa atunci cand avem o fotografie care sa retina pentru totdeauna acea clipa si acel moment…  avem capsulata intreaga traire a experientei respective.

De aceea fotografiile sunt importante pentru noi… inafara de faptul ca le facem musafirilor capetele patrate, aratandu-le fotografii din exoticele noastre vacante (in locuri fermecatoare si spectaculoase, cu nume greu de pronuntat), fotografiile ne tin amintirile intacte.
Fotografia  este o proiecţie a sentimentelor, a amintirilor, este o foaie pe care prinzi viaţa cu întâmplările ei, fotografia este un moment unic care poate să exprime tristeţe sau bucurie, nu conteaza daca este colora sau alb-negru, este cea care ne arată cine suntem.

Fotografia a facut foarte multi oameni fericiti, si foarte putini mai sunt cei care au trait toate transformarile acesteia, de pe vremea când fotografia încă mai era acel mediu vizual ce fusese menit să fie. Pe vremea când oamenii încă mai credeau că fotografiile sunt replici (necontrafăcute) ale unei realităţi ancorate în spaţiu şi timp. Pe vremea când megapixelii nu intraseră în cursa lor nebună pentru a cuceri lumea. Pe vremea când cerul putea fi oricum, fără a fi fost în prealabil adăugat/prefabricat în Photoshop. Pe vremea când, în inocenţa lor, oamenii nu-şi puteau imagina că, într-o bună zi, vor face poze cu telefonul, si mobil pe deasupra. Pe vremea când moartea în direct, visul televiziunii, era doar un vis şi nu o tristă realitate. Pe vremea când obsesia pentru imagine, celebrităţi şi vieţile star-urilor nu luase mass-media în stăpânire. Pe vremea când fotografii nu erau pe toate gardurile şi nu li se spunea paparazzi.

Pentru a ne ajuta sa nu uitam toate amintirile, intamplarile si momentele frumoase din viata noastra, Real- Hypermarket ne pune la dispozitie un serviciu foto.
Real,- Hypermarket, printr-un parteneriat cu compania germana CeWe Color, a lansat in reteaua magazinelor un astfel de serviciu, prin intermediul caruia persoanele pasionate de fotografie si nu numai, isi pot printa fotografiile din format digital sau analog. Astfel, clientii au posibilitatea de a utiliza serviciul de procesare foto prin intermediul website-ului www.real.ro sau prin aparatele Digi Foto Maker amplasate in magazinele din Bucuresti. Dupa transmiterea comenzii de pe internet, acestia au posibilitatea de a selecta oricare dintre cele 25 de magazine din tara pentru ridicarea produselor. Totodata, cu ajutorul  aplicatiei Real Fotolumea Mea, pe care clientii o pot accesa gratuit printr-un simplu download de pe website-ul www.real.ro, acestia pot realiza propria Cewe Fotocarte – fotografii in forma de carte - in doar 3 minute sau personaliza cu fotografiile lor diferite obiecte cadou precum cani, tricouri, fotografii pe panza.

Fotocartea reprezinta imagini sau poze digitale adunate intr-o carte. Iti poti face un album plin de amintiri tip carte, promovata drept fotocarte. Vacante, evenimente de familie sau pur si simplu momente memorabile stau pe un cd sau stocate in computer? Bucura-te de ele. Inlantuieste-le intr-o carte - fotocartea. Uita de albumele clasice. Fotocartea Cewe este o forma inedita de a-ti pastra amintirile.
Daca nu ati mai auzit de CeWe Color, este bine de stiut ca este o companie cu o traditie de aproape 50 de ani in domeniu fotografiei, este prezent in 24 de tari europene, fiind cel mai mare procesator de fotografie din Europa.

Fie bune, fie rele, amintirile le purtam cu noi o viata, ne bucura sau ne intristeaza dar, ne definesc ca persoane. Amintiri placute sau nu, ne sunt trezite zi de zi de intamplari, persoane, locurile pe care le vizitam, fotografiile carora le-am atasat anumite valori sentimentale. Chiar daca nu avem timpul necesar de a reflecta intotdeauna asupra lor, amintirile sunt vii in mintea noastra iar posibilitatile de a le trezi sunt nenumarate, iar Real face ca acest lucru sa fie si mai simplu.
Nu uita cine esti si nu uita cine ai fost. Pastreaza mereau vii amintirile tale cu fotografiile ce au surprins acele momente unice.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.

Laptopul ideal



Fiecare persoana cand îsi alege un laptop, trebuie să ia în considerare o mulţime de caracteristici, de la procesor şi memorie până la tastatură şi design. Dar ca să aleaga toate aceste lucruri, trebuie mai întâi să se gândeasca la felul in care va folosi laptop-ul cu pricina.
Oferta extraordinar de mare de pe piata, precum si multitudinea de combinatii posibile intre componente fac deseori alegerea unui calculator sau laptop deosebit de dificila. Dupa criteriile care stau la baza alegerii unui laptop, acestea s-ar clasifica dupa parerea mea cam asa: pentru studenti, mainstream, business, multimedia si gaming.

Laptopul ideal pentru nevoile mele face parte din categoria mainstream. Un laptop mainstream reprezintă un portabil obişnuit, care nu excelează neapărat în ceea ce priveşte anumite performanţele, dar care este potrivit pentru activităţi obişnuite precum navigarea pe Internet, vizionarea de video-uri online sau chiar casual gaming. Este o categorie destul de vastă şi vizează în general utilizatorii care nu caută un notebook specializat din celelalte categoriile.

