Ce antiviruşi folosim pe Windows 7

     La ora actuală, să nu ai instalat un antivirus pe un calculator conectat la Internet poate fi văzut deja ca un act de inconştienţă. Numărul şi diversitatea tipurilor de viruşi existenţi online sunt atât de mari, încât şansele să te infectezi, chiar şi doar intrând pe un site, sunt foarte mari.
     Însă nu este suficient să instalezi orice antivirus. Nu toţi antiviruşii sunt la fel şi nu toţi îşi fac treaba la fel de bine. De aceea, există aşa-numiţi antiviruşi certificaţi.
     Certificarea se face în urma unor teste solide. Testarea unui antivirus nu este chiar aşa de simplă şi nu poate fi realizată de către orice utilizator. Există companii specializate în testarea periodică a antiviruşilor.
     O astfel de companie este AV Test. Cei de la AV Test sunt recunoscuţi şi apreciaţi pentru testele de antiviruşi pe care le realizează. Recent, aceştia au luat la puricat cei mai cunoscuţi antiviruşi pentru a vedea cât de bine se descurcă pe Windows 7.
     Cum s-a făcut testul.
     Testul a durat aproximativ 3 luni şi a fost realizat în perioada aprilie - iunie 2010. Pentru toate produsele testate au fost avute în vedere 3 categorii de facilităţi: protecţie, reparare (dezinfectare) şi funcţionalitate.
     Pentru fiecare funcţie vizată s-a acordat o notă incrementală de la 0 la 6. Antiviruşii care au obţinut o medie de peste 12 puncte au primit certificarea AV. Această distincţie este menită să indice utilizatorilor şi companiilor produsele antivirus pe care se pot baza.

     Premianţii şi repetenţi:
     Au fost testaţi 17 antiviruşi. Dintre aceştia, 13 au primit notă de trecere, iar patru au picat. Cei 13 care au primit certificarea cuvenită sunt:
* Avira Premium Security Suite 10.0
* Kaspersky Internet Security 2010
* Panda Internet Security 2010
* Eset Smart Security 4.0
* F-Secure Internet Security 2010
* Symantec Norton Internet Security 2010
* Microsoft Security Essentials 1.0
* PC Tools Spyware Doctor with AntiVirus 7.0
* Webroot Internet Security Essentials 6.1
* Avast Internet Security 5.0
* AVG Internet Security 9.0
* BitDefender Internet Security Suite
* G Data Internet Security 2010/2011

     Repetenţii, cei care au picat testul, sunt:

* Norman Security Suite 8.0
* Trend Micro Internet Security Pro 2010
* BullGuard Internet Security 9.0
* McAfee Internet Security 2010

     De remarcat că, deşi au picat doar patru antiviruşi, pe lista repetenţilor apar nume grele precum McAfee şi Trend Micro. Pe de altă parte, printre premianţi se află destul de tânărul antivirus Microsoft, Security Essentials, acesta fiind gratuit.

Un comentariu:

xend spunea...

voi ce antivirus folositi?