Ca sa fiu mai clar iata care ar fi cerintele mele care stau la baza alegerii unui laptop:

Prezenta unui procesor acceptabil si memorie suficienta.

Procesorul este, de departe, cel mai important aspect in achizitionarea unui laptop, iar in momentul de fata un Intel Core 2 Duo imi este de ajuns. Memoria este un al doilea aspect-cheie la un laptop, deoarece permite rularea mai multor aplicatii simultan la o viteza acceptabila, in acest caz 4 GB imi sunt suficienti. De obicei in laptopul meu ruleaza mereu programe nefolositoare pe care le instalez mai mult din curiozitate sau pentru a le folosi de cateva ori iar apoi uit de ele motiv care duce la o viteza de raspuns mai mica iar in afara de acest lucru recunosc ca sunt si un mare impatimit al jocurilor.
Chiar daca nu mai am destul de mult timp de pierdut cu jocurile, tot reusesc in fiecare zi sa strecor o ora din programul meu in aceasta pasiune. Fie ca antrenez o noua echipa in drumul ei spre culmile Ligii Campionilor, fie ca planific o noua campanie de cucerire a Europei, mediul in care indeplinesc aceste actiuni trebuie sa fie capabil sa tina pasul cu mine. Procesorul dual-core al lui Asus Eee PC 1201N este unul capabil sa se ocupe de toate calculele necesare simularii unei competitii fotbalistice de anvergura Ligii Campionilor sau a unui campionat tare precum cel englez.
Memoria si procesorul mentionate mai sus ar fi suficiente pentru pretentiile mele si tipurile jocurilor in compania carora imi petrec timpul liber.

Mobilitatea, Conectivitatea diversa

Un netbook compact si usor, cu posibilitati multiple de conectare la net, in acest caz LAN, Wireless si Bluetooth, reprezinta un avantaj mare. Wireless-ul e iar o chestie destul de esenţială pentru mine. De obicei laptopul merge cu mine aproape oriunde, la plimbare, cand ies la o prajitura sau sa iau masa in oras, cand vizitez pe cineva, este “ingerul meu pazitor”, nu se stie cand am nevoie de el, sa caut o informatie, sa trimit un mail sau sa scriu cateva ganduri direct pe blog, fara a risca sa-mi pierd ideile din cauza ca nu am laptopul la indemana. M-am trezit de câteva ori cu notebook-ul ca fiindu-mi singurul partener şi e chiar fain să poţi trece câteva gânduri pe blog în timp ce savurez o cafea sau sunt pe un drum lung. De asemenea un laptop bun trebuie sa fie si rezistent pentru ca principala lui caracteristica este mobilitatea.

Design-ul

Design-ul este unul dintre principalele atuuri ale unui laptop și unul din punctele lui forte, fiindcă ridică acea treaptă valorică privind așteptările respectivului laptop.
Acesta trebuie sa fie un echilibru armonios între formă şi funcţionalitate. Chiar daca majoritatea laptop-urilor subțiri și ușoare suferă din cauza diverselor compromisuri tehnologice, as dori un model rafinat, subțire și ușor, care nu renunță la nimic privind funcționalitatea. Constructia acestuia trebuie sa fie una fina, grațioasa, simpla, plăcuta privirii, sa ma mandresc cu el atunci cand ies in lume. Mi-ar placea foarte mult sa aibe si tastatura iluminata pentru ca il folosesc cel mai mult seara, cu lumina stinsa, lenevind in pat.  Si culoarea nu este un criteriu important. Prefer nuantele inchise nu unele aprinse, tipatoare care sa  iti sara in ochi de la 100 de metri si instantaneu sa te ia durerea de cap.

Acestea ar fi cele mai importante criterii dupa care imi aleg laptopul iar cel mai potrivit pentru mine ar fi un laptop Asus din seria U si anume Asus UL50AG.

Spre deosebire de multe alte portabile subţiri şi uşoare ale momentului, modelele ASUS U nu fac niciun compromis în privinţa funcţionalităţii. Dincolo de profilul fin şi de greutatea redusă, descoperim o putere de operare uimitoare, răspunzând solicitărilor utilizatorilor avizaţi. Astfel, procesoarele Intel® ULV şi Core™2 Duo descătuşează o forţă deosebit de eficientă. Cu promisiunea îmbunătăţirii performanţelor globale ale sistemelor, această generaţie de procesoare eficientizează consumul energetic în cazul procesării mobile, reuşind să ruleze optim aplicaţiile software dintre cele mai solicitante.
Fiecare element de design, de la profilul subţire şi fin la detaliile minore precum strălucirile redate de capacul ecranului, reflectă atenţia pe care ASUS a acordat-o detaliilor. Atât în privinţa formei, cât şi a funcţionalităţii, noi, utilizatorii nu am fost uitati, ci s-a urmărit interesul nostru. Seria U integrează tehnologia AI Light – care adaptează luminozitatea ecranului în funcţie de un senzor – şi iluminează pad-ul interactiv şi tastatura pentru a asigura confortul vizual şi simplificarea operării.

Acest articol participa la concursul Superblog 2010.